Dobrý deň,
Cez dva roky som som vo vzťahu,teda ak sa to dá nazvať vzťahom ešte. Mam 33..a moja partnerka je tak 2h autom vzdialena...cize nezijeme spolu. Posledný pol rok je zlý...Videla sme sa len 2x. začalo tým že sme prišli o bábo..a ona bola na
tom zle...vinnny som bol ja, chlad od nej....po troch mesiacoch sme sa videli lebo ma do vtedy odmietala.. bolo to super,zase som som myslel že všetko bude v poriadku..no ale dlho to netrvalo.. dozvedela sa že nemôže mať deti..ja som neváhal a povedal jej že pri nej ostanem...lebo ju ľúbim. Zo začiatku ma nenechala len vidieť že potrebuje čas, že ma ľúbi a bráni sa citom. Ale ona začala byť postupne ku mne chladná a zlá..ne chcela ma vidieť...stále tvrdila že potrebuje sa vyrovnať..a mat kľud..potom sa môžeme vidieť..tak som čakal.. písali sme si aj keď mi ta chladna komunikácia ublížovala..a keď sme sa stretli tak mi povedala že už necíti že ma ľúbi a že nevie či sa jej to vráti..že je už iná..Keď som sa jej pýtal že či chce rozchod tak reagovala že jej len pridávam..že uvidíme čo bude..Jej je jedno ako sa cítim ..a keď to chcem riešiť tak že mám nechať tak..chcel som za ňu prísť ..a ona že nie..že všetko si len zhorsim..že budeme sa vidieť niekedy potom..ale odpoveďe normalnej som sa nedočkal.. Prestáva komunikovať , keď je písem že ja takto nemôžem byť tak bez odpovede. ..mali sme viac krát stretnúť vždy to zrušila že sa nechce rozprávať.. Trvá to už dlho..pol roka...viem že keď mi povedala že ma už neľúbi tak by to zmenanalo koniec..ale pri nej človek nevie...lebo takého niečo už bolo v minulosti že sa jej niečo prihodilo v živote.. neviem o čo jej ide..ale definitívne nič neurobila...pýtal som sa keď ma nechce tak sa rozlučme a každý pôjde vlastnou cestou...bez odpovede.... Hovori len to že za veľa veci si môžem sam...boli to veci ako také že som dávno na ňu zvýšil hlas keď stratila lístky.., pritom sme si to vyjasnili a bolo všetko fajn potom..a teraz mi to vyhadzuje na oči..veci čo by vzťah keď sa dvaja ľúbia nemali ovplyvniť,ale správa sa tak ako keby som pre ňu nič nebol..takto to nikdy nebolo... stále mi vravela ako má ľubi a že ma neopusti...tak neviem čo teraz robiť ked ja city mám a ona nie..ona vzťah nerieši..na FB ma stále všetky tie naše zamilované komentáre z pred roka.a keď som sa opýtal prečo toto po tom všetkom.. odpoveď bola...stalo sa.
O čo je išlo..ide..
pre upozornenie - tomas je falosny veriaci, je to typicky kecal, ktory ale podla viery nezije. Nereaguj na neho, je to zbytocna strata casu. Pozri kolko stran textu zapisal a vacsinou nezmyslami. Navyse, kazdy rok meni svoju vieru a nazory.
Toto povazujes za sirenie evanjelia? Lebo ak ano, tak tymto vytvaras dojem, ze vsetci veriaci su fanatici.
Z toho co si napisal, dedukujem ze rodicia su nezamestnani a ziju len z prenajmu nehnutelnosti. Je to tak. Celkom sa mi to nezda, ze by ani jeden z nich nemal prijem a zili naozaj len z prenajmu. Takze tomu neverim. Preco ich neevanjelizujes a nepresviedcas aby nechali podnajomnikov byvat zadarmo? Doma si nevies presadit svoje nazory, ale na fore budes presviedcat cudzich. Mimochodom tvoj usudok o achjajaj je cely zly. Pisala to na forum viackrat a urcite to nie je s jej financnym prijmom tak ako pises. Ale ty sa nespytas, ty rovno sudis. Kto ti tu dal pravo sudit a poucovat ludi?
ahjajjaj :
"Tomas: to, že pravá ruka nemá vedieť, čo robí ľavá, nie je o nevedomosti, ale o skromnosti.
Keby som im to urobila zadarmo, bola by v tom vnútorná pýcha a farizejstvo, že sa robím niečím lepším, ako som."
Nie vnútorná pýcha ale milosrdenstvo a milovanie i nevdacnych a zlých. To že práva ruka nemá vedieť čo robí ľavá znamená to že človek sa nemá dobrými skutkami verejne chváliť ale má ich robit v skrytosti - pozri sa v akom kontexte to Ježiš povedal.
...........................................................................
"Poznala som niekoho, kto pekne upravoval hroby svojích starých rodičov. Kvety, poriadok, kahančeky, vence, všetko. Zakaždým s podrobným výkladom, ako boli k nemu starí rodičia nespravodliví a ako podľa ich vôle zdedil po nich o koľko menší pozemok ako ostatné vnúčence. A tie ostatné vnúčence im ani na hrob neprídu.
Tak kebyže to tomu inak blízkemu príbuznému, ktorý si želá mať len obchodný vzťah urobím zadarmo, robím presne to v duchu, čo ten dotyčný, ktorý upravoval hroby.
Chápeš?"
Viem čo chces povedať. Dotyčný čo upravoval hroby síce hroby upravoval ale nerobil to s láskou a chvalil sa že on hroby upravuje a ostatné vnúčence nie. A ty si teda nechcela dotyčnému spraviť to zadarmo pretože aj kebyže mu to spravíš zadarmo bolo by to síce zasarmo, ale tak neochotne a akokeby z donútenia ?
Lenže ono je fajn robiť nielen veci ktoré chceme robiť, ale aj veci ktoré robiť nechceme a to predovšetkým vtedy ak ide o dobrú vec. Myslíš si že apoštoli znášali utrpenie a dali sa ukrizovat lebo tak chceli ? Nie! Ale urobili to z lásky k Bohu a z viery.
Zuzulik8 :
Moji rodičia nie su na tom finančne zle aby som si musel hľadať nejakú prácu ( čo v mojom prípade ale ani nie je možné). Viac pomoci potrebuju ľudia ktorí nepočuli o Ježišovi a tí ktorí si neuvedomujú že jedine Boh je to na čom v živote skutočne záleží.
Zuzulik8 :
"Tomas a ty robis nieco pre niekoho zadarmo? Tvoji rodicia chodia do prace zadarmo a nechcu za to plat aby pomohli svojmu bliznemu zamestnavatelovi a aby sa on mal este lepsie?"
O tom ci robím niečo zadarmo pre niekoho tu hovoriť nebudem, nebudem sa tu tým vychvalovat. Človek z niečoho žiť musí a preto za hlavnu prácu si pýta peniaze. Avšak pokiaľ ide o rôzne iné práce ktoré človek urobiť môže a nie je odkázaný aby za to dostal peniaze, takéto práce si myslím že by mal človek robiť zadarmo.
.................................................................................
"A preco ich ty financne vyuzivas a musia ta aj ako dospeleho zivit to ti nie je blbe?"
Mám zdravotné problémy a teda nemôžem pracovať. Aj v starozakonnej dobe existovalo mnoho ľudí ktorí nepracovali kedze nevládali, no spravodlivý ľudia im dávali almužnu. Aj mne moji rodičia preukazujú milosrdenstvo a dávajú almuzny.
...................................................................................
"Pisal si ze mas nejake zdravotne postihnutie ale hlavu mas evidetntne v poriadku, pristup k internetu mas tiez, preco sa nieco neucis, napr. programovat, na nete mas mnozstvo videi tutorialov mozes sa to ucit zadarmo. A potom zakazky najdes aj cez internet aj z inych krajin kludne. Nie si vobec uzitocny pre spolocnost a neviem ci je boh s tebou spokojny."
A ty si myslis že programovanie je ušité pre každého ? Je to jeden z najťažších oborov a ja som pritom počítačový antitalent. Biblia píše že každý je povolaný na niečo iné. Kto je povolaný na manualne prace nech pracuje manuálne, kto je povolaný za programátora nech robí programátora, kto je povolaný za evanjelistu nech šíri evanjelium - to sa aj snažím robiť a toto je mojou prácou.
rovnymeter :
Ja som na tvoj príspevok nezabudol.
"Tomasko a vy preco prenajimate nehnutelnosti? Preco tam nenechate tych chudakov ludi byvat zadarmo?"
Tie nehnuteľnosti nepatria mne, ja ich neprenajimam, takže na toto by si sa musel spýtať mojich rodičov. Ale myslím si že pýtajú za to peniaze aby mali nejaký príjem, to je v poriadku, človek musí z niečoho žiť. U ahjajjaj je to však niečo iné. Ona za hlavnú prácu čo robí dostáva peniaze, to je jej hlavný príjem. Medzitým má však i rôzne "bokovky" od ktorých nie je odkázaná aby za ne dostávala peniaze a preto ich pre svojich kolegov zvykla robiť i zadarmo. No situácia sa zmenila, a to čo dakedy robila zadarmo teraz už zadarmo robiť nechce, pretože ju jej kolegovia nebolo pozrieť a ona sa na to cíti byť urazená. Ja som sa len snažil ahjajjaj vysvetliť že hoci su ľudia nevdacni aj zlí, nemali by sme preto voči nim meniť naše správanie, ak teda takýmto ľuďom robila dobre v minulosti nech im robí dobre aj keď sa ukázali ako nevdacni a zlí.
inak bezpredmetné, lebo som mu už preklad poslala, a aj on mne peniaze.
Tomas: to, že pravá ruka nemá vedieť, čo robí ľavá, nie je o nevedomosti, ale o skromnosti.
Keby som im to urobila zadarmo, bola by v tom vnútorná pýcha a farizejstvo, že sa robím niečím lepším, ako som.
Poznala som niekoho, kto pekne upravoval hroby svojích starých rodičov. Kvety, poriadok, kahančeky, vence, všetko. Zakaždým s podrobným výkladom, ako boli k nemu starí rodičia nespravodliví a ako podľa ich vôle zdedil po nich o koľko menší pozemok ako ostatné vnúčence. A tie ostatné vnúčence im ani na hrob neprídu.
Tak kebyže to tomu inak blízkemu príbuznému, ktorý si želá mať len obchodný vzťah urobím zadarmo, robím presne to v duchu, čo ten dotyčný, ktorý upravoval hroby.
Chápeš?
Ak nie, sorry, neviem to inak vysvetliť.
Tomasko a preco neodpovies aj inym. Napriklad aj mne. Znovu skopirujem otazku a opytam sa, preco nejdes prikladom.
Tomasko a vy preco prenajimate nehnutelnosti? Preco tam nenechate tych chudakov ludi byvat zadarmo?
"Tomas, Evanjelium podľa Matúša: "Ak ty niekomu pomáhaš, rob to nenápadne; nech tvoja ľavá ruka nevie, čo robí pravá."
v tomto prípade, by si moja ľavá ruka veľmi dobre uvedomovala, čo robí pravá."
A čo to má s tým spoločné ? Ty azda robíš dobre skutky bez toho aby si o tom vedela? Máme teda robiť dobre skutky tak aby sme o nich vedome nevedeli ? Ako sa dá spraviť dobrý skutok z nevedomosti ? Takže ak ma má bezdomovec požiada o almuznu nemám mu dať a to preto lebo kebyže mu dám almužnu tak by som o tom vedome vedel že som vykonal dobrý skutok?
...................................................
A čo to má čo spolocne s farizejstvom ? Čo má spoločné dať i nepriateľovi a nevdacnikovi niečo zadarmo s farizejstvom ?
Tomas po programatoroch je shanka, staci ked sa naucis aspon 1 programovaci jazyk a mozes pracovat ako freelancer a ked sa uchytis, mozes povedat svojim rodicom ze uz nemusia chodit do roboty ze ich uzivis. A pomozes im aj boh bude spokojny jak sa staras o bliznych. Nestoji ti to za to?