Páčilo by sa vám?

Príspevok v téme: Páčilo by sa vám?
Ekoako751

Páčilo by sa vám to , aspoň niekomu, keby vás denno-denne niekto prenasledoval cez internet? posielal by vám do PC programy ktoré zistia vaše prístupové heslá...., vašu PCidentitu by mal tak povediac v hrsti, ............................................. preto lebo vaše znalosti IT sú ovela mensie ako jeho! robil by si s vami čo len chce.
Lebo vaše znalosti IT proste na vlastnú ochranu nestačia.
Nemali by ste toho po krk?
Čo sa dá urobiť pre seba v takejto situácii?
Želím peknú nedeľu.
Ahojte;

Aikido

Nerozumiem ti Eko, pises velmi zmatocne. Tiez suhlasim ze viac debatovat nema zmysel,kludne si temu uzavri. Silno pochybujem ze policia by nieco zmohla ale opakujem - tvoj zivot, tak si ries ci neries situaciu ako uznas za vhodne.
Jedine, co som napisala bolo iba to, ze stipka pc gramotnosti neuskodi a clovek si musi vediet data chranit, ak nie, tak nech sa potom nečuduje.

Ekoako751

Naozaj sa mi nechce pokracovat v tejto debate,jednak mi to nerobi dobre, a teiz nevidim v nej nejaly zmysel.by ma iba zaujimalo Aikido,odkial toto vsetko co hovoris viessss?Ja toto,co hovoris ty,povedat nemozem a pritom...;keby si len tak vedela...to, čo viem ja...nie, nie, nechvalim sa, ide o veci tykajuce sa mojhoPC.Napriklad videa atall, ale AT ALL vobec nepustam - nijake!!!!Atd.Zamysli sa. Ja mam behat na policiu, co som nic neurobila?A nezanedbala?
Staci.

Aikido

Ekoako, aha, takze poznas tie vyrazy. Tak potom kde je problem? Lebo stale si neodpovedal ci to nejako aj riesis, alebo nie. Ale budiz, tvoje data.
Jasne ze nikto z neba uceny nespadol. Som dieta 90tych rokov, takze z pocitacom som rozhodne nevyrastala. Navyse som zena a ziadna "IT manka". Ale vidis. Naucila som sa a s pc pracujem, ale az ked som zvladla aspon to, ako si ho udrzat bezpecny. A zatial som chvalabohu, virus ani heknutie nemala..

naivny

aikido, asi by si sa čudoval, koľko ľudí chce pc len kvôli facebooku a ozaj základné veci neovládajú. Nie je to dôvod nemať počítač. Len netreba trpieť stihomániou a potom z času na čas požiadať dakoho, aby to prečistil a tak. Zvykol som to robiť učiteľom na základnej a strednej škole, aj detskej lekárke aj endokrinologičke, kope príbuzným a všetkým v činžiaku, čo ma požiadali.

Ekoako751

Aikido, pripadas mi naivny.(sorry)aj tak si toho vymenoval malo.ale co už,nikdo učeny z neba nespadol, iba "ITmanov"akoby nazhadzovali...

Aikido

A ty ovladas nejaku zakladnu pocitacovu gramotnost? Antivirak, appky proti sledovaniu, silne hesla, cc cleaner, raz za cas precistit pc od cookies a pod.? Lebo pardon, ale toto je uplny zaklad a ked to nevies, tak holt smola do pc sa ti moze naburat ktokolvek a cokolvek. Zial. Je rok 2019 a ked neviem s pc pracovat, tak si ho proste nekupim, lebo to riziko je tam velke.
Nepises, ci situaciu nejako riesis, ja vidim len vyhovorky. Sorry za uprimnost. Ale neznalost neospravedlnuje, to plati vsade. Bud sa nauc co mas robit alebo to prenechaj skusenejsim.

naivny

niektoré vírusy tak reagujú presne ako píšeš. A kto je v pozadí? Neviem, či máš nepriateľov, ale dá sa povedať, že nikto dôležitý. možno ti došiel nevinný mail od známeho, ktorý bol tiež nakazený. Možno si si dačo pozeral na youtube, čokoľvek to mohlo priniesť, akákoľvek internetová stránka. V tom obchode aj povedz, že tam máš nejaké veci, ktoré by si si rád nechal, lebo tam je celá tvoja práca, a oni ti povedia čo a ako. Kebyže bývaš blízko, pomôžem ti s tým. Ešte by som poradil dôležité obsahy z PC si ukladať aj mimo počítača na USB kľúč a pod., aby sa to nemohlo znehodnotiť a stratiť.