Možno trochu zvlaštna otazka ale je vhodne ak zomrie mlady človek vo veku napr 17-25 rokov..je vhodne robiť kar?(pohrebnu hostinu)? Podľa mna nie...(nie nemam samovrazedne úmysly ani nič podobne len ma to zaujima
Pohreb
samozrejme, ze to je vhodne.. kar by mal byt po kazdom pohrebe, ci zomrie mlady alebo stary clovek!..
Vidím tu príspevok o dotácii cirkví a psychiatrov(neviem prečo akurát toto prirovnanie.....). Ale u nás sú povinné zdravotné odvody, platí si ich každý občan. Rovnako je veľa detí postihnutých chorobami od malička, jedni sa narodia zdravé, iné choré. Majú si tieto deti alebo ich rodičia sami dotovať ich liečbu? Čo sa týka cirkví to je otázne, v čechách beží odluka cirkvi od štátu, vrátili sa im majetky a v budúcnosti budú platiť štátu dane. Keď človek potrebuje pohreb, krst,môže si ho zaplatiť, dnes nie je nič zadarmo, človek za všetko platí, za služby, aj za svoje zdravie.
pohrebná hostina je o tom, že kto prišiel zďaleka, lebo príbuzní sú dosť porozliezaní, aby nešiel domov bez občerstvenia a bez niekoľkých slov. Je to zároveň aj príležitosť, keď sa širšie rodina stretne. Keď ja cestujem na pohreb do Čiech dokopy 5 hodín, dobre mi padne, že po pohrebe si dám niečo pod zub, predtým, ako odídem. A takisto si vypočujem, čo sa stalo presnejšie a proste čo bude a bolo. Zdržím sa po pohrebe hodinu a idem. To je všetko. Bez ohľadu na to, ako starý, či mladý daný príbuzný bol.
Ten kar je pre zijucich. Ak pride rodina z druheho konca republiky, tak ma kar vyznam. Naobeduju sa, porozpravaju. Ak je väcsina ucastnikov z blizkeho okolia, tak to velke opodstatnenie nema. Nikde nie je napisane ze kar musi byt. Ako si kto urobi, tak ma.
Tiež si myslím že kar sa môže urobiť bez ohľadu na vek, či je mladý alebo starý. A hlavne aj podľa obsahu peňaženky, veď nie každý na to musí mať. Ak zoberiem v úvahu, že u nás na Slovensku je príspevok na pohreb asi 70€ a pohreb vyjde na 600-700€, nie každý chce robiť kar. Snáď iba v ozaj úzkom kruhu rodiny.
Ahoj áno kar je vhodné robiť či už to bol mladý človek alebo starší : ) proste na tomto svete každý žijeme len raz.... tak preto je vhodné aby sa všetci zišli a zaspomínali na zosnulého
violka :
Stát dotuje cirkev preto lebo služby cirkvi využíva vela ludí (okolo 20% veriacich).
Dám ty otázku. Prečo štát dotuje psychiatrov, ked k psychiatrom chodí len malý počet ludí (okolo 0,5%) ? Prečo nedotujú psychiatrov len ludia ktorí ku psychiatrom chodia, ale prečo sa na to musí skladať celé obyvatelstvo ?
moj nazor je taky, ze aj v takom pripade sa robi kar. je to o tom aby sa rodina zisla a aby si spolocne zaspominala na toho zosnuleho.
podla mna hej, ako preco nie. kar sa patri v kazdom pripade