Závisť

Príspevok v téme: Závisť
Lala1234

Co ma clovek robit v zlom obdobi? Napriklad pridete o prácu a naopak vášho kamarata povýšia?Ako mu nezavidiet, ale naopak sa tesit s nim? A je vobec mozne, ze ked ste s kamaratom kazdy den a jemu sa dari , nemalo by sa aj Vam, lebo osobne si myslim, ze ludia sa navzajom ovplyvnuju a teda ked sa jemu dari podla mna by sa malo darit aj Vam.A ked to tak nieje , nieje to asi dobre kamaratstvo.Aky mate na toto názor?

je to

fakt je, ze ked sa mi nieco dari a poviem to kamaratke, ona zosmutnie, uplne citim, ako zavidi, pritom ide o blbosti, zavidi mi aj gumenych medvedikov, ked mam a ona nie. na pekne maily ani neodpise. alebo niekto sa za mnou pozrie a za nou nie, uz sa zduva. uplne blbosti.

je to

mna to nakopava, ked sa niekomu dari, hoci aj uplne cudzim a uprimne mam dobry pocit a tesim sa, az sa to bojim napisat, aby mi niekto nezavidel aj to, ze sa viem tesit
zavist je na cloveku dost vidiet, neviem, co su to za ludia, nerozumiem im
tesim sa, aj ked sa sportovcom dari

Medea7

Jasne ze sa ľudia ovplyvňujú svojimi názormi. Možno by Ti pomohol s tým keby Ta duševné podporoval v napredovaní.

Fullhd

Pokial ide o prispevok dole suhlasim.Ze zato ze si v srackach si clovek moze sam.No len usmievat sa 24 hodin denne nestaci.Chce to zacat makat a nieco realne spravit aby sa clovek zo sraciek dostal.,,realita je tazka....

Medea7

Viem ze nikomu som nič nezavidela. Mne sa paci keď sa ľudia majú dobré. Ja doprajem. Mne sa len nepáči keď sa ľudia moc vypytuju a idú pod kožu. Ale inak prajem. Prečo by som sa mala zaoberať niečím co aj tak nevyriešim. Závisť je hnusná vlastnosť a ubíja.

Cliattsi

Závisť je vlastnosť, ktorá je podľa mňa prirodzená ľuďom. Lebo každý sa chce mať dobre a keď sa mu nedarí, tak má z toho blbý pocit,keď sa darí niekomu inému

Meridian

Čo ti napisala Aliss nieje čo viac dodať .
Je tam všetko ak tomu nerozumieš tak vlastne nerozumieš tomu najdôležitejšiemu a podstatnému.Závisť je nezmierenie sa zo sebou treba hľadať v sebe.Niekto to nenájde do konca života ,ale ty to ešte môžeš nájsť.

foreveralone

"...sa jemu dari podla mna by sa malo darit aj Vam.A ked to tak nieje , nieje to asi dobre kamaratstvo."
Počula/videla som už veľa blbostí, ale toto je jedna z najväčším. I keď, musím uznať, že to nie je dobré kamarátstvo... z tvojej strany. Kamarátovi nemôžeš závidieť, nemôžeš ho viniť za tvoju nešťastnosť. Ak sa s ľuďmi priatelíš len preto, že čakáš, že ťa "vynesú na vrchol", tak si povrchná a vôbec nevieš, čo priateľstvo je. Nie si jeho skutočná kamarátka, pretože kamaráti nezávidia.

A ešte niečo. Zbav sa tej závisti čo najskôr pretože ťa zožerie zaživa. A neviem, či to vieš, ale závisť je jeden zo 7-mich smrteľných hriechov.

Aliss

"...sa jemu dari podla mna by sa malo darit aj Vam.A ked to tak nieje , nieje to asi dobre kamaratstvo." Naozaj? Naozaj tvoj stastny kamarat moze za to, ze tebe sa nedari? Naozaj si to myslis? Tak vies co, vyvediem ta z omylu. To, ze niekomu sa dari a tebe nie, nie je o tvojom kamaratovi. Vobec neplati ani to, ze kamarat "ta ma potiahnut hore". Nie. Pretoze tu plati jeden zasadny princip - kto je na dne, najprv sa musi z toho dna sam vyhrabat. Prestan zodpovednost a svoje chyby hadzat na niekoho ineho. Nie kamarat, ale ty si si zodpovedna za svoje stastie. Pokial toto nevies, ocakavas, ze druhy ta budu vytahovat z blata, ze ak sa dari niekomu, bude sa aj tebe. Ale ako preco by sa malo? :D Ako nahle ja v sebe zmenim iste postoje, chore myslienky a tuzby, zacnem sa menit, zacne sa okolo mna menit okolie, ludia sa zacnu menit. Nefunguje to naopak. Ty a len ty si si zodpovedna za to, ako sa ti v zivote dari. Ak sa nedari, zjavne je cosi zle. Ale kamos rozhodne za to nemoze. Neviem, aky kamos je, ale ak pozitivne naladeny, skus sa motivovat a inspirovat jeho sposobom zivota a premyslania. Vies, to je presne to, ako ked nestastny clovek strasne tuzi po laske. A nejakym zazrakom najde partnera. Myslis, ze zrazu zacne byt stastny? Na par dni/tyzdnov/mesiacov ano. A potom zisti, ze je stale prazdny. Nasledne tu ludia vypisuju, ze hoci maju partnera, stastni nie su. Preco asi? Partner, kamarat ani nikto, z teba stastnu neurobia. Bud to v sebe vydolujes alebo to v nich budes marne hladat. Odporucam zamysliet sa, co robis zle a opravit myslenie. Respektive naladit sa na ine. Nehovorim, ze vyslovene pozitivne, lebo niekto si to potom vyklada tak, ze sa ma 24 hodin denne usmievat. Nie, tak to nemyslim. Skus skor uvazovat nad tym, co ta robi spokojnou. Venuj sa pohybu, hoc akemu. Chces sa hodinu valat po zemi? Tak sa valaj. Premyslaj nad sebou, hladaj moznosti ako inak zit, ako si kazdy den spravit PRE SEBA nieco dobre, mile. Pochval sa, ak sa ti nieco podari. Lub sa a chci sama pre seba to najlepsie. Nepodcenuj sa a chod po tom, v com si dobra.