Závisť

Príspevok v téme: Závisť
Lala1234

Co ma clovek robit v zlom obdobi? Napriklad pridete o prácu a naopak vášho kamarata povýšia?Ako mu nezavidiet, ale naopak sa tesit s nim? A je vobec mozne, ze ked ste s kamaratom kazdy den a jemu sa dari , nemalo by sa aj Vam, lebo osobne si myslim, ze ludia sa navzajom ovplyvnuju a teda ked sa jemu dari podla mna by sa malo darit aj Vam.A ked to tak nieje , nieje to asi dobre kamaratstvo.Aky mate na toto názor?

Medea7

Samozrejme kebyže mam kamarátku a bola by na tom finančné zle ne ukazovala by som jej super značkové veci. To by bola z mojej strany zlomyselnost alebo provokácia. Si myslím. Ale každý robí podľa svojho zvazenia a úvahy.

Medea7

Ja hovorím ne zavidte, starajte sa len o seba a podla toho co robíte a konate život vám do cesty prinesie také dary. Ja si myslím ze nikomu pečene kačice ne padajú do úst. Co sa ma kto co zduvat treba premýšľať nad sebou a kde sa robí chyba. Naše konanie nám prináša ovocie.

je to

foreveralone, to som pisala ja a viem, co je to zavist. neda sa opisat vela inych skusenosti a pocitov. ja citim, ked mi niekto zavidi. to som trepla ako najbanalnejsiu vec, ze este aj tam to citim. horsie je, ked este od jedneho ineho cloveka citim zavist, neprajnost aj na dialku, pri nom to necitim, lebo sa usmieva a pretvaruje. ale podla mna na mna vysiela nieco negativne. on zavidi kazdemu vsetko.
tazko sa to pise, aby to bolo zrozumitelne.

Zavist

Najlepší pocit na svete je keď si kúpite niečo drahé a všetci vám závidia a ohovárajú vás odkiaľ na to máte :)

Omen

Závisť je aj jedným zo 7-mich negatívnych pocitov, ktoré keď si pustíš do svojho vnútra a budeš ho tam nosiť, potom si za následky, ktoré zanechá na tvojom zdraví zodpovedná ty. Len a len ty! Až raz ochorieš (neprajem ti to), potom si spomeň, že si závidela.
Toto s kamarátstvom nemá nič spoločné, ani s tým, že sa jemu darí a tebe nie.
Nezáviď, ale dopraj kamarátovi a bude dopriate aj tebe. Takže začni na sebe makať, vzdelávaj sa a hľadaj si prácu.

foreveralone

Niektorí tu nevedia pochopiť, čo je to závisť.
Niekto tu písal, že keď sa niekomu zdôverí, tak ten "niekto" sa tvári smutne a "zduto". Nemôžte povedať, že toto je závisť. Ten človek vám nemusí závidieť, môže byť smutný zo seba. Závisť je veľmi vážna vec a nie každý, kto reaguje zduto a smutne, závidí.

Medea7

Ja neviem k čomu by ma ta závisť doviedla, k čomu? Zúrivosti? Nadávky a hresenie? Alebo ešte k tomu ze ako rivalita, a just Ti dokážem že som lepší. Lenze aj to Ta potom vysili. Myslím si ze partneri aj kamaráti by mali byť rovnocenni partneri. Ak je jeden silnejší ma potiahnuť a učiť nové veci toho druhého. Ale ak je tam závisť a rivalita to sa zle konci pre obe strany asi.

Nezavistivy

Ja nedokazem nikomu nic zavidiet, zavidim iba tym, ktori dokazu niekomu nieco zavidiet. Bohuzial, ja ich asi nikdy v tomto nedobehnem :(

Medea7

Mam dve kamošky teda mala som zisťovali si o mne nejaké info. Ešte sa mi k tomu priznali, povedala som si nebudem sa k tomu vyjadrovať. Máš info máš pracuj s nou ako chceš, ja sa od Teba oddeľuje je to len a len Tvoja záťaž. Žeby z toho opekneli nemôžem povedať.

merilynn2

Zavist, to je tak krásne úprimne napísané!
Ale asi by som sa s tebou nechcela kamarátiť. Verím, že ani ty so mnou.