Co ma clovek robit v zlom obdobi? Napriklad pridete o prácu a naopak vášho kamarata povýšia?Ako mu nezavidiet, ale naopak sa tesit s nim? A je vobec mozne, ze ked ste s kamaratom kazdy den a jemu sa dari , nemalo by sa aj Vam, lebo osobne si myslim, ze ludia sa navzajom ovplyvnuju a teda ked sa jemu dari podla mna by sa malo darit aj Vam.A ked to tak nieje , nieje to asi dobre kamaratstvo.Aky mate na toto názor?
Závisť
Závisť ty máš malo starosti? K čomu by mne pomohlo nárek nad modelkou a jej postavou a peniazmi. Však keď budeš pracovať na tom aby si bol lepší tak sa Ti za darí. Ci potom budeš spokojný, nikto nevie.
Neviem mne bolo povedane ze vraj duša pochádza z inej planéty. Možno je to pravda lebo s veľa vecami sa tu neviem stotožniť. Mňa posúva vpred keď vidím peknych ľudí ešte by som ich zdokonaľovala a múdre slová. Bez závisti ovšem. Keď sa začnú tliachat sprostosti tak upadam.
Ja závidím každému a všetko, snažím sa byť lepší ako všetci a mať viac a to ma posúva vpred.
Ja s takými ľuďmi prerušujem kontakt. Máš info máš, ale k ničomu Ti to nepomôže. Chvíľkové radosť aj ta pominie raz.
Inak kebyže som zdravá tak sa nepýtam prečo ten má to a ten to, ale pracujem na sebe. A ne sa vypytovať a odkiaľ máš to a odkiaľ hento.
ako, vidim, ze presne to pises, ale nejako sa v tom vrtam, ze ci ozaj. lebo uz asi 4 roky mam take zle a zrovna od kedy poznam takeho zavistlivca.
Pag, nieco podobne si myslim. Myslis, ze ked sa mi napriklad nedari a myslim si, ze xy mi zavidi a preto sa mi nedari, ze by to tak mohlo byt? Niektori kamarati su zavistlivi.
Aj Pag píše pravdu závisť prináša deštrukciu. Nechápem to myslenie ľudí čo závidia, namiesto toho aby pracovali sami na sebe, vypúšťajú zo seba negatíva,.
Ono, keď človek zo seba vygeneruje veľkú závisť na energetickej úrovni/negatívnu energiu, tak taká závisť môže mať priam neštruktívny vplyv na daného človeku, ktorému je závidené. Niekedy je vhodné takej závisti človeka zbaviť, aby nemohla pôsobiť ďalej, deštruktívne. Je to niečo podobné ako dajme tomu pri porobení. Porobenie má na človeka účinok postupný, kým závisť má účinok okamžitý.
Presne tak mne sa paci keď sa napríklad žena pekne o seba stará. Keď vidíš pekne veci to fakt povzbudzuje. A co ma Tvoj kamarát na to kašli. Ty to budeš mať možno rok. Nemali by sme sa porovnávať podľa mňa.