Mam priatela s ktorym som 5 rokov, pred rokom som zistila ze ma dlhodobo podvadzal s jendou zenou, takmer rok...potom sme boli niekolko mesiacov od seba...skoncil s nou,,,,a dali sme sa znovu dokopy dala som mu sancu, chcela som skusit odpustit...po par mesiacoch mi zacali opakovane rozne gyn. problemy, doktor mi porobil vysetrenia a zistili mi pohlavne prenosne chlamydie, doktor povedal ze sa to prenasa takmer vylucne pohlavne, zazila som dalsie ponizenie, hambu a sklamanie, liecim sa aj on...tvrdil ze ona problemy nemala...(ja som som nemala za cas co sme neboli spolu ziandeho partnera) cize prenasacom bol on....
berie lieky, ani raz si nepecital na nete o co sa jedna ani sa nezaujimal ma spytat....beriem druhe balenie liekov stale nie som ok, navyse mi lieky jedno liecia a sposobuju dalsie ine nezaiduce ucinky, ktorych je pozehnane takze sa citim fyzicky velmi zle...a vypada to na dlhsiu liecbu...ked som s nim o tom hovorila ( on nema ziadne problemy s tych liekov) takmer nepocuva a ze vsak s avyliecim a vobec ho nestve aku sancu som mu dala a cim ma zase podrazil...vraj len hladam dovod na hadku....a ide mi o ine...
Partner-pohlavna choroba
bývate spolu?
Bohužiaľ, existujú prípady, keď ťa srdce nepočúva. V tom prípade, musíš použiť rozum.
dnes chlamýdie, zajtra syfilis, pozajtra HIV. Prípadne bez toho medzistupňa.
ahoj, veľmi veľa pohlavných chorôb je bohuzial u niektorých jedincov bezpriznakovych! u mužov dokonca veľmi často- niektorí ani netušia že sú prenasaci. možno jeho milenka je chorá a nejaky nadmerný výtok si buď nevsimla alebo už ma chronickú infekciu ktorá sa až tak neprejavuje. samozrejme je tu ďalšia možnosť, že ty a milenka ste neboli jedine jeho sexuálne partnerky... čo ma najviac zaráža je postoj tvojho partnera- neskutočný egoizmus, až ľahostajnosť. prepáč, ale muž sa k žene ktorú miluje z celého srdca takto nespráva a tobôž nie keď ju nakazil pohlavnom chorobou. je na tvojom zvazeni, či naozaj chceš stráviť zvyšok život s niekym kto ta už po 5tich rokoch veselo podvádzal a nemal s tým problém. ktovie či to stále nepokracuje...keď mu to raz prešlo, prečo by si nemohol užívať aj naďalej? na tvojom mieste by som si položil otázku či naozaj chceš počkať na dalsiu pohlavnú chorobu... je pekne že rozmýšľaš srdcom ale aby sa nahodou nestalo že zostanes neplodná kvôli nejakému hlupákovi ktorému si ukradnutá. nehovoriac o nevyliečiteľných infekciách. asi by bolo načase začať rozmýšľať racionálne nemyslíš?
Aliss/ ako som pisala neospravedlnil a ani za nezaujima ako sa to lieci alebo ze by si na sprostoˇ nete o tom aspon precital nieco. Vonec nic- mrzi ma to ale vsak sa vyliecime.
Ako si pisala to si presne uvedomujem to ze spi s jednou bez gumy a ta mohla spat s dalsimi neviem kolkymi atd.
Nechcem s nim byt poviem mu to obavam sa ze mi bude robit neprijemnosti ako ste pisali ale snazim sa mysliet tak ze proste akonahle mu to poviem uz sa nepozerat spat neobvinovat a na nic nemysliet len na to ze to bolo najlepsie rozhodnutie ake som mohla urobit
To je až choré twl!!! Niektoré fakt nemáte ani trocha sebaúcty!! Chlap s vami zamätá a ešte vy máte výčitky? Treba ho zažalovať, veď vedomé nakazenie pohlavnou chorobou je trestný čin!
Tak on ta podvedie, nakazi pohlavnou chorobou a stale si s nim...hmm...A este v tebe vyvolava vycitky :D To je na hlavu cele. Odpustit neveru, okej. Ja by som ti nedokazala, ale obdivujem ak to niekto zvladne. Lenze ak by ma partner nakazil niecim, mohol by to byt posledny chlap na svete, kopla by som ho do zadnice. Aby niekto nicil moje zdravie? Aspon sa ti za to ospravedlnil? Nemyslim neveru, ale tu chorobu? Ukazal, ze mu to je luto? Bohvie s kolkymi spal a bez kondomu. A tie zas spali s dalsimi, bez kondomu. A ti zas spali s dalsimi, bez kondomu...Akoze, moze si kto chce co chce hovorit, ale pohlavne choroby nie su ziadna fikcia. Ked podvadzate, aspon s prezervativom, och. Autorka, nebud blba. Keby mal aspon sklopene usi, nepoviem. Ale este ma drzost ti robit vycitky a podobne.....Je na tebe ako sa rozhodnes.
Nehnevaj sa ale na vztah asi vyzretá ešte nie si. Odpustat je pekné ale záleži čo odpustit. Ty si mu odpustila neveru, čo v živote u nikoho nepochopím. Im sa to samozrejme raz vráti, ale ty maš z toho čo že maš partnera ktory ta nemiluje kedze mu nerobilo problem ta podviest a ani sa o teba nezaujíma. Ano teraz sa budes branit "ano ale ja ho milujem" čo je sice pekné ale milovať sa majú obaja.
Clovek co podvedie je uboziak a zostárne pravdepodobne sám. Vtedy si uvedomí načo tú rodinu opustal kvoli milenke ktora ho nikdy nemilovala, privodila mu choroby, zobrala prachy a odišla. "Podvadzači", je mi vás lúto :)
Presne tak ako pise foreveralone. Jednoducho ho posli kade lahsie, povedz mu jednoducho: "Rozchadzam sa s tebou, nechcem s tebou byt, nemam ta rada, ublizil si mi, podviedol si ma a nakazil..." - to je cele, potom sa otoc a jednoducho odid. Bez ziadnych emocii a lutosti nad nim lebo je dost pravdepodobne vzhladom k jeho povahe, ze ta bude chciet znova zmanipulovat a citovo vydierat roznymi sposobmi, placom ze mu je to luto, recami ze sa zmeni, ze ta lubi, ze za to mozes ty lebo nie si ochotna riesit "vase" problemy spolocne a bla bla bla... Urcite bude nieco z toho skusat lebo vie, ze si lahko zmanipulovatelna osoba. Bohuzial mas taku povahu.
a nie je jedno, či hádže vinu na Teba alebo nie? Keď sa chcem rozísť, a on ma obviňuje, že ja tak a hentak, to je o ňom a nie o mne. Nemá Ťa to čo trápiť, môže Ti to byť srdečne jedno. Zbohom. Máš námietky? Nezaujímajú ma. Ja to tak cítim. Tá choroba mi dala ten pocit. Vieš, neviem si predstaviť, že by som mala s Tebou niekedy ešte spať, lebo pohlavný život s Tebou sa mi v mysli nespája s milovaním z lásky ale s tou nepríjemnou chorobou. Nemôžem za to, že to tak cítim. Takže dovi, dopo.