Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Psilocybin: novy sposob pri lieceni depresii, uzkosti

Príspevok v téme: Psilocybin: novy sposob pri lieceni depresii, uzkosti
Kaido

Ako mi tak zivot uteka pomedzi prsty a zacinam starnut, moje psych problemy sa iba stale zvacsuju som sa rozhodol patrat po inych sposoboch liecby. AD beriem uz v poradi tretie a nic, ziadne vedlajsie ani hlavne ucinky, ako keby som jedol lentilky.
Uz som rozmyslal aj nad elektrosokmi, no nastastie som posledne tyzdne studoval, hladal, daval dokopy informacie o psilocybine, latku nachadzajucu sa v lysohlavkach. Vyskumov je zatial malo ale tie co su potvrdzuju vysoku ucinnost a to len po jednej davke!
Samozrejme mi to nestacilo a hladal som dalej na internete, tentokrat skusenosti beznych ludi trpiacich depresiami a nestacil som sa divit, strasne vela pozitivnych ohlasov, cital som si pribehy ludi ktori mali 15 a viac rokov tazke depresie, skusili vsetky mozne postupy, psychoterapie, vsetky mozne AD a nic, dali si raz psilocybin a zmenilo im to zivot od zakladov.

Mam nacitane hlavne o psilocybine, pretoze je dostupny v prirode a da sa lahko zohnat, no nie je to jediny halucinogen, neskalin je ze vraj dalsi ucinny, vo GB by mal byt na dalsi rok pristupny aj v liecbe.

No teraz k lysohlavkam, takze dnes nastal pre mna den D, uz to mam na stole a pockam si do vecera a tak to skusim. Je velka sanca ze to pomoze aj ked samozrejme pripustam aj riziko. Uvidim.

Tuto temu zakladam preto, lebo som na sk/cz nevidel ze by niekto uz skusal, ak mi to pomoze budem rad ak sa o tom dozvedia ludia, ktori trpia dlhe roky a nic nepomaha, aby mali nadej ze predsa len nieco existuje, uz len keby to malo pomoct jedinemu cloveku to za to stoji.

Este k tym vyskumom, minuly rok zacal velky europsky vyskum psilocybinu, do ktoreho sa zapoji 8 krajin v EU a pokial bude uspesny malo by to zburat stenu a zacat sa vyuzivat aj terapeuticky vo vacsine krajin. No kto to chce mat oficialne si este chvilu bude musiet pockat, mozno aj par rokov.

SalvorHardin

Kazdy link v príspevku nižšie je na články o mozgu a psilocybine. Co sa tyka "rozšíreného vedomia" tak takto: nie je na tom nic metafyzicke, teda nadprirodzené, ide skôr o to, že psilocybin a THC tým, že prepájajú oblasti mozgu inak ako v mozgu, ktorý nebol pod vplyvom, tak človek je trebárs kreatívnejší, dostane nové nápady, pozerá sa na seba a svoje problémy a na svet z iného uhla pohľadu, tak môže byť človek potom aj všímavejší a pociťuje trebars väčšiu empatiu. Netreba zabúdať, že tieto veci ľudia užívajú uz od usvitu ludstva a stali sa nelegálnymi až v 70.rokoch 20. storočia na podnet USA, ktorá v OSN pretlačila drakonicku a vedecky nepodloženú klasifikáciu drog. Nixon tým chcel "zatočiť" s hipisakmi, cernochmi, mexicanmi a s ľuďmi, ktorý protestovali proti vláde, establišmentu a vojne vo Vietname...

psychonaut

SalvorHardin, Kaido - ja by som si dovolil pridal svoj subjektívny názor.
Keď to ide robiť prvý krát mal by mať "sprievodcu", ktorý ho na to najskôr pripraví. Dodá mu otestovaný "materiál" a poskytne pomoc, keď to nebude zvládať. Ak bude sám , nemusí to dopadnúť dobre, alebo nedosiahne zmeny o ktoré sa snaží. Pri MDMA to platí tiež. Brať psychoaktívne látky bez psycho(hypno) terapeuta, je ako ísť do narkózy bez chirurga.

Cliattsi

Kaido - už v minulosti sme to tu s tebou riešili, že môžeš mať iné ochorenie, ktoré by druhotne mohlo viesť k DEPRESII.
Najskôr by si mal vyliečiť tú chorobu a potom by mohla aj depresia ustúpiť. V tých hubách sa nevyznám, ale myslím si, že u teba nie je prítomná depresia z toho, že si mal nekjakú traumu, posmešky atď.

Bude za tým tá choroba, ktorá ti spôsobuje bolesti brucha.

Teraz len tak náhodne som natrafil na tento článok

www.pluska.sk

"Na pokusoch na myšiach zistil, že zápal v čreve môže vyslať negatívny signál až do mozgu, a to cez blúdivý nerv. Vplyvom tohto signálu dochádza v mozgu k znižovaniu hladiny serotonínu, teda „hormónu šťastia“.

Je tam spojitosť s blúdivým nervom, ktorý vedie z brušnej dutiny do mozgu a tým ovplyvní dianie v bruchu to čo sa deje v mozgu. Pouvažuj nad tým.

Cliattsi

SlavorHardin:
Po užití psilocybinu sa vytvárajú nové prepojenia v mozgu. Máš na to prosím ťa aj nejaký odkaz? To ma zaujíma.

A teraz len taká otázka-môže človeku zmeniť vedomie tak, že uvidí na druhom človeku, že sa bojí? Ako keby to precitol? Lebo vraj marihuana to dokáže.

SalvorHardin

Ako pri vsetkych liekoch a legalnych drog ako antidepresiva a alkohol zalezi od metabolizmu a neurochemie mozgu konkretneho cloveka. Ale strucne k hribom:
Z vlastnej skusenosti:
Hlavne nemat ziadne ocakavania a brat vsetko, co bude na tripe ako skusenost do zivota, nebyt vystraseny pred vlastnymi myslienkami a emociami
1) Vybrat si na to cas, ked mas 2 dni volna
2) Aspon 20 hod pred zjedenim nic nejest - teda urcite si dat hriby na prazdny zaludok
3) Byt v ten den v psychickej pohode
4) Spravit si prijemne prostredie, najlepsie doma, urcite mat v izbe zdroj svetla, neodporucam byt v tme
5) Zjest tak 12-15g. Nerobit caje/omelety, proste prekonat tu horkastu chut a zjest ich tak ako su (da sa na ne dat trebars med ak by chut bola moc neprijemna/horkasta)
6) lezat/sediet v klude (nastup hribov zalezi od druhu, vacsinov citis prve naznaky v rozmedzi 15 min az 1 hod.
7) pozerat sa jednym smerom, sustredit sa na nejaky 1 konkretny objekt v miestnosti (kukat do stropu, na strom, na lampu atd atd)
8) kludne si mozes pustit nejaky playlist s oblubenou hudbou
9) nepanikarit, zachovat si pokoj
10) sledovat jemne vizualne halucinacie, nesnazit sa "prist na ine myslienky", ale slwdovat nit svojich myslienok a asociacii aj ked to ke neprijemne (trebars ak sa ti zacnu vyplavovat na povrch bolestive veci z minulosti)
11) aj zly trip - teda negativna emocno/psychicka skusenost je dobra skusenost, pretoze hriby maju silny dlhodoby efekt po tripe ->
12) ak by aj 2 tyzdne po hriboch by si mal silnejsie depresie, nie je to zle, pretoze sa ti v mozgu robia nove neuronove prepojenia. Psilocybin ma dlhodobe ucinky. Po tyzdny/dvoch mozno zacnes robit veci, ktore si dlho odkladal. Zacnes byt produktivnejsii a na veci sa pozarat s noveho uhla pohladu. Psilocybin sposobuje v mozgu take "jarne upratovanie" - nanovo sa prepojuju niektore neuronove drahy - preto mas mozno vacsi pocit "nadhladu", zacnes si sam seba viac vazit/mat rad, zacnes robit veci, ku ktorym si sa dlho nevedel dokopat a pod.

Au vselijake stranky a je rozdiel, ci si natrhas v lese lysohlavky alebo si kupis viac susene hriby z Holandska (v ktorych je aj regulovany obsah psilocybiny). Osobne mam dobre skusenosti so zamnesiou, kde maju dobre druhy napr hollandia a utopia. Pri silnejsich a dlhodobych depresiach mi pomohlo dat si hriby tak raz za 4 mesiace. Niekedy pomoze aj marihuana, ale kedze je to stale oficialne nelegalne, nikdy nevies, aky druh dostanes.

Vo Svedsku a v inych krajinach sa experimentuje aj s extazou, resp MDMA, co ma zmapovane pozitivne efekty na depresie, uzkosti, posttraumaticke stresove syndromy.

oxalis

Kaido ty si taký ako ja? nedáš sa, experimentuješ, hľadáš nie len pasívne čakáš na zázrak či smrť. A to by mali všetci. Mne sa iné overilo mohlo by sa ti páčiť ale nechcem tu písať, možno by ťa to oslovilo. Kam ti môžem napísať?

Preteba

Idris9966, netvrdím, že do pol hodiny je to vybavené, ani to, že je to jednoduché. Ver, že aj psychológ by mal výsledky, keby pacienti robili to, čo im poradí. ( nie je ani psychológ ako psychológ) Najväčšou prekážkou u človeka je jeho vlastná predstava o uzdravení. Keď prídem s presvedčením, že nejaká tabletka ma vylieči a lekár mi povie, prestaň piť kávu, pi viac vody (príklad:)) čo mi ako prvé príde na myseľ? Čo on vie? Nevie liečiť, lebo mi radí jednoduché veci a ja som chcela ,,zázračnú tabletku". Pokiaľ to človek neskúsi, nezistí, že to funguje a celkom zadarmo:)

Idris9966

No keby je pero a papier take jednoduché tak to robia všetci a psychológovia by ani robotu nemali .Sa ti ľahko hovorí .keď budeš mať zlomenu nohu tak si daj na to Ibalgin a napíš si pocity na papier zaručená pomoc do pol hodinky je to preč.... ;) ;) ;)

merilynn2

Tak to máš ťažké, už ti možno zostáva iba obliznúť mexickú uhrančivú žabu.
Ja som mala hríbiky iba raz a bola to veľmi pozitívna skúsenosť; pojedla som ich menej ako ostatní, nemala som žiadne zmeny vedomia, akurát som si veľmi čisto uvedomila a precítila veci okolo rozpadnutého vzťahu, ktorým som sa vtedy trápila. Bol to naozaj oslobodzujúci, takmer posvätný zážitok a odvtedy som hríbiky nemala; jesť ich rekreačne by sa mi po tom zdalo ako zneužitie ich potenciálu.