Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Psilocybin: novy sposob pri lieceni depresii, uzkosti

Príspevok v téme: Psilocybin: novy sposob pri lieceni depresii, uzkosti
Kaido

Ako mi tak zivot uteka pomedzi prsty a zacinam starnut, moje psych problemy sa iba stale zvacsuju som sa rozhodol patrat po inych sposoboch liecby. AD beriem uz v poradi tretie a nic, ziadne vedlajsie ani hlavne ucinky, ako keby som jedol lentilky.
Uz som rozmyslal aj nad elektrosokmi, no nastastie som posledne tyzdne studoval, hladal, daval dokopy informacie o psilocybine, latku nachadzajucu sa v lysohlavkach. Vyskumov je zatial malo ale tie co su potvrdzuju vysoku ucinnost a to len po jednej davke!
Samozrejme mi to nestacilo a hladal som dalej na internete, tentokrat skusenosti beznych ludi trpiacich depresiami a nestacil som sa divit, strasne vela pozitivnych ohlasov, cital som si pribehy ludi ktori mali 15 a viac rokov tazke depresie, skusili vsetky mozne postupy, psychoterapie, vsetky mozne AD a nic, dali si raz psilocybin a zmenilo im to zivot od zakladov.

Mam nacitane hlavne o psilocybine, pretoze je dostupny v prirode a da sa lahko zohnat, no nie je to jediny halucinogen, neskalin je ze vraj dalsi ucinny, vo GB by mal byt na dalsi rok pristupny aj v liecbe.

No teraz k lysohlavkam, takze dnes nastal pre mna den D, uz to mam na stole a pockam si do vecera a tak to skusim. Je velka sanca ze to pomoze aj ked samozrejme pripustam aj riziko. Uvidim.

Tuto temu zakladam preto, lebo som na sk/cz nevidel ze by niekto uz skusal, ak mi to pomoze budem rad ak sa o tom dozvedia ludia, ktori trpia dlhe roky a nic nepomaha, aby mali nadej ze predsa len nieco existuje, uz len keby to malo pomoct jedinemu cloveku to za to stoji.

Este k tym vyskumom, minuly rok zacal velky europsky vyskum psilocybinu, do ktoreho sa zapoji 8 krajin v EU a pokial bude uspesny malo by to zburat stenu a zacat sa vyuzivat aj terapeuticky vo vacsine krajin. No kto to chce mat oficialne si este chvilu bude musiet pockat, mozno aj par rokov.

SalvorHardin

Sejla: 15g susenych hribov, je to bezne balenie napr z Holandska. Pri cerstvych hriboch aj menej, ale tam je tazsie stanovit gramaz, kedze nevies presne ake silne su. S lysohlavkami zo SVK by som to asi najprv vyskusal si dat menej nech viem, ako silno/slabo to zaposobi.

noc

Citala som, ze na depresiu najlepsie zabera radikalna dlhodoba zmena pobytu, ze bez toho sa jej neda zbavit. Jednoducho sa prestahovat niekde inam, najlepsie daleko.

Cliattsi

Kaido a o tom, čo som ja písal,.že existuje prepojenie črevného systému s depresiou by som mohol aj ja z vlastnej skúsenosti hovoriť.

Ja keď mám niekedy hnačku, začne ma bolieť brucho a nastupuju SILNÉ ÚZKOSTI. TAKÉ SILNEJŠIE A ANI SOM SI TO NEVEDEL PREPOJIŤ ŽE AKO TO SÚVISÍ. Pravdepodobne tie signály bolesti naozaj spôsobuju rýchle zníženie sérotonínu mozgu cez blydivý nerv. Lebo ja pri tom ZAČÍNAM MYSLIEŤ NA SMRŤ. NAOZAJ. A PRITOM LOGICKY ANI NEMÁM PREČO. Toto bude preto vysvetlenie. Ja keď ukončím svoju potrebu na záchode TENTO POCIT HNEĎ ZMIZNE.

ČÍŽE TY KEĎ MÁŠ TENTO ZÁPAL (alebo hnačky) V ČREVÁCH POCIŤUJEŠ TIETO STAVY PERMANENTNE. A PRITOM NEMUSÍŠ MAŤ NA TO TEN DÔVOD PSYCHOLOGICKÝ (Trauma, stres a pod.). Chápeš?

Sejla-už si tu dávno nebola.;)

Sejla

SalvorHardin, tvoje rady zneju dobre, osobne by som este navrhovala mat pri sebe doveryhodnu osobu, priatela, niekoho, kto ma s tym skusenosti a najlepsie sa vytripovat v prirode, aj ked na to by bolo treba pockat na teple pocasie.
Este mam trochu problem s tym davkovanim - nie je 12-15g privela? Samozrejme to zalezi od druhu a kvality hribov, ale vseobecne zhrnute davkovanie som nasla tu www.reddit.com

Sejla

tak si to uzi, vyzeras byt rozhodnuty. Halucinogeny vseobecne otvaraju mysel, podporuju kreativitu a maju pozitivny vplyv na naladu, liecia uzkosti. Studii je uz dost, osobnych skusenosti samozrejme este viac. Psychoaktivne latky boli uzivane uz od pociatku ludstva, akurat vojna proti drogam priniesla stigmu a negativne asociacie.
Psilocybin (aktivna latka v lysohlavkach) funguje na depresie vo vyssich davkach, ktore sposobuju vizualne halucinacie, ale pozor, heroicke davky mozu sposobit prilis intenzivny desivy zazitok.
LSD je tiez moznost, studia a osobne skusenosti ukazuju podobne vysledky
Ketamin je sucastne najucinnejsia latka ktora eliminuje samovrazedne myslienky a ucinkuje proti stresu tak na 1-2 tyzdne, ale nie je to dlhodobe riesenie, kedze davat si ketamin tak casto je velmi nezdrave pre vnutorne organy, najma oblicky
Potom je tu este Ayahuasca, ale na tu som sa este neodvazila ani ja

Psychedelika (psilocybin, lsd, meskalin, dmt, ayahuaska) umoznuju cloveku velmi hlboky nahlad do vlastneho podvedomia a pocas tripu odstrania zabehnute kognitivne procesy, cim umoznuju akoby cerstvy, novy nahlad na vlastny zivot, nezdrave sposoby myslenia a pomozu tak objektivnejsie si uvedomit co je v nasom zivote zle, ktore zvyky, ci faktory treba odstranit, alebo nahradit. Euforia pocas tripu sama o sebe ma terapeuticky ucinok. Cely tento liecivy proces je vnimany ako velmi prirodzeny. Tieto zazitky su casto oznacovane ako spiritualne, pretoze poskytuju stavy mysle, ktore sa viac/menej daju dosiahnut dlhodobou velmi intenzivnou hlbokou meditaciou.
Preto vedci, ktori podporuju psychoaktivne latky ako formu terapie su presvedceni, ze liecia povod problemu, na rozdiel od antidepresiv, ktore iba zmiernuju symptomy.

SalvorHardin

Lenka RUS: pre niekoho mozno je depresia vyhovorka, ale kazdy kto ma dlhodobe depresie (u mna tak 10 rokov) vie, ze to je vazna vec, ktora sa s tebou bude mozno cely zivot tahat v slabsej ci silnejsej podobe. Slova pri depresii nic neznamenaju, mozes donekonecna hovorit o pozitívnom mysleni a podobne dristy, ale depresia je o samotnom sposobe myslenia, je to neurobiochemicka choroba v tvojom mozgu, kde urcite chemikalie, neurony a synapticke spojenia v mozgu pracuju inak ako u nedepresivneho cloveka. Neexistuje 1 druh depresie a tolko druhov depresie kolko existuje mozgov. Jasne ze sa vela ludi len hra na to ako sa cítia mizerne, ale ver mi, ze pre vela ludi to je skutocny, hmatatelny, neurobiologicky a psychosomaticky problem. Samozrejme, kto taketo nieco nema, nevie si to predstavit, ale urcite by som nezachadzal tak daleko, ze celoplosne je depresia vyhovorka. Ja ti z vlastnej skusenosti poviem, ze to na 100% vyhovorka nie je.

oxalis

napríklad aj niečo pekné o ayahuaske www.youtube.com

liečivé účinky má aj marihuana, ale ako už niekto písal, sám si nepomôžeš, treba niekoho skúseného čo ťa povedie, treba aj pracovať na sebe, samo húlenie trávy ti nepomôže, môže aj zhoršiť, tiež to má svoje pravidlá ak to chceš užívať ako liek. u nás nelegálne. aj ayahuaska. :/ pritom sa tým seriózne vedci lekári zaoberajú, žiaľ
máme papať tabletky lebo je to biznis psychologie.cz

Lenka RUS

Rozmýšľal si niekedy nad tým, že všetko v tvojom živote nemusí byť len o depresií a môžeš svoj život prežiť aj inak? Skúšal si sa zamyslieť nad tým, že ľudia žijú aj iným spôsobom? Depresia je len výhovorka, za ktorou sa schovávaš. Ak chceš vo svojom živote vidieť aj trošku svetla a nie len hľadať ďalšie spôsoby, ako si zmierniť depresiu, skús sa pozrieť na svoj život a zodpovedz si: Takto chcem žiť do konca svojho života? Chcem, aby si ma takto ľudia zapamätali? S takýmto pocitom chcem odchádzať? Možno je to prehnané, ale pomôže ti to zamyslieť sa nad tým, ako teraz žiješ. Voľba je na tebe. Je veľa spôsobov, ako to môžeš zmeniť, len sa pre to rozhodnúť a niečo pre to spraviť. Pomôžem ti, ak si rozhodnutý: www.milujzivot.sk