Menštruácia

petroneta

Guajacuran tak či tak autorkine problémy nevyrieši. Vyrieši ich gynekologické vyšetrenie a lekárom predpísané lieky. Na útechu toľko, že 90% týchto ťažkostí vymizne po prvom pôrode. Od 1. pôrodu po obdobie prechodu som nemala žiadne ťažkosti, predtým mi ako mladému diečaťu bývalo zle a brala som analgetiká, ale do školy som zato chodila.

ahjaj

guaracujan, či ako sa to presne volá mi dávali keď mi hrozil predčasný pôrod, a aj tesne pred pôrodom. Vďaka nemu som mohla mať spontánny pôrod a nie cisársky, lebo od vyčerpania som po mnohých hodinách kontrakcií mala zvýšenú teplotu 37,7. Povedali mi, že ak vystúpi teplota nad 38, pristupuje sa k sekcii. Po injekcii guaracurajan - sa to vtedy tuším volalo, som spala 1,5 hodín a oddýchla som si, a potom som sa cítila lepšie a zvládla spontánny pôrod.

Tomas12345

filipa :

Vieš kolko liekov by sa v tehotenstve nemalo podávať a napriek tomu sa tie lieky pacientke podajú ? Guajacuran je jedným z nich, a ked si pozrieš hocijaké fora, tak kopu mamičiek píše o tom že Guajacuran počas tehotenstva užívali.

Ale čo, takže odrazu už neveríš ani čo sa píše v príbalových letákoch. Myslím že toto môže napísať len šarlatán alebo niekto kto si silou mocou nechce priznať že sa v niečom pomýlil (o tom že sa guajacuran nepoužíva na krce).

filipa

Guajacuran nepôsobí tokolyticky. Navyše píšeš, že sa podáva tehotným, čo je podľa súhrnnej informácie o lieku kontraindikované.
Celé zle.
Príbalový leták je len leták pre pacienta, nie odborná informácia.

Lorena666

petroneta- prečo ako nemať ruku alebo nohu ? Mám spolužiačku, ktorá ju nemá a nevyzerá, že jej chýba. Takže bránim toho prípravku by som pribrala ? Chodím na súťaže v plávaní takže ak by som ju nemala vôbec, bolo by to dobre kvôli tréningom atď.