Ako prestať mať menštruáciu úplne?
Menštruácia
prediskutuj s gynekológom. V Tvojom veku nemať menštruáciu je niečo ako nemať ruku alebo nohu. Keď nebudeš mať menštruáciu, tiež priberieš, lebo nebudeš mať estrogén. Takže Ti kamarátka radila správne: hormonálna liečba. Môže byť aj to, že na vine je nejaký myóm v maternici a pod. Rozhodne sa zbytočne netráp a navštív lekára, nie každá hormonálna liečba je zároveň aj antikoncepciou.
petroneta- O tom, že by som endometriózu mala neviem. Mám 18. U gynekológa som zatiaľ nebola. Prvé 2 dni do školy ani nechodím kvôli tomu. Najhoršie asi je keď to dostanem v škole. Ibalgin, Panadol femina atď mi už nezaberajú. Ak sa môžem opýtať, z toho prípravku sa nepriberá ? Kamarátka mi poradila brať antikoncepciu, ale vraj sa z nej priberá.
máš endometriu? Koľko máš rokov? Mohla by si konzultovať s gynekológom. Ja som bola na ibalginoch, canavite, a progesterónových tabletkách polovicu cyklu, a trvalo to dva roky, teraz mám pokoj, a fungujem aj bez menštruácie, ale mne prestala sama.Počas menštruácie som nechodila do práce, tak mi bolo posledné dva roky zle a dvakrát mi robili kyretáž.
petroneta- ďakujem.. mám veľké kŕče, bolí ma chrbát, vracanie…
Noelinka- dá sa to na žiadosť?
Ked nikdy v zivote nechces mat MS tak si musis dat maternicu vyoperovat ake tak nikdy nebudes moct mat deti
treba ho užívať len niekoľko mesiacov.
Aké konkrétne problémy s menštruáciou máš, možno Ti poradím?
petroneta- pokiaľ ho budem užívať, tak menštruáciu nebudem mať vôbec ?
užívaním hormonálneho prípravku s progesterónom. Na lekársky predpis.