Mladý a alkohol, cigarety a drogy

Príspevok v téme: Mladý a alkohol, cigarety a drogy
majdy

Ahojte, chcel by som poznať váš názor na jednu tému.
Čo si predstavujem pod pojmom "mladý"? No ja mám 15 rokov, čiže myslím tým mojich rovesníkov. Keď som chodil ešte na ZŠ, každý už začal skúšať alkohol, cigarety, ale drogy nie, nikto to neskúsil. Ale nebolo to nikdy v takej miere, že by sa niekto začal ožierať pravidelne, teda až na jeden prípad, ale ten nie je podstatný. Začal som sa zamýšľať nad tým, či vôbec pochádzam z tejto planéty, pretože ja si osobne myslím že nie. Moji rovesníci, dovolím si povedať že 80% ľudí ktorých ja poznám, sa pravidelne ožierajú, fetujú, fajčia. A ja úprimne nechápem ich zmysel života, pretože podľa mňa nie je život o tom. Dobre, viem, každý človek niekedy potrebuje troška preriediť myšlienky, možno si dať do nosa, nehovorím že som to neskúsil, aj ja som sa pár krát opil, ale myslím si že toto je už extrém čo oni robia. Ale asi najviac ma zaráža to, že takýto človek, ktorý nič v živote zmysluplné nerobí, v škole prepadá, chodí na zábavy na dennom poriadku, aj tak od života nedostane poriadnu lekciu. Povedzme si úprimne, majú všetko po čom túžia, všetkého plnú riť, všetko im rodičia kúpia a dovolia. Sú rozmaznaný, ale aj cez to že pijú, a robia všeliaké chujoviny, sa budú mať v živote dobre, trošku nefér, nemyslíte? Ja tým nemyslím iba to, že pijú, ale to ako sa správajú, myslia si že majú celú múdrosť sveta, že oni sú tí najlepší, ktorí raz niečo dokážu, ale žiaľ nevypadá to tak. Ale úprimne som rád, že ja taký niesom, a že mám nejaký cieľ v živote, a že robím niečo čo ma baví, že mám dobré známky v škole.

ella811

Ahoj. No počuj nechápem trošku. Zmysel tejto témy je čo? Poukázať na to, že ty si ten čo má vyšší mentálny vek? Alebo na to, že nie je fér toto a tamto? Ja mám tiež 15. ;) Tiež sa nechodím ožierať, nefajčím cigarety a nedrogujem. Takých je nás viac. Ide tu o to, že ty si myslíš, že oni to teraz majú fajn, že nič ich neťaží atď, že všetko dostanú, ale nie vždy to tak musí byť. Nevieš, aký majú príbeh, či sa nechodia ožierať, lebo ich rodičia doma sa hádajú, alebo či nechcú zabudnúť na nejaké trápenia(nehovorím, že to je tá správna cesta). Niektorí sa boja byť svojskí, lebo sa boja, že ich kamoši by ich už nebrali a iným proste vyhovuje a baví sa chodiť ožierať, to ale neznamená, že to nie s fajn týpci, lebo poznám veľa, čo síce fajčia marihuanu napríklad, ale sú to rozumní ľudia a do toho čo oni robia mi nič nie je, lebo veď ich život, ich rozhodnutia, ich zdravie.Tí, čo sú tie namyslené typy, čo si fakt myslia, že oni sú nezastaviteľní, že koľko drog vyskúšali, toľkokrát sú človekom atď...tak ver, že raz spadnú na hubu. Možno nie teraz, ale keď budú mať 25 a zamestnajú sa niekde, tak pochybujem, že im bude všetko prechádzať. Bude to ale o to tvrdší pád. Ty sa o nich ani tak nestaraj. Choď si svojou cestou, vzdelávaj sa, ži zdravý život, raz sa ti to vráti. Ja tiež nie som anjel a chcem si aj užiť tú mladosť, keď sa oslavuje dám si alkohol ale neopíjam sa, lebo viem kedy mám dosť. :D Vodnú alebo vapeu si dám tiež(viem, že to není dobré), nie často, ale príležitostne. Jednotky nemám zadarmo, ale učím sa pre seba a pre svoju budúcnosť a je iba smutné, že tí čo prepadajú na to kašlú, keď ja stresujem z trojky a opravujem ju ako najatá. :D
Ako sa hovorí, ži a nechaj žiť. ;-) Niektorí sa ešte o pár rokov prejavia ako fakt rozumní ľudia, ktorým puberta príliš udrela do hlavy.

Tak sa maj pekne. ;-)

majdy

cloo, napísal si úplnú pravdu, no žiaľ, niekedy si človek za chudobu môže aj sám. Nechcem ťa súdiť, pretože ťa nepoznám, a k tomu si to ani nemôžem dovoliť, som ešte decko, ale verím čo píšeš no :/ Akože ja zase o baby núdzu nemám, frajerku som úprimne ešte nemal, ale píšem si s viacerými, a uvidím čo z toho bude. Ale treba byť sám sebou, myslím si že to je základ, a myslím si, že na svete existuje žena, ktorá by ťa ľúbila, ver či nie :)

Tomas12345

Bud rád že neholduješ alkoholu a drogám. Nielenže to ide do penazí ale hlavne to ničí zdravie, a ničí to charakter človeka ked droguje a pohybuje sa v zlej spolocnosti.

clooo

Rozmaznané decka z prachatých rodín nevedia čo by od dobroty a z nudy robili. Tak za mastné vreckové od rodičov si kúpujú drahé alkoholy cigarety a podobné blbosti. Smutné je, že práve takíto frajerikovia po väčšinu života tešia zo záujmu dievčat, žien, z ktorých si môžu len a len vyberať. Chudobný muž, hoc neholdoval podobným návykovým látkam, ako ja, nikdy nemal ani jeden vzťah, nezažil ani bozk. Takže asi toľko.

majdy

Ja nehovorím že zase nemám žiadných kamarátov, niekto sa nájde. Ale osobne sa mi zdá, že mám mentálne viac rokov než ostatný. A mám tiež inú predstavu o živote. Mojím cieľom je určite v kľudne doštudovať, ísť na výšku, nájsť si dobre platenú prácu a tak ďalej, a myslím na to už teraz, pretože dobrý začiatok je podľa mňa základ. Ale moja zlosť pramení hlavne z toho, že som mal dobrého kamaráta, môžem povedať že aj najlepšieho. Ja tiež niesom neviniatko, ale určite sa nesprávam tak ako oni, a určite sa nechcem vláčiť s najväčšou čvargou ktorá v tomto meste je. Tak sa "kamarát" pripojil k nim, a ožiera sa s nimi. A pritom som si myslel, že je jeden z normálnych ľudí, ale asi som sa mýlil. A ešte sa mi s tým začal chváliť ako sa opil, ja neviem, mám mu zatlieskať alebo neviem? Naozaj mám pocit, akokeby som v zlej dobe :D

dobreuz

Tak to žiaľ je: ja som nikdy nepil, ani raz som si nepotiahol z cigarety a mám určite viacej IQ ako väčšina rovesníkov, nemal som vzťah a nie som vôbec obľúbený. Ale vymetači barov, ožrani atď... sú vždy stredobodom pozornosti. Takže som viac menej samotár a tak mi to aj vyhovuje, venujem sa svojim záľubám a som vcelku rád.

Rosegold

Majdy velmi dobre ta chapem. Ja som mala nieco podobne ked som bola v takom veku. Nikto sa so mnou nebavil lebo som nerobila zle, nepila, nefajcila, pod...ty mozes byt len rad ze sa s takymi ludmi nebavis. Ved ked sa pozriem na dnesne deti. Su take zle a nevychovane. Ale to vsetko robia skupiny deti v ktorych sa stretavaju.plus rodicia. Aj slusne deti ked su v takych partiach sa strasne skazia. Kasli na nich, nech si ziju svoje nechutne zivoty. Nie kazdy musi skusat drogy, alkohol, cigarety. Uvidis ze takym stylom si najdes podobnych slusnych priatelov, ktori aj uvazuju o nasledkoch takehoto stylu zivota.