Mladý a alkohol, cigarety a drogy

Príspevok v téme: Mladý a alkohol, cigarety a drogy
majdy

Ahojte, chcel by som poznať váš názor na jednu tému.
Čo si predstavujem pod pojmom "mladý"? No ja mám 15 rokov, čiže myslím tým mojich rovesníkov. Keď som chodil ešte na ZŠ, každý už začal skúšať alkohol, cigarety, ale drogy nie, nikto to neskúsil. Ale nebolo to nikdy v takej miere, že by sa niekto začal ožierať pravidelne, teda až na jeden prípad, ale ten nie je podstatný. Začal som sa zamýšľať nad tým, či vôbec pochádzam z tejto planéty, pretože ja si osobne myslím že nie. Moji rovesníci, dovolím si povedať že 80% ľudí ktorých ja poznám, sa pravidelne ožierajú, fetujú, fajčia. A ja úprimne nechápem ich zmysel života, pretože podľa mňa nie je život o tom. Dobre, viem, každý človek niekedy potrebuje troška preriediť myšlienky, možno si dať do nosa, nehovorím že som to neskúsil, aj ja som sa pár krát opil, ale myslím si že toto je už extrém čo oni robia. Ale asi najviac ma zaráža to, že takýto človek, ktorý nič v živote zmysluplné nerobí, v škole prepadá, chodí na zábavy na dennom poriadku, aj tak od života nedostane poriadnu lekciu. Povedzme si úprimne, majú všetko po čom túžia, všetkého plnú riť, všetko im rodičia kúpia a dovolia. Sú rozmaznaný, ale aj cez to že pijú, a robia všeliaké chujoviny, sa budú mať v živote dobre, trošku nefér, nemyslíte? Ja tým nemyslím iba to, že pijú, ale to ako sa správajú, myslia si že majú celú múdrosť sveta, že oni sú tí najlepší, ktorí raz niečo dokážu, ale žiaľ nevypadá to tak. Ale úprimne som rád, že ja taký niesom, a že mám nejaký cieľ v živote, a že robím niečo čo ma baví, že mám dobré známky v škole.

Martinkovic

Problém je že výchova je novodobo benevolentna.Od prvých prestúpení treba dieťa ťať remeňom tak že to aj pocíti a bude vedieť že ide o život.Odskúšané že potom má človek rok pokoj a modeluje dieťa podla svojicgh predstáv...sak to je uloha rodica vlozit nieco do dietata..ale ak rodicia chlastaju a su mimo este viac jak deti potom to takto vyzerá.A vyhovaraju sa potom na slobodu a na slobodny rozvoj osobnosti.Prd.Pokym rodic nie je osobnost a nevlozi to do dietata nic z neho nebude..ci kto ho vychova..vlci?Vychova je problem.Vzdy.

Angelika3

Kontrolor myslím, že si to príliš všetko pripúšťaš. Mladí často robia blbosti a učia sa z vlastných chýb.

Tomas12345

Kontr0lor :

Nemáš sa čo stažovať, si zdravý a mozes robit veci ktore ta bavia, je to len v tvojom myslení, zmen myslenie, nastav si správne životné priority a budes stastný.

Kontr0lor

Mám 24 takže myslím že už môžem napísať niečo zo života čo som zažil.
Ako píšeš na základnej začali spolužiaci fajčiť a piť, ja som sa zaprisahal, že nikdy nebudem. Šikanovali ma a ponižovali. Skúšali mi na silu keď sme boli vonku dávať do úst cigarety a podobne ale odolal som. Som dosť ovplyvniteľný človek a tak som sa aj tak dal na zlé chodníčky. Vystrájal som v škole a atak som musel v 9. ročníku robiť reparát. Hmm nie, za to že som bol hlúpy ale mal som 5ťky lebo som vystrájal a učiteľka ma nenávidela. Reparát som urobil na dvojky a na vysvedčení som mal trojku. No ale čo už mal som veľa zlých známok a aj ten reparát a tak o dobrej strednej sa ani neuvažovalo. Ešte chcem podotknúť, že som na základnej vystriedal 5 tried, od cirkevných po výberové a aj obyčajné takže zberba je všade a dnešní mladí fuj Ok ideme ďalej. Rodičia mi vybrali jednu horšiu školu v meste ale odbor končil maturitou. Plakal som bojoval a kričal, že ma zničia a budem musel piť a fajčiť ale nezabralo. Vydržal som dva roky. Šikana, ponižovanie utláčanie. A ja sa prispôsobil a začal s nimi chodiť po baroch. Naplnili sa moje obavy. A tak som pil a fajčil ako oni, vystrájal ako oni, a nakoniec som pekne zo školy vyletel. A oni si urobili maturitu. :) Milujem tento svet :)

Ja som šiel zametať chodníky spolu s cigánmi, kedže som bol na úrade a skončili sme ako rodina na hmotnej núdzi. Takže pekne pratať okolo kanvičiek. Človek ktorý nebol hlúpy, učitelia ma chválili skončil takto.
A oni kričali po mne z okien panelákov a smiali sa. Sem tam ma streli pri kanvách a čudovali sa čo to robím.

Na ďalší ročník som sa do školy vrátil, a len zázrakom trafil celkom slušnú triedu a zmaturoval skoro na čisté jednotky ! Mal som jednu dvojku !

Ale čo už, školu som nechcel nikdy vidieť, nikdy v živote som toto nechcel zažiť a tak o vysokej nebolo ani chýru.

Hmmm....

Ale, čo je najlepšie spolužiaci ma mali stále v pasci. Počas toho obdobia som s nimi stále pil. Nevedel som sa vymotať. Nemocnice, záchytky, polície., ľudia ma našli vedľa cesty a mysleli, že som mŕtvy.

Toto mi ostalo z tej školy, to čo som predpovedal v 9. tom ročníku sa naplnilo, a poriadne na plno ešte horšie ako som predpovedal.

Sú to ešte len dva roky čo som a z toho dostal a zmenil život ale následky detstva tu budú asi navždy: sociálna fóbia, úzkosti, nikdy som nemal dievča, nemám vzdelanie, malý plat, sebavedomie.
To všetko mi vzali, ale už to nikdy nezmením.
Vzali mi najlepšie roky detstva, kedy som mal zažívať prvé lásky, študovať a rozvíjať sa.
A teraz musím bojovať sám so sebou, porážať sociálnu fóbiu, porážať strach, a budovať sebavedomie od nuly. To všetko ma teraz čaká, som na dobrej ceste a mám progress ale bude to trvať a tie roky sú nenávratne preč.

ella811

Ouu a nečítala som to tu celé, ale prepána, písať si s ľuďmi(babami) nestačí. To nie je rovnaké, akoby si ich poznal. Vtedy nevidíš či sa smeje na tvojich vtipoch a či má pekný úsmev, vidíš iba rehliace sa emoji. Pozvi ju vonku a uvidíš, aká je naozaj, aj keď to ti zistiť tiež potrvá pravdepodobne. A nebaľ viaceré naraz a podľa toho ktorá sa chytí tak tá bude. Vyber si tú najlepšiu a tú sa snaž získať. ;-)
Len taká rada malá.