Čo sa deje s mojim trávením?

Príspevok v téme: Čo sa deje s mojim trávením?
Smatal99

Mal už niekto z vas take stavy na vracanie ale nevraciate len vas napina a nic mi nechuti jest uplne do seba natrepem kusok chleba a mi staci neboli ma brucho len proste mi je strasne zle na vracanie a nic mi nechuti... nemam ani teplotu nic ine len toto... a na ultrazvuku co mi mimochodom robilo dievca ktore asi teraz skoncilo skolu ne zeby som ju tym dehonestoval ale tak v sprave typicke frazy ze vsetko ok a primerane veku ... len ja sa necitim ok... viete mi niekto poradit?

Tomas12345

Smatal99 :

Nemusíš furt jesť 2 hodiny. Ak sa ty trávenie po čase upraví tak potom začneš svoju stravu normalizovať, už nezješ jedlo za 2 hodiny ale už iba za 1:45 hodiny, a po tyzdni to znovu redukujes o 15 minut nadol a takto až na pôvodných 20 minut.

Tomas12345

dobreuz :

Ak si to jedlo dá do nejakej uzavretej misky tak teplo z toho jedla unikať nebude.

A mimochodom človek nemusí jesť jedlo horúce, nevidím problém v tom ak bude jesť jedlo ktoré je vlažné.

style.hnonline.sk

Smatal99

Tak probiotika mam tie si mozem dat aj skusit med... ale ved nikdy som nemal problemy az teraz na konci roka a keby ze zacnem pomalsie jest neviem ci sa to upravi alebo uz furt aby som pomalsie jedol?

dobreuz

Keby ho jedol 2 hodiny tak by ho musel asi 10 krát prihrievať a to je nereálne :) Stačí keď bude poriadne žuť a skúsi tie probiotiká, poprípade med.

Tomas12345

Smatal99 :

No tak si k tomu svojmu obvodákovi napochoduj a trvaj na tom že chceš krvne vysetrenia. Ak ty ich nebude chciet spraviť tak zmen obvodného alebo si daj spraviť krvne testy ako samoplatca.

No tak 20 minut to je čas za ktorý zje jedlo človek ktorý žiadne problémy s trávením nemá. Ty však s trávením problémy máš a preto by si mal jesť to jedlo ovela pomalsie, nie za 20 minut ale za 2 hodiny. Rozdel si jedlo na 8 kúskov a každý kúsok jedz po 15 minútach.

Probiotiká nejaké užívaš ?

Smatal99

Tomas12345 tak robili mi len ultrazvuk brucha a vramci toho pozreli vsetko... nic mi nebrali z krvi vobec... a tak pomaly co ja viem cely obed mam za 20min zjedeny neviem ci to je vela alebo malo

Tomas12345

Smatal99 :

No tak ono môže ísť aj o problém so žlčníkom ako už naznačovala Monika1984, tomu by zodpovedala i tá žltá stolica.

Bilirubín ti z krvi zistovali ? Ultazvuk žlčníka ty robili ? hormon cholecystokinín ti brali ? (ktorý uvolnuje žlč do žlčníka, jeho nedostatok spôsobí zlé trávenie tukov)

Co znamená u teba pomalé jedenie ? Za aký čas zješ dané jedlo ?

A inak jesť by si mal, pretože ak nebudeš jesť tak to človeka len oslabí.

dobreuz

Ja som pred 2,5 romom mal niečo podobné ale väčšinou len ráno: tiež som mal pocit na zvracanie a nikdy som nezvracal a bol to prekyslený žalúdok. Možno že to je aj Váš prípad skuste Gaviskon ten nie je na predpis(je prírodný) a med (ten vyrovnáva PH v žalúdku).

Smatal99

Tomas12345 nijak som jedlo pomalsie nejedol, jem celkom pomaly... taky stav ze mi nechuti jest mam uz dlhsie iba to napinanie tak 3 dni dnes už 4 v podstate a včera večer pred spaním ma zase napínalo... pritom som včera zjedol len ráno chlieb a potom len 2 banany a 2 jablka lebo som nechcel nič ťažké... moja obvodna si vsetko vsvetluje stresom aj keby clovek ma ktovie čo pritom nemam stres, a bojim sa ze ma zo vsade poslu preč kedže ma brucho neboli... ale nemyslim ze je normalne ze ma napína na vracanie a často grgam, stolica je tuha hneda, kazdy den nuz vcera bola ako keby svetlo hneda az zlta