Čo si o tom myslíte?

Príspevok v téme: Čo si o tom myslíte?
Severka

Otec mňa a moju matku veľmi moc mlátil a ponižoval. Veľmi žiarlil na moju matku. A bol veľmi dominantný. Zamykal nás doma a bral kľuče.
A keď som chodila so starkými na dedine na návštevy - tí ľudia boli boli silno veriaci katolíci. Boli tam striktne pravidla.

Môj starký mi nikdy nevedel prejaviť lásku. Ale cítila som, že mňa má veľmi rád. Ale nikdy mi to nepovedal.
Môj otec mi zničil moje sebavedomie a neviem byť ako ostatné ženy - samostatná a sebavedomá.

Môj priateľ mi hovorí, že mňa priťahujú muži ktorí sú dominantný a majú moc nad ženou. Len muž má prvé a posledné slovo a žena je mužovi poslušná. Povedal mi, že či chcem opakovať chyby mojej matky. Ja som bola vychovávaná bez lásky - otca a matky. Tvrdé hádky boli deň čo deň.

Ale môj priateľ chce seberovnú partnerku ale ja taká nedokážem byť. Moja výchova a môj vzor a ku mne prístup bol iný ako mala väčšina žien. Ja neviem a nechcem rozprávať v spoločnosti ľudí a hlavne kde je veľa mužov. Môj priateľ ma chce silou mocou zmeniť. Chcel aby som som nosila minisukne, minišaty a šortky. A kvôli tomu sme sa hádali celé roky. A teraz máme konflikty pre erotické prádlo a prečo mu nehovorím horúce erotické slová.

Sme spolu od septembra 2009. Tri roky som bola najšťastnejšiou babou.
Aj mám psychicky ponížil a nebolo to jeden jediný raz. Boli to tvrdé arogantné slová.
A ráz v lete za mnou prišiel po práci. Potešila som sa. Povedal, že chce byť som ňou o samote. Chcel po mne sex. A ja som nemohla. A tak ma veľmi ponižoval a bol na mňa naštvaný. A ja som bola stupidná krava ktorá ho poslušná krava ktorá ho poslušne nasledovala. Išiel ma odprevadiť na stanicu.

Celú cestu som v autobuse po tichu plakala. Cítila som ťažobu a strašný smútok. A potom som pociťovala malú úzkosť. Keď som bola sama spustil sa plač a slzy mi tiekli po lícach. Povedal, mi, že ako žena som na nič, lebo neviem vzrušiť muža a neviem splniť žiadne erotické túžby muža. Je mi s toho zle.

A ja neviem, keď máme spolu intímnosti a po orgazme chcem žalostne plakať a veľmi sa hanbím. A keď som sama cítim hanbu.

Sme spolu 9 rokov a sme len partneri - frajeri či čo to je za vzťah. On ma chce zmeniť.
Myseľ je slabá.
Ja mám veľmi veľké pochybnosti o budúcnosť. Ožení sa som ňou. A keď áno aké budeme mať manželstvo? A budem šťastná??
Keď si spomeniem a predstavím si s nim manželstvo - hádky. Neviem, možno mám bujnú fantáziu.

Mali sme spolu stretnúť ale on chcel by som ňou o samote. Ale mne prišla menštruáciu tak povedal, že sa stretneme na budúci víkend keď nebudem mať svoje dni.
A keď mi kúpi darček ktorý mi urobí radosť a potom po mne intímnosti. - sex.
A ja poviem ako chceš ty. To čo chceš ty urobím.

Ale vždy ma vypočuje a pomôže a stoji pri mne aj v dobrom aj v zlom. A vždy mi hovorí, že nikdy nenájdem takého dobrého muža aký je on. A hovorí mi najhoršie chyby jeho expriateľky. Myslí si, že on je najlepší od všetkých mužov. A stále ma presviedča aby som zostala s ním.

Ja som mu napísala aj SMS, že sa s ním rozchádzam a že to nemá zmysel ďalej pokračovať. A veľmi som plakala. Nedokázala som to urobiť. A mali sme pár konfliktov a nedorozumení. A ja som mu povedala, že ho mám rada a to je všetko. Vyčítal mi, že nemal som ňou dlho sex.

Ja som emocionálne slabá nedokážem urobiť krok dopredu. Nemám rada lúčenie.
A mala by som ďalšie obavy, že každý vzťah by mi krachol a ja by som ostala bez muža a detí a mala by som 40 rokov. Moje myšlienky sú veľmi zlé a smutné. A taká je aj moja nálada.

A priateľ sa ma pýtal, že či nemám niekoho iného. Alebo či si nehľadám niekoho iného.

Jedna moja polovica chce byť pri priateľovi a druhá moja polovica si chce nájsť niekoho iného. Taká je pravda.

Čo si o tom myslíte?

Tomas12345

Co si myslím ? Myslím si že máš v živote nesprávne priority a tvoje stastie je až moc orientované na partnerksé vzťahy a to je zle. Partnerske vztahy by si mala brat len ako bonus, a stastie si hladať vo veciach ktoré sú stále a môže ich mať každý.

Bojíš sa ze zostanes sama ? Rodicov nemáš ?

zobudsa

tiez si myslim, ze si idiot bez sebaucty, s nulovym sebavedomim lahko manipulovatelny. posli ho kade lahsie, nech si hlada ine obete.

Natinati

Určite s ním neostávaj. Sama vidíš že ťa ponižuje a kompenzuje si to tým že ti “pomôže” v dobrom a v zlom. Radšej sa s ním rozíď a skús sa s ním nekontaktovať, veď si mladá a po svete behá plno mužov a medzi nimi je určite ten, čo ťa bude ľúbiť. Zbav sa svojho trápenia tým že sa stretneš s niekým novým. Si silná žena, len si to treba uvedomiť. Premôž polovičku, čo ti hovorí aby si s ním ostala tou, ktorá hovorí, aby si našla niekoho lepšieho :)

simiona

Aj ja sa musím priznať, mňa bývalý tiež ponižoval. Vyčítal mi všeličo, ale hlavne, že neviem variť. Vtedy som sa ešte len učila variť, ale on už chcel mať kuchárku. Odvtedy som mala sebavedomie pod nulou a stále sa z toho dostávam. A to varenie, odvtedy ma vôbec nebaví. Páči sa mi, keď vidím, ako si ľudia užívajú varenie. Ako si vymieňajú recepty. Ja si však pri tom spomeniem, ako ma ponižoval, že som hlúpa a nič neviem.

Radca432

Jeeee super, nikto ta nebude lubit tak ako ja, som to najlepsie co ta stretlo, nikto iny ta nebude chciet... vola sa to manipulacia, znizovanim sebavedomia a naviazanim na manipulatora a este sa chyta hlava obomi rukami lica, ked sa toto hovori, lebo slabe baby su potom ako psicata. Len neviem.co ti poradim, ty si nikoho rozumneho teraz v tomto stave asi nenajdes. Rozid sa, to urob urcite, aj tak ho nelubis a skus dobreho psychiatra alebo psychologa ak sa z toho chces naozaj dostat...

daniela2

že by si si Ty mala dať dokopy svoju psychiku a nájsť si chlapca, ktorého ľúbiš. Len preto, že sa bojíš, že by si ostala sama, s ním neostávaj. Nemá právo ťa ponižovať. Ak budeš nejakého muža milovať, aj tie intimity ti pôjdu sami od seba, a nie nasilu.