Samovražda

Príspevok v téme: Samovražda
Nomen omen

Nevie niekto o nejakom fóre, kde sa dá anonymne a bez sledovania diskutovať o samovražde? Ja poznám len toto fórum, písal som sem už v minulosti, no nechce sa mi tu rozpisovať. Pre tých, ktorí si myslia, že sa nudím a píšem len z dlhej chvíle, tak vedzte, že tomu tak nie je. Ďakujem za vecné odpovede.

orol1

Tutanchamon, na jednom diskusnom fore to raz jedno dievca oznamilo a aj to spravilo, co napisalo, nasli ju uz neskoro.
Obvykle to ale je ako ty pises. Nerozumiem tomu, ze castokrat to spravia ludia vracajuci sa z firemnych vecierkov, zo stretavok a pod. - nevies nahodou, ze preco prave vtedy?

Tutanchamon_xD

Samovrahovia, ktorý sú 100% rozhodnutí si vziať život, to jednoducho urobia. Napíšu list na rozlúčku alebo pošlú SMS a jednoducho skoncujú so životom a nepotrebujú o tom zakladať témy na nejakých fórach. Ty len potrebuješ vidieť ako ťa ľudia od toho odhovárajú a ľutujú ťa v komentároch.

Keby si si chcel naozaj zobrať život, tak ťa ani nenapadne sem vôbec zakladať o tom tému. K čomu je to asi tak dobré ? Založíš tému v ktorej podrobne popíšeš ako ideš spáchať samovraždu a myslíš si, že čo ako teraz ľudia spravia ?

Keby si si chcel naozaj zobrať život, tak tu nekomentuješ s ľuďmi v tejto diskusii a už dávno by si bol na tých spomínaných horách v bezvedomí a zamrznutý na kosť. Ty sa zabiť určite nechceš, len máš také myšlienkové pochody z depresii, ktorá možno trvá roky.

Je to úplne normálne. Ja som bol na tom minulý rok veľmi zle a taktiež som bol hospitalizovaný asi 2 týždne na psychiatrii pretože som mal veľké depresie z neustálej samoty. Chodil som len do roboty, ktorá bola veľkou záťažou na mozog a doma som bol sám a nemal som si s kým ani zavolať, napísať, pokecať si. Preto som si vždy kúpil fľašu vína čo mi aj tak nepomohlo, pretože som mal v sebe neskutočné nervy a bolel ma už z tých nervov a depresii celý človek.

Nikdy sa k takým stavom ani do takej situácií už nechcem dostať a som teraz na tom úplne inak. Nemám nervy, neprežívam tak tú samotu a už som sa v podstate so všetkým vyrovnal, že nemám budúcnosť a jednoducho som v tomto živote neuspel. Ty potrebuješ taktiež pomoc. Ale vražda nie je východisko.

Aj4321

Mozem urobit pre teba nieco, co tvoje rozhodnutie moze zmenit? Som ochotna urobit co bude v mojich silach, nerobim si tiez srandu, tak aj ty mna ber vazne.

Preteba

zi, kiež by túto pravdu ľudia pochopili a prijali. Pre Boha nie je žiadny problém nevyriešiteľný a stačí tak málo, prísť k Nemu.

zi

Ak chceš spáchať samovraždu, mal by si byť predtým aspoň na 150 % istý, že pôjdeš do lepšieho.

Ak spáchaš samovraždu, vzápätí hneď pochopíš, že si urobil hroznú chybu. Ocitneš sa v inom svete, v ktorom platia iné pravidlá ako tu na zemi a budeš bezmocný, zistíš, že nemôžeš nič. Budeš sa chcieť vrátiť späť, ale nebude to možné, keďže tvoje telo už bude mŕtve. Lebo si môžeš zabiť telo, ale seba = svoju dušu nie, tá je nesmrteľná. Budeš žiť, cítiť, vnímať aj po smrti. Lebo dušu ti dal Boh a keď zomrieš, prídeš k Nemu. Uvidíš, aký si bezmocný a nemôžeš urobiť nič pre svoju záchranu - len volať o pomoc Ježiša. Otvorí sa ti zrak a uvidíš to, čo si tu na zemi nevidel a spôsobí ti to hroznú bolesť. Spoznáš, že si bol oklamaný, keď si si myslel, že samovražda všetko vyrieši. Kvôli tomu, že si sa zabil, budeš trpieť viac, ako trpíš teraz na zemi pre dôvod, pre ktorý sa chceš zabiť. Utrpenie na tamtom svete za spáchané hriechy sa nedá porovnať s nijakým utrpením tu na zemi.

Niečo o tom, čo nás čaká po smrti:
www.boziemilosrdenstvo.sk

Akýkoľvek problém, pre ktorý sa chceš zabiť, sa dá riešiť, žiadny problém tu na zemi nie je neriešiteľný. Samovraždou sa dostaneš z dažďa pod odkvap. Fórum je anonymné, ak sa nemáš na koho obrátiť, môžeš sa zdôveriť aj tu. Vo svojej bolesti a temnote nevidíš riešenie, ktoré môžu vidieť iní a poradiť ti, povzbudiť ťa.

Aj keď sa ti to nezdá, aj keď to možno necítiš, si tu na zemi Bohom chcený a Bohom milovaný. Si jeho syn a dal ti poslanie, jedinečné a šité tebe na mieru, ktoré nemôže splniť nikto iný, len ty. Skús si dať šancu a zabojovať o seba a svoj život. Ak nič iné, volaj na Ježiša o pomoc, aby ťa zachránil a On to urobí.

Budem na teba myslieť