Vzťah VS Peniaze

Príspevok v téme: Vzťah VS Peniaze
peknaprezyvka

Taká otázka. Ak by ste si mali vybrať medzi tým, že bude mať vzťah a nebudete sa toľko venovať práci a rozvoju kariéry alebo radšej kariéru a viac peňazí tak čo by ste si vybrali?Ja neviem, ale ja si myslím, že v mladom veku (cca 20-27-28rokov) je lepšie pracovať na sebe a venovať sa kariére - aspoň z pohľadu muža. U žien to je iné, to chápem a preto by som chcel túto tému zamerať hlavne na mužov.

Pretože žena vás môže kedykoľvek opustiť a vy potom budete ľutovať všetky tie roky čo ste stratili a tu sa myslí aj napríklad obdobie len 5 rokov napríklad. A fakt že viac ako polovica manželstiev sa rozvádza pričom 70% rozvodov je iniciatíva ženy, a vzťahy sa rúcajú a striedajú jeden za druhým moc nepridáva na motivácii venovať sa partnerstvu :) Ale peniaze, zručnosti, skúsenosti a hodnota ktorú za tie roky nadobudnem keď sa budem venovať práci ma neopustia a budú ma posúvať stále ďalej a uľahčia mi život.

Vidím to ako si ostantí okolo mňa ničia životy, v 20 rokoch už majú deti a zlú prácu, ktorú robia aby sa aspoň uživili, rozvedení, rozhádaní... no nechcel by som. Zatiaľ čo tí, ktorým sa smiali že sú single si žijú pokojné životy, bez starostí, chodia po svete a majú sa dobre. A teraz mi povedzte prečo by som ja mal taký život zahodiť kvôli nejakej žene, ktorá si jedného dňa zmyslí, že ma už nechce a opustí ma? Akurát mi tak ostane len malá výplata a oči pre plač.

Veď ak budem chcieť tak oženiť tak môžem aj po 30ke, dnes je to normálne, nie? Veď mladé 20 ročné šteniatka chodia s 40 ročnými chlapiskami... lebo ktorá by nechcela prísť do hotového, že :D

Ako to máte vy?

gracia8

chlapi hovorte si čo chcete :) nie je nic lepšie ako prist z prace domov a nájsť tam partnera, ísť spolu von na prechádzku, na kávičku, zmrzlinu, prejsť sa mestom, tráviť spolu dovolenky v klude, deti ešte nemame ale určite to bude neopísateľné byt zodpovední rodicia a pozerat na malé stvorenie ktoré bude z nás dvoch.... ak si fakt myslite že toto vám vynahradia peniaze, tak partnerku prosím ani nehľadajte, nie ste hodni mat partnera na cely život

Lollka

A ty teraz mas nejaku frajerku? Ak nie tak si ani nehladaj, s tvojim zmyslanim by s tebou aj tak nebola stastna, bola by ti na obtiaz, bral by si ju ako brzdu svojej kariery. Na vztah nie si zrely, ak ho nechces tak ziaden nemaj, urobis sluzbu sebe aj potencialnej priatelke. Ak chces teraz robit karieru, aby si raz zarabal velke peniaze a potom si vyberat z o polovicu mladsich zlatokopiek a vyhovuje ti to tak to tak kludne maj.

naivny

ernesto, to je na tom, že keď chceš byť špička a lepší ako ostatní, tak tomu musíš venovať viac ako ostatní. A teraz tu nemám na mysli slovenských odborníkov. My máme v porovnaní so západnými krajinami oveľa horšie podmienky, aby sme mohli byť špičkou. Videl som to na medzinárodnej predmetovej olympiáde, kde sme zo Slovenska končili v poslednej desatine súťažiacich ako totálni žobráci. Samotná organizácia súťaže, no v postkomunistickej krajine úplne žalostná. Keď si zahraničná firma vyberá niekoho na vypracovanie zákazky, musím byť lepší ako ostatní, aby sa rozhodli pre mňa. Na to, aby som bol lepší, potrebujem študovať a pracovať, v kuse na sebe pracovať. Predpokladám, že kebyže sa mi podarí mať nejakých stálych zákazníkov, tak bude stačiť 40 hodín. A vtedy budem mať čas na vzťah. Ale keby som chodil s nejakým dievčaťom, nemôžem povedať, neotravuj, učím sa. Alebo daj pokoj, akurát mám mať videokonferenciu so zákazníkom. To by sa v kuse urážala a ubližoval by som jej tým.

Ernesto

jejda, vidim ze tu niekto hlada vyhovorku preco byt single :-)

kariera a vztah nie su protichodne veci. ak nevies urobit poriadnu karieru za 40h tyzdenne, tak ju nebudes vediet urobit ani za 60-80h tyzdenne.

alebo inak: ak mas produktivny tyzden iba v pripade, ze zhines v robote 100 hodin, tak o 5 rokov ta to aj tak prestane bavit, budes chciet zvolnit a vtedy ti padne produktivita a namiesto posunu v kariere pride pad nadol

preto si uzivaj vztahy a zaroven makaj na maximalizovani svojej efektivity. ak elon musk dokaze vybudovat Xspace, Teslu a kadeco ide za 120h tyzdenne /on je psychopat, pocul som ze pod 100h tyzdenne nejde/, tak ty musis byt schopny zvladnut jednu vec lepsie ako priemer za 40h tyzdenne, ak sa naozaj sustredis na maximalnu efektivitu.

Kontrol0r_mobil

Za mňa ani jedno ani druhé. Od 22 rokov sa venujem, koníčkom, cestovaniu, spoznávaniu ľudí, zážitky.
Ak by sa našlo podobné dievča, nebránil by som sa a to by bol asi vrchol šťastia :D
Teraz mám 24 a tak do 30 to chcem takto. Potom sa uvidi. Chcem si splniť všetky sny aby som mal na čo spomínať :)
Je mi jedno čo robím ak je dostatok voľna :)

naivny

ja si tiež myslím, že kariéra. Lebo čo je vzťah? Blízky človek, s ktorým sa môžem porozprávať o všetkom + sex. Blízki ľudia sú aj rodičia a sestra. No a byť s niekým kvôli sexu?
V budúcnosti však, keď budem mať viac času, mienim začať aj s hľadaním partnerky, lebo predsa len spoločenský model je byť ženatý a mať deti, a potom aj generačné rozdiely medzi mnou a rodičmi, zatiaľ to tak nevadí a rešpektujú to, ale neskôr v práci v IT sektore budem stále vpredšie, kým rodičia sú konzervatívni. A sestra sa tiež raz vydá, bude mať deti a nebude mať na mňa čas. Tak vtedy partnerka, ale ako blízky človek a nie iba na sex.