Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vzťah VS Peniaze

Príspevok v téme: Vzťah VS Peniaze
peknaprezyvka

Taká otázka. Ak by ste si mali vybrať medzi tým, že bude mať vzťah a nebudete sa toľko venovať práci a rozvoju kariéry alebo radšej kariéru a viac peňazí tak čo by ste si vybrali?Ja neviem, ale ja si myslím, že v mladom veku (cca 20-27-28rokov) je lepšie pracovať na sebe a venovať sa kariére - aspoň z pohľadu muža. U žien to je iné, to chápem a preto by som chcel túto tému zamerať hlavne na mužov.

Pretože žena vás môže kedykoľvek opustiť a vy potom budete ľutovať všetky tie roky čo ste stratili a tu sa myslí aj napríklad obdobie len 5 rokov napríklad. A fakt že viac ako polovica manželstiev sa rozvádza pričom 70% rozvodov je iniciatíva ženy, a vzťahy sa rúcajú a striedajú jeden za druhým moc nepridáva na motivácii venovať sa partnerstvu :) Ale peniaze, zručnosti, skúsenosti a hodnota ktorú za tie roky nadobudnem keď sa budem venovať práci ma neopustia a budú ma posúvať stále ďalej a uľahčia mi život.

Vidím to ako si ostantí okolo mňa ničia životy, v 20 rokoch už majú deti a zlú prácu, ktorú robia aby sa aspoň uživili, rozvedení, rozhádaní... no nechcel by som. Zatiaľ čo tí, ktorým sa smiali že sú single si žijú pokojné životy, bez starostí, chodia po svete a majú sa dobre. A teraz mi povedzte prečo by som ja mal taký život zahodiť kvôli nejakej žene, ktorá si jedného dňa zmyslí, že ma už nechce a opustí ma? Akurát mi tak ostane len malá výplata a oči pre plač.

Veď ak budem chcieť tak oženiť tak môžem aj po 30ke, dnes je to normálne, nie? Veď mladé 20 ročné šteniatka chodia s 40 ročnými chlapiskami... lebo ktorá by nechcela prísť do hotového, že :D

Ako to máte vy?

Medea7

Dobre ale ma nejaký plán dal si ciele a bojuje za to. Teda ide za tým. Ci mu to vyjde podľa jeho predstáv to je už v rukách života.

daniela2

"hovorí sa ze keď chceš niekoho rozosmiať povedz mu svoj plán." podľa mňa si toto naivny veľmi dobre uvedomuje, aj preto sa nazval naivný, že verí, že mu to vyjde. :-)

Medea7

Ono je super vec plánovanie a ciele mat. Ja som si tiež toho naplánovala, ale život ma nemilo prekvapil. Ja fakt neviem ci žije taky človek, ktorému vychádzajú všetky plány. Potom som sa dozvedela info že nie som Pánom svojho života vraj. Ale hovorí sa ze keď chceš niekoho rozosmiať povedz mu svoj plán. Dúfam, že sa to nikoho nedotkne.

Ernesto

ked sa ti podarilo nasyslit 25k tak skoro, tak uz si podla mna dalej ako "kupim si maly byt na prenajom". sa stavim, ze tvoje investicie pojdu uplne inym smerom s uplne inou vynosnostou ako 3% p.a. cisteho z prenajmu bytu. daj si teraz do google calendara event s reminderom o 5 alebo 10 rokov s odkazom na tento post ... si myslim, ze sa budes na nom dobre rehotat ako 31 rocny ;-) byty kupuju a prenajimaju fakt iba ludia, ktori maju trochu viac cashu a nevedia absolutne ho vyuzit na nieco rozumne, tak sa seru s prenajimanim za 3-5% p.a. cisteho

idesnatozle

naivny, k tomu ze ta firmy na plno nezapoja len tolko. Si mlady, mozno mas velmi dobre vedomost, ale nemozes popriet ze tych skusenosti je menej. Ak si popri tom dost sebavedomy tak to dost ludi odstrasi. Radsej sa tvar vo firme ze nevies vsetko najlepsie a pytaj sa aj ked si si isty odpovedou. To su soft skills ktore potrebujes. Firma musi vidiet ze si team player a ochotny spolupracovat, ze nejdes hlavou proti muru len aby si si presadil svoje. Kompromisy, komunikacia a spravny pristup su viac ako vedomosti. Ak nie si ochotny, tak si musis zalozit svoju firmu a byt sef :) K vyske, mne dala len titul, nic do prace ma tam nenaucili a to som bola na kosickej technike. Co ma zaujmalo som sa ucila sama popri skole. Taka je realita nasich skol. Aspon neskoncis ako jeden z tych co otvoria diskusiu "Mam VS a pracujem za pasom"

naivny

mám necelych 21 rokov a študujem na VŠ, denné štúdium, škola niekedy do 20,50. Dosť veľa sa učím a popri tom aj pracujem + som bol vybraný na výskumný projekt. Paradoxne som najviac zarábal, ked som bol na priemyslovke počas akademického týždňa, keď som sa mal učiť na maturity. :-) a potom cez leto v tej americkej firme.
Ja si nejak dačo sľubujem aj od toho, že sa za tie 3,5 roky dačo naučím, kým som tu na škole, aj keď mi škola nedáva celkom to, čo som očakával. Programovať som sa učil iba rok súkromne, ked som chodil na zs, inak to bolo všetko cez internet a z kníh a tak, samouk. A možno sa mi medzitým podarí získať aj nejaké nové pracovné skúsenosti. No, a zmenu si teda sľubujem, keď doštudujem. Vtedy budem mať 24,5 rokov. Za doposiaľ získané peniaze, veď zarábam od 17. rokov, našetril som si 25.000 eúr a ešte sa k tomu pridá dačo za tie 3,5 roky. Za to si kúpim byt, možno už onedlho, počkám kým klesnú ceny nehnuteľností, podľa odborníkov to má byť už onedlho. Vtedy si kúpim menší byt, dám ho do prenájmu niekomu, aj z toho budem mať pasívny príjem, a keď doštudujem, presťahujem sa tam, a budem venovať pozornosť výberu partnerky a založeniu rodiny. No a kúpim si aj auto. Pôjdem sa predtým do tohoto fóra poradiť s babami, aké značky áut obľubujú. :-))

Ernesto

naivny: ak sa nevies presadit ani po dvoch rokoch nonstop driny na 80+ hodin tyzdenne a plus minus sa tomu venujes uz od detstva tak naozaj by som sa zamyslel, ci mas konkurencnu vyhodu voci ostatnym hracom na trhu. navyse voci americkym konkurentom, ktori si charguju nasobky toho co ty a teda to mas lahsie sa presadit. urcite su odvetvia, kde by si mal omnoho vacsiu vyhodu a s lahkostou daval dole ostatnych.

ale inak tvoj drive mi je sympaticky, o buducnost mas urcite postarane. a ked budes za vodou, tak aj tak nebudes mat problem s zenskymi, budu sa hrnut same. akurat pamataj, dobre su uz vtedy davno zadane :-) kazda normalna baba, ktoru som poznal mala do 25ky uz vazny vztah a pred 30kou svadbu i minimalne jedno dieta. ked je baba v alebo po 30ke single, tak to smrdi problemom /nie vzdy, ale vacsinou ano/

naivny

Moja angličtina dvom serverom nevadila, iba jednému. Denne komunikujem po anglicky cez skype s niekým a pozerám filmy. Podľa mňa to bolo už len, že všetci ostatní uchádzači boli z USA, ja jediný som bol odtiaľto.
A že v životopise som udal vek - to som nemal ani 19. Keď som dostal odpoveď, že ma neprijímajú a spýtal som sa ich, prečo, že veď všetky zadania som vedel vyriešiť, odpísali mi, že to nemám tak brať, že oni ma neprijímajú na túto konkurznú pozíciu, lebo že práca si vyžaduje nielen vyriešenie úloh ale aj iné skills, a preto uprednostnili skúsenejšieho záujemcu. Rozhodne sa mi v priebehu nasledujúcich mesiacoch ozvú. Potom mi aj o dva mesiace na to dačo poslali. Ale stále je to, akoby mi ako psovi hádzali kosť.
Do jednej spoločnosti ma prijali. Pracoval som im, robil som všetko, ako som vedel. Tam môj bezprostredný šéf mi do toho hovoril, čo a ako mám riešiť, keď sa mi to riešenie nepáčilo, lebo druhé som považoval za výhodnejšie. Potom som išiel na týždeň do turistického táboru bez netu. V programe mi našli dve malé chyby, a kebyže mám v horách prístup k internetu, tak to za 15 minút vyriešim, takto nie, a kvôli tomu ma vyhodili. Plus podal o mne ten môj šéf majiteľovi referenciu, že mám problém s prijímaním autority starších a skúsenejších..
Tak som tam odpísal priamo majiteľovi, prečo som sa rozhodol riešiť tak, ako som riešil a napísal som mu čo a ako bolo. Odpísal mi, že ma už späť neprijme ale pri menších projektoch so mnou ráta, a tam mi ani nebudú hovoriť do toho. Odvtedy mi dačo sem tam hodia.
Potrebujem vedomosti, skúsenosti a vek. Aby som nemal nad sebou niekoho, kto by mi dirigoval.

idesnatozle

naivny, kde je problem teda? Ved na to ides dobre. S tou anglictinou uplne suhlasim, bez toho si v prdeli. Slovensky a cesky market je velmi maly, nenajdes dost projektov a roboty. Vacsie firmy v cechach a na slovenku maju zakaznikov v zapadnej europe, cize jazyk musis dobre vediet aby ti dali pracu. Nikto si nespravi hanbu s koktavou anglictinou. Vela krat su business a jazykove znalosti ovela viac ako technicke. Trocha sebareflexie sa zide ked dostanes feedback.

naivny

Lollka, myslím, že som viac zrelý, ako keby som vstúpil do vzťahu, kde nemám čo poskytnúť, ani moju pozornosť a čas. Zbytočne by som niekomu ublížil a to len preto, aby som vyhovel nejakým sprostým spoločenským normám. POviem tak, že v 5 ročnom pláne mi vzťah figuruje, ale na pretras sa dostane asi o 3,5 roka. Výnimkou môže byť náhodná udalosť alebo náhodné stretnutie, ale ani nechodím na také miesta, kde by som sa stretával, či zoznamoval.