Negatívne myšlienky

Príspevok v téme: Negatívne myšlienky
ScaredOfPeople

Dobrý večer. Nedávno som si uvedomila, že mám priveľmi negatívne zmýšľanie.
Ide o to, že sa v ľuďoch snažím nájsť niečo zlé. Napríklad sa bojím až príliš priateľských a dobrých ľudí, pretože si myslím, že za tým skrývajú svoju pravú, zlú povahu. Skutočne si cením dobro, no tie myšlienky sú nutkavé, nedajú mi ani na chvíľu pokoj. Neviem, či je to paranoia alebo či je to skutočne tak.
Nikdy som nemala priateľov, na strednej som si prešla psychickou šikanou, depresiami. Mám soc. fóbiu a neviem komunikovať s ľuďmi. Nejaký čas som bola poriadne na dne. Vôbec ľuďom nedôverujem.
Po svete behá veľa narcistov, psychopatov, sociopatov, ktorí sa tvária, ako anjeli a keď sa dostanú dostatočne blízko, prekvapia vás. Práve preto mám strach z príliš dobrých ľudí. Mám strach, že sa to stane mne.

Hlavne ma trápia tie nutkavé negatívne myšlienky, že ľudia, ktorí sú až priveľmi dobrí, priveľmi priateľskí, sú v skutočnosti priveľmi zlí. Má to niekto tak ? Ako to zastaviť alebo aspoň zmierniť ?

Cliattsi

Ale keď sa človek nemá ako zabaviť, nepoznám lepší spôsob. Raz som bol v robote, vymýšľal som scenáre, smial som sa jak hovado. Myslel som, že ma nikto nevidí. Potom prišiel kolega, ktorého som si nevšimol a povedal mi, ŽE: ČO SA SMEJEŠ NA MNE? :D
Ja že: Na tebe nie, to ja si vytváram rôzne predstavy a tak. Potom to tuším aj niekomu povedal. Ale v pohode, bolo to na brigáde. Ale keď stojíš za strojom a robíš stále to isté, čo iné sa dá robiť? No predsa snívať a zabávať sa. Keď nie s ľuďmi, tak sám so sebou.

Cliattsi

Keď to máte náhodou obaja, môžete mi napísať na mail, čo tu mám, lebo rád by som stretol ľudí ako som ja. Dosť ťažko sa takíto ľudia hľadajú. Naozaj by som rád pokecal, lebo zaujímam sa aj o psychológiu. Mojou nevýhodou je, že neovládam dobre angličtinu a je veľa poznatkov o tom aaj v ANJ. NA SVK SA O TOM NEPÍŠE A JEDINÁ BLOGGERKA, ČO O TOM PÍSALA TAM NEMÁ NA SEBA KONTAKT.
Dám vám sem ale narýchlo jeden článok, čo som našiel amp.thisisinsider.com

Netreba sa za to hanbiť, robí to viac ľudí.

Cliattsi

Pomenovanie?
Maladative daydreaming. Je to len anglicky. Slivenský názov- maladaptívne denné snenie. Keď je toho príliš veľa.
Mám to aj ja. A robím to aj eraz :)

je to

Cliattsi, mozem sa spytat? To ma nejake pomenovanie, co spominas? "Nemáš náhodou niečo také ako snenie, že si predstavuješ veci a ľudí, aké by boli, keby......."

Cliattsi

Napísala si: Vieš, keď to robí niekto iný, mám divný, úzkostlivý pocit.- moja otázka-Tak to ty aj vidíš, keď to niekto robí? To je sila! :) Lebo to sa predsa nedá vidieť. Alebo dá?

ScaredOfPeople

Cliattsi - Áno, robím to (len keď som sama, samozrejme). Pripadám si, ako schizofrenik. Niekedy som sa naozaj bála, že mi začína schizofrénia. No ja viem, že tí ľudia pri mne nie sú. Vieš, keď to robí niekto iný, mám divný, úzkostlivý pocit.
Niečo v zmysle: "Pre pána, to je divné a toto robím aj ja. Nie som normálna".

Snažila som sa s tým prestať, ale je to strašne nutkavé. Už si ani neuvedomujem, že to robím.

Cliattsi

A nemáš náhodou pocit, ako keby si žila skôr v takom vnútornom svete než aby si žila naplno v tom reálnom? Nemáš náhodou niečo také ako snenie, že si predstavuješ veci a ľudí, aké by boli, keby... a v tom snení si ty a ľudia( v situáciách), , ktorých poznáš a robíš v tom snení rôzne veci, ktoré sa ti v skutočnosti moc nedajú robiť-
rozprávaš s nimi o všeličom, a pod?

Ešte som chcel jedno, že mi moc nevadí, že to neviem po slovensky len to mal byť taký vtip nepodarený.

ScaredOfPeople

Cliattsi - Mám, no nie také silné, ako na strednej.
Z izolácie od ľudí depresie nemám. Mám ich z ľudí, ktorí mi robia zle. Vždy sa nejakí nájdu, prerože ich priťahujem. Teraz sa tiež izolujem od ľudí, ako sa len dá, hoci viem, že to nie je dobré, ale som pokojnejšia. Akonáhle vyjdem medzi ľudí, prepadne ma úzkosť, strach, začnem byť paranoidná, krčovitá, divná (socially awkward po anglicky). Teraz mám väčší problém so soc. fóbiu, než depresiou.