Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Negatívne myšlienky

Príspevok v téme: Negatívne myšlienky
ScaredOfPeople

Dobrý večer. Nedávno som si uvedomila, že mám priveľmi negatívne zmýšľanie.
Ide o to, že sa v ľuďoch snažím nájsť niečo zlé. Napríklad sa bojím až príliš priateľských a dobrých ľudí, pretože si myslím, že za tým skrývajú svoju pravú, zlú povahu. Skutočne si cením dobro, no tie myšlienky sú nutkavé, nedajú mi ani na chvíľu pokoj. Neviem, či je to paranoia alebo či je to skutočne tak.
Nikdy som nemala priateľov, na strednej som si prešla psychickou šikanou, depresiami. Mám soc. fóbiu a neviem komunikovať s ľuďmi. Nejaký čas som bola poriadne na dne. Vôbec ľuďom nedôverujem.
Po svete behá veľa narcistov, psychopatov, sociopatov, ktorí sa tvária, ako anjeli a keď sa dostanú dostatočne blízko, prekvapia vás. Práve preto mám strach z príliš dobrých ľudí. Mám strach, že sa to stane mne.

Hlavne ma trápia tie nutkavé negatívne myšlienky, že ľudia, ktorí sú až priveľmi dobrí, priveľmi priateľskí, sú v skutočnosti priveľmi zlí. Má to niekto tak ? Ako to zastaviť alebo aspoň zmierniť ?

je to

cliattsi, teraz ma napadlo, ze jeden znamy mi rozprava o svojom vztahu, pritom v ziadnom vztahu nie je, tak asi si vytvoril v hlave cely vztah a berie ho ako realny. mohlo by to tak byt?

Medea7

Viem toľko ze naše vnimanie nám robí naše myšlienky a myslenie. Ja negujem všetko a už ani neviem co je dobre a co zle, čo sa mi páči a čo nie.

je to

cliattsi, tie preklady robis pre seba? lebo mne je uplne jedno, ze je to nepresne, preletim len vyznam, nie odslova doslova.
nevedela by som povedat, ci mi to zabera 4 hodiny, ci viac, ci menej. necitim to ako nejaky problem, ale neviem, ci kazdemu idu dialogy v hlave.

Cliattsi

Ja som sa to naučil ovládať tak, že keď nechcem, nerobím to. Ale keď to chcete dokázať aj vy, zase musíte trénovať myseľ-NAUČIŤ SA NEMYSLIEŤ NA TO. Čím častejšie budete trénovať, tým menej často na to budete myslieť.
Najhoršie to je pred spaním. Treba sa naučiť hlavne vtedy nemyslieť na to, lebo pôjdete zas neskoro spať. Jednoducho zaľahni do postele a spi. To sa treba NAUČIŤ TRÉNINGOM :)

ScaredOfPeople

Cliattsi - Áno, mám s tým skúsenosť.

Čo si predstavujem ? Obľúbených hercov, ľudí, ktorých poznám. Hovorím s "nimi" o mojích problémoch, názoroch, o tom, čo sa okolo mňa deje, ale aj o veciach, ktoré sa mňa netýkajú.

Cliattsi

a si to totižto nepredstavujem len v hlave. Ja sa s tou predstavou nahlas rozprávam, smejem sa, keď som sama. "Oni" mi nič nehovoria, samozrejme........tAK dobre, u každého je to iné. Nemusia ti nič hovoriť, aj len ty sama môžeš hovoriť.
To je ok, že sa s tou predstavou nahlas rozprávaš. Aj ja sa smejem. Ale všetko to zapadá do toho čo som sem dal nie?

No a čo je tá predstava?-ty sama si vymyslíš scenár, alebo vidíš vtipnú situáciu a smeješ sa. Choré? Ako sa to vezme.

Ja som si vtedy vymýšľal kanadské žartíky a ten chalan z roboty čo ma videl sa začal o to zaujímať. Lebo on aj robil nejaký seriál na Youtube. Potom som mu povedal, že radšej nie, lebo bol to čierny humor a nechcel som, aby sa to o mne šírilo, na čo ja cez prac. dobu myslím :)

Čo je ale zákerné podľa mňa na tomto JE NIEČO ÚPLNE INÉ. Začneš si robiť scenáre do svojho života PRED STRESOVÝMI SITUÁCIAMI. PRED DÔLEŽITÝMI ROZHODNUTIAMI.

A začneš týmito scenármi žiť. DOKONCA SI PLÁNUJEŠ TÝMITO SCENÁRMI SVOJ VLASTNÝ ŽIVOT, AKO BY MOHOL VYZERAŤ ABY SI REÁLNE PODĽA TOHO MOHLA KONAŤ..
Máš s tým skúsenosť, alebo nie?-DÔLEŽITÁ OTÁZKA.

ScaredOfPeople

Cliattsi - Aha, tak som asi fakt divná a možno aj mentálne chorá. Ja si to totižto nepredstavujem len v hlave. Ja sa s tou predstavou nahlas rozprávam, smejem sa, keď som sama. "Oni" mi nič nehovoria, samozrejme. Bože chráň. Ale aj tak... Pre pána, som cvok. Vidím, že mi tá izolovanosť poriadne lezie na mozog.

Cliattsi

Google translate je dobrý. Ale vyhadzuje hocičo. Potom keď robím kompletný preklad nejakého článku, môže to trvať aj 8 hodín a to nie všetko rozlúštim, čo to je a ako to bolo myslené

Ale ľudia s maladaptivnym snehom odvezú do extrému a môžu sa cítiť celodenne štyri hodiny denne.
Nový výskum ukázal, že tento druh snov môže byť spojený s obsedantnými nátlakami.

NoGoogle translate je dobrý. Ale vyhadzuje hocičo. Potom keď robím kompletný preklad nejakého článku, môže to trvať aj 8 hodín a to nie všetko rozlúštim, čo to je a ako to bolo myslené

Ale ľudia s maladaptivnym snehom odvezú do extrému a môžu sa cítiť celodenne štyri hodiny denne.
Nový výskum ukázal, že tento druh snov môže byť spojený s obsedantnými nátlakami.

a keby tito robil každý, alebo väčšina, tak by sme nevideli toľko zábavy na Silvestra. Tí ľudia vedia naplno žiť skoro stále. My nie.

je to

uz vidim rozdiel
But people with maladaptive daydreaming take it to the extreme and can daydream for four hours a day.
New research has shown this kind of daydreaming may be linked with obsessive compulsions.
cliattsi cez google prekladac sa da krasne citat