Ahoj.Ako sa branit psychickemu tyraniu?Ci uz v praci alebo doma? V praci som mala skusenost, ze vsetky chyby co vznikli hodili na mna.Priatel ktory tam robil zo mnou chodil s tymi zenami este na pauzy.Vyzivali sa v tom.Ze mi ublizuju.Nevedela som sa branit.Z domu mam zazite ze akokolvek sa doma branim aj tak ma mama nerespektuje.Poviem jej svoje ale ona spusti utok az k bitke by to slo keby som to nestopla.Lenze potom mi nieje dobre.Jedine riesenie je asi pred tym ujst.Lenze ked nieje kam?Musite platit byt alebo tak nieco.Ste zavisla od partnera.A ci uz z prace alebo zo vztahu nemozete ujst.Co v takej situacii?Vsetci kamarati beru drogy alebo piju.Tak v podstate nemam sa na koho obratit lebo tak skoncit nechcem.A ja ich na moju stranu asi nedostanem.Sport a tak.Lebo znova nebudu ma respektovat asi.
Ako sa branit psychickemu tyraniu
ked si závislá daj sa liečiť,.. ked nemáš sebauctu nepomože nič, okrem revania do vankúša a ľutovania sa , ked nemáš žiadne záväzky to znamená nemusíš platiť hypoteku, tak na tvojom mieste by som balila kufre a sla zarobiť do zahraničia.. lebo isť do podnajmu nie je nič moc, to by si platila cudzie, je aj možnosť zobrať hypoteku a splacať svoje.. nemusiš byvať s rodičmi, ked si dospelá máš pracovať na vlastnom bývaní...a nekvačkať sa na chlapa aby to zabezpečil on ako posledná chudera... a o nefungujucom vztahu ani nehovorim ked sa z teba smeje aj s ostatnymi... a ty takeho miluješ nado všetko?? sa zobud
A ty máš kolko rokov že sa nemôžeš osamostatniť ? Pokial si nájdeš nejaké lacne spolubývanie tak nevidím dôvod prečo by si i s minimálnou mzdou sa nemohla po financnej stránke osamostatniť ?
Dakde som počul že psychickému nátlaku je najlepsie sa vyhýbať tak že nebudeš na to reagovať. Ak niekto na teba kričí tak ho ignoruj. Utočník totiž čaká že sa s ním pustíš do hádky, no ak ho budeš ignorovať tak ho to prestane baviť.
Hm, pravda je. Aky je sam clovek, takich priatelov ma. Neexistuje aby normalny pohodovy clovek ma priatelov samich alkoholikov a narkosudruhov.
Je fakt tiez to , ze priatelov si clovek vybera sam. Ja mam sice tiez kamosov, co chlastaju first league a jeden ci dvaja hulia travu, ale tristvrte kamaratov su pohodari a bez tychto neresti
A možno na normálnejších ľudí nemala šťastie
Vždy sa dá odísť, vycestovať za prácou kde poskytujú ubytovanie. Ale zrejme je problém úplne inde, ako tu už bolo spomenuté akých máš kamosov, tak asi aj ty spadas do takejto kategórie, lebo je pravda, čo tu druhí píšu, akým človekom si, takými ľuďmi sa obklopujes, alebo takých ľudí priťahujes.
Defkon ma pravdu. Ak su vsetci tvoji kamarati ako sama tvrdis narkomani a alkoholici, tak sama si taka. A reakcia ludi na alkoholicku a narkomanku je negativna. Len si nechces priznat, ze za problemy mozes ty sama
Ja si myslim, že mozes vycuvat z toho vztahu s priatelom a potom skus nasetrit peniaze a sup na ubytovnu. A mala by si mat pokoj. Pokial si zdrava a mas dobru robotu.
Tvoja psychika je taka ze nechces nikomu ublizit. Preto zmeny, ktore budes musiet skor ci neskor urobit, budu dost tazke. Treba sa prekonat. Ja poznam tieto pocity VINY.
zahon,
nie je to pravda. Sú pracoviská, kde to tak nie je. Myslím, že na väčšine z nich to tak nie je. Doteraz som pracovala v živote na 5-6 pracoviskách, rátam aj nejaké dočasné trebárs počas tehotenstva. Iba na tomto poslednom to bolo o tom, potopiť druhého, ale aj to trvalo iba 5 mesiacov, potom konateľ spoločnosti potopil potápača, lebo mal veľké reči o svojích zásluhách a realita tomu nezodpovedala. Tak sme si všetci vydýchli a odvtedy je pokoj s takýmto.
Toto je asi problem v kazdom kolektive na Slovensku. Ze kazdy si mysli, ze on je ten nauzasnejsi a snazi sa zhodit ostatnych, aby ho akoze vsetci uznavali. To je problem psychickej zaostalosti, lebo dospely clovek by mal vediet s ostatnymi vychadzat a vediet, ze kazdy clovek si musel nieco prezit a ma svoje kvality.. Ludia sa nevedia respektovat navzajom. jedina cesta je tym ostatnym ukazat, ze sa im neoplati povysovat sa nad teba v tomto pripade. Musis sa tvarit kamaratsky, ale zopar krat ich pred sefom/kou podrazit, popripade ich poriadne zosmiesnit. Potom ta budu respektovat, aka si. Inak budes odvsadial utekat.
Citat : VSETCI KAMARATI PIJU, ALEBO BERU DROGY
Vy pijete, alebo beriete drogy, alebo obidvoje ? Lebo ked ma clovek takychto vsetkych kamaratov, tak je problem. Lebo kamaratov si clovek vybera sam, to nie je ako s rodicmi alebo surodencom. U kamaratov je to vasa slobodna vôla a vy ste si sama vyberala alkoholikov a narkomanov. Preco ?
Takito kamarati su zla volba. Tam treba zacat.