Nerozumiem tomu

Príspevok v téme: Nerozumiem tomu
Kaido

Mal som kopu zdravotnych problemov, uz som tu pisal viac krat, no moc som sa aj tak nedozvedel, pretoze tieto tazkosti su mi zahadou aj pre mna a svk ''lekarov''.

Ide o to pred dvomi mesiacmi som prestal fajcit marihuanu, pretoze som si myslel aj mi vela ludi povedalo ze to mam z toho. Mam dost silne depresie, no okrem toho aj derealizaciu, tlak na hrudi, zaludku, zle travenie, kozne problemy, celodennu unavu... Skoro nic z tohoto sa nezlepsilo po tej pauze, stale som v srackach. Len nechapem jednej veci, asi pred troma tyzdnami som zacal fajcit cigarety, derealizacia zrazu ustupila uz nebola tak silna ako predtym, takisto erekcia sa zlepsila a nadrzanost, pritom cigarety su vraj zabijak erekcie. No teraz som si povedal ze prestanem fajcit, ze to s tym nemoze suvisiet a je to tu zas, stvrty den nefajcim, derealizacia sa mi znovu zviraznila, tak isto problemy s erekciou. Ako je toto mozne? Preco mi takto cigarety pomahaju? Vobec tomu nechapem co sa to so mnou deje. Najradsej by som to cele vzdal, nic nedava zmysel co sa tyka mojho zdravia.

Vedeli by ste mi povedat dovod preco sa mi urcite veci zlepsili ked fajcim cigarety, aj ked by sa to malo skor zhorsit? Nechapem tomu.

Tomas12345

je to :

A comu z mediciny mam potom verit ? Mam verit doktorom, psychiatrom, ci aj oni su udajne zmanipulovatelni ?
Comu veris ty ?

Tomas12345

Kaido :

Prepáč ale s tebou sa o tomto diskustovať jednoducho nedá, pretože už som ty ukázal na Solenovi že Solen tvrdí presný opak toho čo ty hovoríš ( o častej sexualnej dysfunkcii vplyvom antidepresív) a ty si aj napriek tomu stále hovoríš svoje ako je Solen jeden z mnohých zdrojov ktoré "potvrdzujú" to čo hovoríš.

Príbalové letaky su opreté o výskumy a navyse sú kontrolovane i regulacnymi orgánmi. Neviem aké dalsie dôkazy este potrebuješ.

Kaido

Tomas12345
Never si, realita je ale ina :) ... Ten zdroj solen je len jednym z mnoha, ak sa nevies vyjadrit aj k tomu dalsim 20tim tak si nic nevyvratil, mozno v svojej hlavicke.

Keby si aspon trochu rozmyslal logicky, tak uz len z principu ze ssri sa pouzivaju na predcasnu ejakulaciu, na oddialenie ejakulacie, co sa da pri zdravom cloveku tiez povazovat za jednym s priznakom sex dysfunkcii, tak by ti fakt doslo ze to nie je 1z10 ako tomu stale veris.

A co ty vlastne o tom mozes vediet, hras sa tu na velkeho odbornika a pritom si sam napisal ze veris pribalovemu letaku a tym to hasne. Cize si si nic necital navyse, ziadne vyskumy, nazory ludi, prost otocis letacik, precitas a vies vsetko. Gratulujem.

Tomas12345

Kaido :

Vieš ono človek si nemôže vyberať zdroje ktoré mu pasujú a tie ktoré mu nepasujú odignorovať. Takýto prístup nie je nezávislý, nezaujatý.

Neviem čo kto aký psychiater povedal, každopádne ja ty ani neverím že ty tí psychiatri vôbec niečo takéto povedali, kedže som už mal skusenost s tým ako si si niekolko krát niečo vymyslel ( napríklad to že si pred mesiacom tvrdil že Solen potvrdzuje vysoký vyskyt sexualnych dysfunkcií, pričom som ty dokázal opak, a to potom znamená že si zámerne klamal) a preto ty naozaj nemôžem veriť to čo ty napíšeš.

Ako som uz niekolko krát povedal, ak chceš vedieť ake su neziaduce ucinky treba sa pozrieť na príbalovy leták, máš tam napísanu aj incidenciu. Viac verím príbalovým letákom za ktorými sú desiatky výskumov a dohliada na ich správnost regulačný úrad, takže výrobca si sotva môže dovoliť napísať falošné informácie na príbalovom letáku, aj tak by mu nto neprešlo a zachvílu by sa na jeho podvod prišlo. Viac preto verím informáciam priamo od výrobcu ( on pozná svoj liek ktorý vyrába najlepšie), a regulačným úradom než nejakým údajným zahraničným stránkam o ktorých serioznosti by sa dalo debatovať.

Kaido

Tomas12345
Ak to nazves argumentami tak v klude, ale ty si clovek co si musi stale nieco dokazovat takze v tomto smere sa nema zmysel s tebou vadit. Vidis sami psychiatri co pisu odborne clanky a maju tam 19 literarnych zdrojov maju u mna vacsiu vypovednu hodnotu ako tvoje ''argumenty'', bol som uz u troch psychiatrov a vsetci mi povedali, ze pacienty casto prerusuju ssri liecbu prave vdaka sexualnym dysfunkciam, a druhy dovod je prirastok hmotnosti, takze nieco pravdy na tom bude.

Kasli prosimt a na ten solen uz, ak by si sa zaujimal o tuto problematiku ako to prezentujes tak by si si uz davno zistil, ze to tak neni, na internete je dost zdrojov hlavne zahranicnych ktore potvrdzuju ze ssri su zabijak libida.

Tomas12345

Kaido :

Pamätám si našu diskusiu, no nemienim tu znova vypisovat argumenty kedže som ty ich už raz napísal a ty si velku cast z toho odignoroval.

Neviem co je toto za zdroj, no ten od Solenu co si my pred pár mesiacmi poslal písal že problemy v sexualnej funkcii nie sú časté. Tento zdroj vsak tvrdí už niečo iné, takže kde je pravda ? Ako si môžu dva zdroje navzájom odporovat ?

daniela2

IQos nie sú elektronické cigarety.
touchit.sk
Ešte by som ti odporučila 3krat týždenne kardiosport po dobu 45 minút. Tam sa serotonin začne vyplavovat po 40 minutach

Kaido

Tomas12345
Akeho doktora? Koho? Ved tu je zdravotnictvo na urovni opic, len bude na mna pozerat, co mu vravim.

Uz sme to riesili, tie ssri, vobec to nie je zriedkave, ze sexualna dysfunkcia pri ssri je 30-50% a je to aj najcastejsi dovod pri preruseni liecby.
www.google.sk

Aliss
Ver tomu ze cigarety maju na to vpliv a dost velky, je to zrejme tym, ze zasahuje do vsetkych receptorov dopaminu, noradrenalinu, serotoninu. Pocitujem to sam mam obrovsku derealizaciu ktora sa neda jednoducho z hlavy vytlacit sugesciou alebo placebom. Tak nie je to riesenie ale pomaha mi to, hej stale len od vsetkych pocuvam co robim zle, ze to robim na hovno, ale riesenie mi nikto neposkytol. Tak som aspon rad, ze som objavil nieco sam, co mi aspon trochu pomaha.

Daniela2
Ano vidis, dobre ze si mi to pripomenula, elektronicke cigarety by bolo dobre riesenie, pokial mi to fakt aspon trochu pomaha, mne osobne ani cigi moc nechutia, nic mi to nehovori takze toto by bolo idealne.