Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nerozumiem tomu

Príspevok v téme: Nerozumiem tomu
Kaido

Mal som kopu zdravotnych problemov, uz som tu pisal viac krat, no moc som sa aj tak nedozvedel, pretoze tieto tazkosti su mi zahadou aj pre mna a svk ''lekarov''.

Ide o to pred dvomi mesiacmi som prestal fajcit marihuanu, pretoze som si myslel aj mi vela ludi povedalo ze to mam z toho. Mam dost silne depresie, no okrem toho aj derealizaciu, tlak na hrudi, zaludku, zle travenie, kozne problemy, celodennu unavu... Skoro nic z tohoto sa nezlepsilo po tej pauze, stale som v srackach. Len nechapem jednej veci, asi pred troma tyzdnami som zacal fajcit cigarety, derealizacia zrazu ustupila uz nebola tak silna ako predtym, takisto erekcia sa zlepsila a nadrzanost, pritom cigarety su vraj zabijak erekcie. No teraz som si povedal ze prestanem fajcit, ze to s tym nemoze suvisiet a je to tu zas, stvrty den nefajcim, derealizacia sa mi znovu zviraznila, tak isto problemy s erekciou. Ako je toto mozne? Preco mi takto cigarety pomahaju? Vobec tomu nechapem co sa to so mnou deje. Najradsej by som to cele vzdal, nic nedava zmysel co sa tyka mojho zdravia.

Vedeli by ste mi povedat dovod preco sa mi urcite veci zlepsili ked fajcim cigarety, aj ked by sa to malo skor zhorsit? Nechapem tomu.

Kaido

Tak potom na mna ma dlhodoby ucinok teda. Pretoze aj ked idem spat rano vstanem, stale pocitujem tie zlepsenia o ktorych som pisal.Ako vravim zhorsenie tych priznakov nastava par dni po tom ako ho vysadim.

orol1

Nikotin nevydrží v těle moc dlouho (to je také důvod, proč k otravě prakticky nedochází). Jeho poločas rozpadu je zhruba šedesát minut, což znamená, že během šesti hodin poté, co vykouříme cigaretu, zbývá v našem těle pouze 0,031 mg nikotinu z původního jednoho miligramu, který jsme vdechnutím do těla dostali.

Naše tělo se nikotinu zbavuje čtyřmi způsoby: zhruba osmdesát procent je pomocí enzymů v játrech rozloženo na kotinin; kromě toho metabolizuje v plicích na kotinin a oxid nikotinový; kotinin a další metabolity jsou také z těla vylučovány močí. Zbývající nikotin je filtrován z krve ledvinami a vyloučen pomocí moči.

Mnoho lidí si například pravidelně dopřává povzbuzující účinky dalšího alkaloidu kofeinu.
www.kurakova-plice.cz

Kaido

Tak ale ked si chodim zapalit kazde 2 hodiny tak ako keby bol ucinok staly nie?
Ono aj jak som prestal tak ten prvy den este pohoda, no ale teraz treti stvrty uz to je dost citit, libido uplne slabe a derealizacia o dost vacsia, takisto depresia sa zhorsila.

Kaido

Ved vravim 3 tyzdne som fajcil a super vsetko sa mi zlepsilo, aj nalada trochu, bavilo ma napr veci ktore som dlho nebol schopny robit, ustupila ta derealizacia, bol som nadrzany a konecne som mal normalnu erekciu, ja viem o tych latkach uz davno, vzdy som bol odporca fajcenia, ale po tomto mi neostava nic ine ako dalej fajcit :( ... bohuzial tie pozitiva zatial prevladaju and negativami.

No a v podstate hned ako som zacal fajcit tak cele 3 tyzdne som to mal zlepsene, teraz som na 4 dni prestal a zas sa to zhorsilo, takze fakt neviem co by mi tiez takto pomohlo.

orol1

mozes fajcit, ale - ucinky su kratkodobe , vraj , ako to je u teba?
- vdychujes okrem nikotinu dalsich 5000 skodlivych latok

orol1

Psychické účinky sú dôsledkom väzby molekuly nikotínu na nikotínové receptory v nervovej sústave. V závislosti od koncentrácie nikotínu v krvi môžu byť stimulačné (povzbudzujúce) alebo relaxačné (uvoľňujúce). V centrálnom nervovom systéme (predovšetkým mozgu) nikotín napomáha uvoľneniu chemických látok ako adrenalín, noradrenalín, sérotonín, beta-endorfín a ďalších. Tieto látky sú zodpovedné za väčšinu psychických účinkov nikotínu.

Zvyšuje sa koncentrácia na vykonávanú činnosť, zlepšuje pamäť, schopnosť učenia (aj keď nie dlhodobo), posilňuje sa koordinácia rúk a očí, človek je čulejší, má menšiu potrebu spánku a menej vníma bolesť. Pocit psychickej pohody a uspokojenia je výsledkom pôsobenia beta-endorfínu, látky podobnej morfiu, ktorú si telo vyrába samo. Jeho uvoľnenie je napríklad zodpovedné aj za zníženie pocitu bolesti. Tieto účinky sú však krátkodobé.
lekar.pluska.sk

Kaido

No pekne takze ziadne take lieky neexistuju a mne jedine co ostava je dalej fajcit tabak :( ... aj ked mi to nejak nechuti ani nemam zavislost, ale proste tie pozitivne ucinky su v tomto ohlade pre mna viac ako ked s tym prestanem. Ani neviem teda poriadne co mi je.

orol1

Vedci z Kráľovského ústavu v Londýne pri pokusoch na potkanoch zistili, že nikotín zlepšuje pamäť a koncentráciu. Následné štúdium interakcie tejto molekuly a neurónov by mohlo viesť k vytvoreniu liekov no bez negatívnych účinkov, ktorými sa nikotín vyznačuje.[1]
sk.wikipedia.org