Uspesna manzelka, rozvod?

Príspevok v téme: Uspesna manzelka, rozvod?
Manzel111

Som zenaty 30 rokov. Pracujem v IT. Manzelka pracovala na urade, ale nikdy neznasala nadriadenych, tak som ju podporil, ze nech ide podnikat. Podnika 20 rokov v oblasti kozmetiky. Spociatku som ju dotoval, potom bola sebestacna, potom zacala zarabat asi tak ako ja, no a poslednych 6-7 rokov vyrazne viac ako ja. Okrem toho je velmi uspesna tak, ze ludia okolo nej su z nej nadseni, ze je skvela a vie to. Dokaze za den zarobit to co ja za mesiac, ked ma dobry den. Prestal som sa citit ako chlap, pristihol som sa pri tom, ze jej zavidim jej uspech, vlastnej zene! Ona ma samozrejme tie reci, ze na peniazoch nezalezi, ze su spolocne, ze to je aj vdaka mojej podpore atd. ale mne to nepomaha, neviem sa s tym vyrovnat. Odmietam tie peniaze co zarobi ako spolocne. Ta zavist vo mne sposobuje, ze ju zacinam nemat rad, ze sa jej vyhybam, spavam vo vedlajsej izbe, som rad, ked sa cely den nevidime. Nevidim inu cestu, ako postupne odcudzenie a rozvod. Viem, ze kebyze jej toto poviem, tak by sa vzdala podnikania, lebo si dost zaklada na nasom manzelstve, no ja ju nechcem brzdit, lebo to co robi ju strasne bavi. Ani neviem, preco to tu pisem, lebo viem, co musim urobit, aby dom sa z toho dostal von, snad som sa tu chcel iba vyspovedat :(

Tomas12345

pripadá my to tak ako keby si chcel aby tvoja manželka ani vôbec nechodila do práce a aby bola od teba finančne závislá a doslova od teba prosila každý den peniaze. Takéto správanie naozaj nie je pekné. Ona si zarába peniaze a živí samu seba a ty si tiež zarábas nejake peniaze a sám seba živíš. Ak ty tak vadí že tvoja manželka prispieva najviac do domácnosti tak potom nech si ona svoj zárobok použije na seba a ty sa jej zárobku nedotkni ale používaj len tie peniaze ktoré si ty sám zarobíš.

tasty

podľa mňa ani nezávidíš až tak tie peniaze čo zarobí, ale skôr to, že robí prácu čo ju baví, je energická, a darí sa jej, lebo ju tá práca naplna.....

Teba baví tá práca čo robíš? naplna Ta? Cítiš sa spokojný? alebo unaveny, zdeprimovaný?

Bohatier

Manzel111, pre tvoje myslienkove pochody mas podla mna len dve moznosti. A to bud jej povies co si tu napisal alebo zacnes zarabat viac ako ona! Len je dost otazne ci sa v buducnosti nenaskytne nieco opat v com ta prekona a ty sa zosypes ako ten domcek z karat. :))) A ustupovat sa neda do nekonecna (aj ked je mozne ze to tvoja mazelka pre teba urobi ak ta ma rada). Skus trebars teraz niekomu pomoct kto nema nohy alebo ruky a zije niekde v zime na ulici a mozno vdaka tomu ziskat inakejsi pohlad na zivot. Mozno by ti aj taka mala lekcia takehoto zivota zmenila myslenie ak by si ho okusil na vlastnej kozi!

Lollka

A co sa tyka tvojho odmietania antidepresiv. Depresia je choroba a myslienky na samovrazdu su jej najhorsim prejavom. Ked budes mat tazky zapal pluc tiez odmietnes lieky, lebo to by si uz potom nebol ty? Ty si s tazkym zapalom pluc, vyzivas sa v tom, lebedis si v tom, keby ta nejake lieky vyliecili uz by si to nebol ty. Cele tvoje zmyslanie je nejake chore, si uplne pomateny.

Lollka

A inak, peniaze vacsinou kazia charakter, ona vela zaraba, mohla ta uz davno odkopnut a uzivat si so zajacikmi. Vela zien by stratilo uctu k muzovi co zaraba 10x menej ako ona, povedali by si - naco mi je takyto muz? Tvoju manzelku ale peniaze neskazili ani nezmenili, je stale rovnaka aka bola, mas v nej poklad. Len problem je v tebe, nevazis si to, nevazis si ju. Mas nizke sebavedomie a ked ty sam s tym odmietas nieco robit tak sa rozved a najdi si mladu zlatokopku, tvoje ego sa bude past kym ta nepripravi o vsetko. Zrejme ti ten chvilkovy pocit vlastnej dolezitosti za to stoji.

Lollka

Ty si ju nikdy nemohol mat rad. Lebo ked mam niekoho rad tak mu doprajem uspech a tesim sa s nim. Ked vidim ze robi co ho bavi, dari sa mu, je stastny, mna to tiez naplna radostou. Za predpokladu ze ho mam rad. Ak mu uspech zavidim a zoziera ma to tak tam laska nikdy nebola. A tam kde nie je laska tam sa neda na nicom stavat. Poviem ti ako to dopadne, ty sa rozvedies, dostanes polovicu majetku co ste kedy spolu zarobili, cize z velkej casti jej peniaze. Potom si najdes nejaku hlupu 20 rocnu zlatokopku ktoru budes zivit, tam tvoje ego zase porastie, ona ta bude chvalit, ospevovat aky si uzasny, proste vsetko to co potrebuju zakomplexovani muzi pocut. Ty budes stastny, budes jej vsetko platit jak najaty kym z teba nevycucia posledny cent, potom ta kopne do zadku a pojde zas o dum dal. A na stareho dedka bez penazi sa neulakomi uz ziadna. Ty si ale ten typ ktory si zasluzi takto skoncit.

Renatatata

Skús navštíviť psychológa a popracovať na svojom sebavedomí. Nie je od teba pekne, že ju prestavas mat rad, kvôli jej úspechu. Ale to si sam uvedomuješ. Ak ti ešte aspoň trochu záleží na vašom vzťahu, určite vyhľadaj odbornú pomoc. Trpíš nedostatkom sebavedomia a pravdepodobne so sebou nie si spokojný a skôr či neskôr by si cítil toto iste, či by zarábala toľko čo teraz alebo menej než ty. Práva príčina tvojich pocitov prameni z niečoho iného. Máš sa ty vôbec rad ? Čomu sa v živote venuješ ? Máš hobby ? Pomáhaš iným ? Alebo čo je to, čo by ta naozaj napĺňalo vnútorne ? Odmyslieť si svoju ženu.. pracuješ na sebe aby si posilnil svoje pozitíva a odstránil svoje negatíva ? Skús porozmýšlať aj na nejakom bočnom “biznise”, skúste peniaze do niečoho investovať. Neviem aký máte spoločný zárobok, ale ak naozaj lepší a dalo by sa zo spoločného ošetreného niečo rozbehnúť, tak chod do toho. Napríklad postav dom na biznis a začni zárobok otáčať.... ty si pomohol jej, tak ži nemusí byt blbe, ak by si teraz aj ty trosku investovať z “jej” zárobku

Alkaaa

wau, čo by iní ľudia za to dali, ved peniaze sú úžasné, nebud smiešny, ty hlavne navštív dobrého psychologa alebo psychoterapeuta, lebo to je hlboko v tebe zakorenené, problém je tvoje nedostatočné sebavedomie nie uspech tvojej ženy.

caty512

Ked zena zarobi malo idete ju tu udupat ze je zlatokopka a zaroven sa bijete do prs ze ste vsetko zabezpecili vy. Ked zena podnika a je uspesna ubohy jej chudak manzel , urcite jej to nebude trvat dlho, urcite jej to skrachuje urcite ju niekto prevalcuje. Toto je slovenske zmyslanie. Mate sa este co ucit od ludi v zahranici co im takto nesibe. Sami ste nanervy a potrebujete nonstop zdrbkavat odstatnych co sa im nieco podari v zivote.