Uspesna manzelka, rozvod?

Príspevok v téme: Uspesna manzelka, rozvod?
Manzel111

Som zenaty 30 rokov. Pracujem v IT. Manzelka pracovala na urade, ale nikdy neznasala nadriadenych, tak som ju podporil, ze nech ide podnikat. Podnika 20 rokov v oblasti kozmetiky. Spociatku som ju dotoval, potom bola sebestacna, potom zacala zarabat asi tak ako ja, no a poslednych 6-7 rokov vyrazne viac ako ja. Okrem toho je velmi uspesna tak, ze ludia okolo nej su z nej nadseni, ze je skvela a vie to. Dokaze za den zarobit to co ja za mesiac, ked ma dobry den. Prestal som sa citit ako chlap, pristihol som sa pri tom, ze jej zavidim jej uspech, vlastnej zene! Ona ma samozrejme tie reci, ze na peniazoch nezalezi, ze su spolocne, ze to je aj vdaka mojej podpore atd. ale mne to nepomaha, neviem sa s tym vyrovnat. Odmietam tie peniaze co zarobi ako spolocne. Ta zavist vo mne sposobuje, ze ju zacinam nemat rad, ze sa jej vyhybam, spavam vo vedlajsej izbe, som rad, ked sa cely den nevidime. Nevidim inu cestu, ako postupne odcudzenie a rozvod. Viem, ze kebyze jej toto poviem, tak by sa vzdala podnikania, lebo si dost zaklada na nasom manzelstve, no ja ju nechcem brzdit, lebo to co robi ju strasne bavi. Ani neviem, preco to tu pisem, lebo viem, co musim urobit, aby dom sa z toho dostal von, snad som sa tu chcel iba vyspovedat :(

Matyo

Slobodná doba dáva možnosť na úspech aj ženám. Tvoje manželka asi vyplnila dieru na trhu vo vašom meste, odvádza kvalitnú prácu a ženy na Slovensku rady investujú kľudne aj stovky € na to, aby vyzerali dobre.
Píšeš, že ste spolu 30 rokov a ona zarába viac iba posledných 6-7 rokov, tzn. že 23-24 rokov si živil rodinu hlavne ty a to je tiež podstatné, že v dobe výchovy vašich detí si si splnil úlohu hlavy rodiny.
Podnikanie je vrtkavé a to, že sa jej darí dnes neznamená, že tak bude i v budúcnosti, konkurencia je tam určite veľmi tvrdá, tak manželku nechaj nech si užije svojich 5 minút slávy.
V podstate máš iba 2 možnosti, buď sa nad to povzniesť alebo od manželky odísť. Súčasný stav, keď ťa zožiera závisť je veľmi zlý pre tvoje zdravie, pretože ti spôsobuje stres a časom to môže dospieť aj k závažným problémom ako rakovina, infarkt atď. preto ti radím rozhodni sa čo najskôr.

Nechapava

Co ini by dali za take bezproblemove manzelstvo a ty sa chces rozvadzat kvoli tvojmu egu. Mas riadny bordel v hlave. Kolko krat tu vyplakavali zeny ze ich muzi zarabali viac? Nikdy lebo to je fakt ze muzi vacsinou zarobia viac. Ale ked je zrazu zena uspesnejsia tak ani to sa vam nepaci. V inom pripade **cujete ze ju zivite alebo ze je zlatokopka. Vy chlapi si myslite ze chlapmi vas robia vyplatne pasky? Preco sa nemozes tesit ze je tvoja zena uspesna, ze robi co ju bavi? Toto uz vazne nepochopim..ale ved kto chce kam pomozne mu tam

triple

Skus sa na to pozriet z druhej strany/ Bez teba , ako pises, by to tvoja zena nedokazala. Ak je problem len v tom jej plate, tak sa na to pozeraj tak, ze bez teba by zarobila len zlomok z toho, co zarobi. Takze z velkej casti je jej zarobok vlastne tvoja odmena. Bud rad, ze mas taku zenu, lebo vacsina zakomplexovankyn , co sem chodi by uz vypisovalo, ze akeho maju nesxhopneho muza, ked zarabaju viac a isli by sa hned rozvadzat. A to ze sa im dari by pripisovali len svojej uzasnosti a sikovnosti.

Omen

To, že je tvoja manželka úspešná a tvoje EGO sa s tým nedokáže vyrovnať, je podľa teba dôvod na rozvod? Nebuď smiešny! S tým na súde nepochodíš!
Problém netkvie v úspešnosti tvojej manželky, ale v tebe. Máš choré telo, aj hlavu. A skostnatené myslenie. Ak sa urýchlene nespamätáš a nezačneš na sebe makať, prídeš nielen o zdravie, ale aj o manželstvo. A tentoraz návrh na rozvod manželstva podá manželka a bude úspešná!
Kľudne môžeš natrafiť na ženu, ktorá ťa oberie aj o posledné trenky a začne aj týrať. Po Slovensku ich behá...To chceš? To potrebuješ? Prefackať životom? Toto ti otvorí oči a konečne začneš brať do úvahy to svetielko, ktoré ti tam niekde vzadu bliká a nie a nie sa rozsvietiť?

petroneta

Schudol si 18 kíl, trápiš sa, v noci nespávaš, (ja som spala včera cez deň), zmenili sa hormóny, a to si stále ty.
Ale keď máš vziať antidepresíva, tak to by si už nebol ty.
Pred 10. rokmi som
uživala antidepresíva z celkom iných príčin.
Ochrnula som, robili mi neurologické vyšetrenia, a neurológ sa ma spýtal, či sa nestalo niečo psychické, s čím sa neviem vyrovnať. Som mu hovorila, že hej stalo sa, ale žijem, bojujem, len keď je toho najviac, zrazu ma zradia svaly, a mám problémy s pohybmi. Tak ma poslal k psychiatrovi, dostala som antidepresíva a už po dvoch týždňoch mi svaly robili tie pohyby, ktoré som chcela. Kedy som to bola a kedy nebola ja? Keď mi ruka a noha nefungovala, alebo keď funguje?
Zdravý človek nechudne, netrápi sa. Vsadila by som na užívanie antidepresív, ja som ich užívala 6 týždňov.
Benefity toho času pre mňa:
-zmizol pocit, musím to zvládnuť, musím byť silná, žiadne musím mi tam nedrásalo nervy, jednoducho som fungovala a robila všetko, čo som robiť mala
- svaly sa mi zo začiatku ešte dosť zadŕhali, a niekoľkokrát som spadla, alebo mi ostala vykrútená ruka, či prsty, keď som niečo začala robiť a zrazu to prestalo spolupracovať, ale tie kŕče boli stále zriedkavejšie a kratšie. Po dvoch týždňoch som cítila len jemné zášklby a potom to prešlo úplne.
Človek musí byť telesne fit, aby mohol fungovať v práci aj doma.
Benefity pre teba:
1. vyspíš sa, nebudeš zničený a vyčerpaný
2 v pohode sa naješ a budeš fungovať, nebudeš toľko rozmýšľať a trápiť sa
3 vráti sa ti fyzické zdravie
Medzitým riešiť aj vzťah v poradni. Nie u psychiatra, u psychológa. Psychiater už svoje spravil, dal ti lieky, proti fyzickým príznakom.
Vieš, ani keď sa odsťahuješ, nie je isté, že nájdeš pokoj.
Ozaj, komunikovali ste o tom aj s deťmi? Aký majú názor na záležitosť?
Samotnú psychickú záležitosť antidepresíva nevyriešia, takže odporúčam návštevu poradne, kde vám pomôžu buď ostať spolu a spracovať záležitosti, alebo, keď to bude tak lepšie, rozísť sa.
Čo sa týka rozvodu, trváš aj na papierovom riešení? Vieš si predstaviť, že by si potom mal žiť s inou ženou?

bnmfl

Chlapče, na to si mal mysleiť skôr než teraz keď je neskoro. Už keď si na nej pozoroval tie rysy že nerada pracuje pre šéfa a podobne... veľkú chybu si spravil v tom si ju v tom podporil. To si vtedy nevedel, že pre teba ako pre chlapa bude to neúnosné ak bude úspešnejšia ako ty? Alebo si to vedel, ale nečakal si že bude tak úspešná??
No, teraz to už veľmi nezachrániš, tie možnosti čo máš sú všetky dosť, zlé...

A pre toto som si ja urobil v tomto jasno. Ja ak budem mať ženu tak si budem hľadať nejakú, pri ktorej by som sa cítil ako chlap... nájdem si nejakú pokladníčku, alebo upratovačku alebo tak... :D A podnikateľky nech si podnikajú :-D

Manzel111

Petroneta, boli sme v poradni, len mne take tie reci typu - ukludni sa, ide to do spolocneho, je to aj vdaka tebe, ze si ju podporil, chces snad, aby manzelka bola nestastna?, vase manzelstvo je jedno z mala, ze tak dlho trva a je skoda ho ukoncit, potom paradoxne, ze bud moderny muz, doba sa meni, uz sa na to tak nepozera ... a pod. Tak tieto reci mi moc nepomahaju sa s tym vyrovnat. Psychiatricka (isiel som kvoli schudnutiu a myslienkam na samovrazdu) hovorila nieco podobne s tym, ze mi predpisala antidepresiva, ktore neuzivam, lebo to mi nevyriesi problem a nebudem to uz ja. A zdoraznovala, ze na to nemsm mysliet a mam si zvyknut, ze nie som takyto v dnesnej dobe sam a kedze citala o manzelke, tak mi nezabudla zdoraznit, ze sa mam ekonomicky vyborne a ci si budem vediet zvyknut na nizsiu zivotnu uroven... no otras, uplne nepochopenie, sa cudujem, ako to mozu robit. A ako vidis, toto pisem o 2.05 v noci, lebo nemozem kvoli tomu spavat...

petroneta

Už to, že si to sem dal, svedčí o tom, že s týmto riešením nie si ani ty vnútorne vysporiadaný. Nazval si to spoveďou, je to preto, že máš výčitky svedomia?
Keď si sa o tom s manželkou porozprával, navrhla by som návštevu manželského poradcu.
Celé toto je však spôsobené tvojou chorobou. Schudol si 18 kíl. Prečo si nevyhľadal pomoc už predtým?

Manzel111

Petroneta, mam.to s nou odkomunikovane po "ja sa radsej vzdam podnikania ako teba". Ona mi hovori, ze ma ako chlapa chape, ale ja nechcem byt pricina toho, ze sa ona vzda svojho sna kvoli mne! A co bude robit potom? Mna to ako chlapa neskutocne nici, narazky kolegov, rodiny... Rozmyslal som uz parkrat aj nad samovrazdou kvoli tomu! Fakt, toto zena nepochopi, lebo ked je to opacne, tak to nik neriesi a hormonalne je to ok...
Ja uz ine vychodisko nevidim. Rani to ju aj mna, ale tento zivot je skor o ekonomickom preziti ako o citoch, takze sa s tym budeme musiet obaja nejako vyrovnat.

petroneta

Tak sa netráp a odkomunikuj si to s ňou. Je to absurdné, emocionálne ju zničiť preto, že sa jej zadarilo. Veď ťa má rada, chce s Tebou zostarnúť, je vďačná za to, že si jej pomohol. Vieš, ako príšerne ju zraníš? Ako sa pozrieš potom do zrkadla? Vtedy už šťastný budeš?