Uspesna manzelka, rozvod?

Príspevok v téme: Uspesna manzelka, rozvod?
Manzel111

Som zenaty 30 rokov. Pracujem v IT. Manzelka pracovala na urade, ale nikdy neznasala nadriadenych, tak som ju podporil, ze nech ide podnikat. Podnika 20 rokov v oblasti kozmetiky. Spociatku som ju dotoval, potom bola sebestacna, potom zacala zarabat asi tak ako ja, no a poslednych 6-7 rokov vyrazne viac ako ja. Okrem toho je velmi uspesna tak, ze ludia okolo nej su z nej nadseni, ze je skvela a vie to. Dokaze za den zarobit to co ja za mesiac, ked ma dobry den. Prestal som sa citit ako chlap, pristihol som sa pri tom, ze jej zavidim jej uspech, vlastnej zene! Ona ma samozrejme tie reci, ze na peniazoch nezalezi, ze su spolocne, ze to je aj vdaka mojej podpore atd. ale mne to nepomaha, neviem sa s tym vyrovnat. Odmietam tie peniaze co zarobi ako spolocne. Ta zavist vo mne sposobuje, ze ju zacinam nemat rad, ze sa jej vyhybam, spavam vo vedlajsej izbe, som rad, ked sa cely den nevidime. Nevidim inu cestu, ako postupne odcudzenie a rozvod. Viem, ze kebyze jej toto poviem, tak by sa vzdala podnikania, lebo si dost zaklada na nasom manzelstve, no ja ju nechcem brzdit, lebo to co robi ju strasne bavi. Ani neviem, preco to tu pisem, lebo viem, co musim urobit, aby dom sa z toho dostal von, snad som sa tu chcel iba vyspovedat :(

Manzel111

Petroneta - 2 dospele "deti", 28 a 26 rokov.
A chapem to, ze ako zena nepochopis myslenie chlapa a nehnevam sa, co si napisala.
Ja dost trpim, toto nie je prvoplanova vec, je to vysledok asi 6 rokov mojho vnutorneho trapenia sa. Nespavam, chodim vycerpany, schudol som 18 kg za toto obdobie. Bud sa utrapim na smrt alebo z toho nejako uniknem a pokusim sa nejako zit, aby som sa citil psychicky komfortne.

Manzel111

Sloniecko, Lollka - ano tiez som to tak vnimal, ze je skoda, aby sa kvoli tomu rozpadlo manzelstvo, len neviete aky je to pocit pre chlspa, ked ja vo vnutri placem, ubija ma tato situacia a zaroven, ked viem, ze manzelka by sa kludne vzdala podnikania, len ja by som sa zas citil ako sebecka svina, ze som to chcel od nej a viem, ze by to nasmu manzelstvu aj tak nepomohlo a po case by to bolo este horsie. Chlap sa jednoducho potrebuje citit ako chlap a nie, ze ho de facto zivi zena. Kebyze toto viem dopredu, nepodporil by som ju v zaciatkoch podnikania. Mam ju tak rutinne rad, tak ako asi ludia po 30 rokoch, ktori su na seba zvyknuti, tiez sa mi nechce menit zabehnute veci a zacinat niekde odznova, aj toto ma drzalo, len hovorim, ze ja ju uz radsej nevidim, lezie mi na nervy jej pritomnost, teraz vysiel dalsi clanok o nej, take kde chvalia zeny podnikatelky a tento je v dost prestiznom casopise a uplne ma to uz zlomilo, ze nechcem zit v tieni zeny, ze sa radsej niekde uskromnim a budem si zit sam pre seba. Nikomu nebyt na obtiaz a ako povinny privesok, lebo sa ma zit v ukazkovom manzelstve, lebo to vsetky (potencionalne zakaznicky) obdivujete.

petroneta

ďalší, ktorému preskakuje, a chce si z manželky spraviť fackovacieho panáka svojich mindrákov.
Odmeral si si úd? Odkedy ona zarába viac ho máš menší?
Tak, čo do kelu tu trúbiš?
Aj deti máte?
Nedopraje matke svojich detí.
Absolútny ****

Lollka

Muzom nevyhovies. Ked jej muz dava peniaze je zlatokopka. Ked ona zarobi viac a dava to do spolocnej kasy tak sa chlap neciti ako chlap. Kam sme to dospeli.

Sloniecko

to skor by si sa mal tesit a byt na nu hrdy a nie takeho hluposti si vymyslat a namyslat. Ved ju mas snad rad, nie? To kvoli jej uspechom by si nechal krachnut manzestvo, ktore mozno v inych veciach funguje? Predpokladam to na zaklade toho, ze 30 rokov je predsa len slusna doba, to nevydrzia spolu ludia, ktori sa nemaju radi.