Mate to aj vy tak? Ze vas laka nejaka krajina, kvoli moru, horam, architekture, hocicomu inemu, nie peniazom teraz. Proste niekam vas to taha a vy neviete preco? Ja to takto mam s Anglickom, pritom pocasie nic moc, v mori sa kupat neda, hory nemaju, ale neviem to vysvetlit. Uz to mam takto x rokov a rozmyslam, ze sa tam odstahujem. Na SK si neviem zvyknut, vobec sa mi tu nepaci. Ked pridem z dovolenky, vzdy ako keby som dostala facku. Len vidim tie panelaky, zanedbane vlaky, cesty, domy, nehovoriac o financnej situacii obyvatelov, vacsina ludi sa tu stazuje, tak mi je zle. Az fyzicky zle. Citim, ze sem nepatrim. Jedine co ma tu drzi su kamarati a rodina, ale uz aj to sa pomaly lame. Je tu niekto kto sa proste len tak zobral a odstahoval? Nemyslim kvoli zarobku, ale len tak, lebo ho to niekde tahalo...
Laka vas nejaka krajina tak velmi, ze zvazujete odchod z tejto hnusnej krajiny?
A tiez pocitaj s tym, ze je tam vela arabov a cernochov a ti tam zeny zastavuju na ulici a otravuju. A nielen na ulici, obtazovali aj na kurze anglictiny, alebo ked som hladala byvanie, reagovala som na jeden inzerat, ponukali izbu v dome za dobru cenu. Dom patril jednemu arabovi a v dome byvali nejaki studenti a mali tam neskutocny bordel a humus, chlpy vo vani a pod. Povedala som tomu arabovi ze na moj vkus je tam moc bordelu a on ze rozumie. A potom mi zacal vypisovat a vyvolavat, pozyval ma na veceru, ze ma pre mna darcek a super ubytovanie zadarmo. Ja som ho slusne odmietla ale neprestal. Proste asi dva mesiace vkuse otravoval az mu napokon zavolal moj spolubyvajuci, predstavil sa ako moj priatel a vynadal mu, ze mi ma dat pokoj. Potom to prestalo. To je nieco co u nas nezazijes, ze si hladas ubytovanie a narazis na nejakeho co ta bude tak dlho otravovat a neakceptuje nie. A to podotykam ze sa nemalujem, neobliekam vyzyvavo, proste vacsinou rifle, mikina a bunda kedze tam je skoro furt zima. Tento zaujem arabov a cernochov mi tiez vadil.
Ja som zila a pracovala v styroch roznych europskych krajinach a nakoniec som skoncila v Nemecku. V Anglicku bolo najhorsie a nie kvoli tomu, ze tam furt prsi, je tam zima a nemaju hory. Ti ludia su ini ako my, su velmi sebecki a zahladeni do seba. Na druhych neberu ziadne ohlady. Smeti vyhadzuju na ulici na zem alebo v autobuse na podlahu. Je pravda, ze tam funguje upratovacia cata a v noci ci nad ranom tie smeti vzdy upracu, aby cele mesto vyzeralo vecer zase ako smetisko. Deti v autobuse strasne kricia, to je nieco co som u nas ci v akejkolvek inej krajine nezazila. V obchode s obuvou ked si vyskusaju boty alebo oblecenie nevratia to naspat ale hodia na zem. Ak to personal nestihne vcas upratat tak sa tam lahko stane ze sa tam neda chodit, cela podlaha zahadzana obuvou. Deti si v autobuse robia zabavky ze nafuknu balon a prasnu ho, je to strasna rana. Vyliezaju na tyce jak opice. Dospeli si tiez v buse radi pustaju hudbu na plne pecky a tiez ked nastupuju dvaja, zasadne si sadnu tak, ze kazdy je na inom konci autobusu (aj ked je tam dost miesta) a potom sa rozpravaju tak ze po sebe vrieskaju cez cely bus. Vecer bus vyzera jak skladka odpadu. Ja nelutujem ze som tam bola, je to skusenost a aspon si vazim to co teraz mam. Ty ak po tej krajine tuzis tak tam kludne chod, vyskusas, uvidis. Ak sa ti nebude pacit tak sa mozes hocikedy zbalit a vratit sa. A mozno ti ta ich mentalita vadit nebude a zostanes tam. Kludne to skus. Prinajhorsom ziskas skusenost.