Laka vas nejaka krajina tak velmi, ze zvazujete odchod z tejto hnusnej krajiny?

Príspevok v téme: Laka vas nejaka krajina tak velmi, ze zvazujete odchod z tejto hnusnej krajiny?
Anyone

Mate to aj vy tak? Ze vas laka nejaka krajina, kvoli moru, horam, architekture, hocicomu inemu, nie peniazom teraz. Proste niekam vas to taha a vy neviete preco? Ja to takto mam s Anglickom, pritom pocasie nic moc, v mori sa kupat neda, hory nemaju, ale neviem to vysvetlit. Uz to mam takto x rokov a rozmyslam, ze sa tam odstahujem. Na SK si neviem zvyknut, vobec sa mi tu nepaci. Ked pridem z dovolenky, vzdy ako keby som dostala facku. Len vidim tie panelaky, zanedbane vlaky, cesty, domy, nehovoriac o financnej situacii obyvatelov, vacsina ludi sa tu stazuje, tak mi je zle. Az fyzicky zle. Citim, ze sem nepatrim. Jedine co ma tu drzi su kamarati a rodina, ale uz aj to sa pomaly lame. Je tu niekto kto sa proste len tak zobral a odstahoval? Nemyslim kvoli zarobku, ale len tak, lebo ho to niekde tahalo...

snivajme 123455

Aliss: aj ja som upratovala izby a umyvala riad pri umyvacke, lestila pribory a vzdy som kazdemu na Slovensku povedala, co tam robim. A neokunala som sa, nehanbila, vsak kazdemu je jasne, ze Slovaci tam nejdu robit manazerske pozicie do bank a ze nejdu robit ani riaditelov do hotelov, dokonca ani medzi recepcnymi jediny Slovak nikdy nebol a to som uz pochodila celu kopu hotelov v roznych spolkovych republikach, lebo ide o sezonne prace na dobu urcitu a potom vypoved, kratka nezamestnanost a nova zmluva v inom hoteli....tak to tam funguje. Na recepciach pracuju LEN RAKUSANIA! Nemam nic vystudovane, iba maturitu, ale nateraz mi to staci a neskor sa uvidi, co dalej. Nezavrhujem myslienku o VS-studiu, len to chce vsetko cas. Nejde to tak zhurta hned. Ked niekto ide robit upratovacku, pomocnu silu do kuchyne, urpatovat hotely, upratovat wellness---neexistuje nestretnut tam juhosov. Slovaci a Madari mi nevadia, lebo su zväcsa inteligentni a naucia sa jazyk krajiny, kde ziju a keby sa aj zrovna nenaucili, tak im rozumiem, aj ked si hovoria svojim jazykom. Ktori nemaju az tak talent naucit sa jazyk rychlo, tak sa ho ucia pomalsie, svojim tempom, ale da sa im vidiet v ociach aspon ta snaha a to odhodlanie ucit sa jazyk a to je dolezite. Ked Slovenka pride na Slovensko a klame, ze robila kancelarsku pracovnicku, manazerku, ze mala pod sebou ludi... a podobne dristy trepe.... ono ludia vycitia z nej, ze klame. Lebo klamar rozprava inym stylom ako pravdovravny clovek. Klamar neodpovie na otazku hned, ale caka niekolko sekund (za tych par sekund prevracia oci, jeho hlava vymysla klamstvo) a az potom da odpoved. Niekedy sa sekne, na tu istu otazku, ked mu ju niekto polozi dvakrat, kazdykart odpovie inak. Ludia (Slovaci, ktori nikdy neboli v zahranici) potom o takejto klamarke zacnu rozpravat po dedine, ze v tom Rakusku robila prostitutku. Za klamstvo sa jej dostanu intrigy. Od toho nebolo by lepsie, keby radsej priznala, ze tam robila upratovacku? Aspon by vycitili z nej ludia, ze neklame, keby pravdu povedala. Ale ked klame, tak ludia vycitia, ze klame a nastupi u nich domyslavost, ze preco asi klame? Lebo tam robila ku....u? Lebo za robenie upratovacky by sa logicky nehanbila, za umyvanie riadu v kuchyni by sa tiez nehanbila, za robenie casnicky by sa nehanbila, tak co je to za robotu, za ktoru sa treba hanbit? Vsak asi len prostituciu tam robila, co ine??? Tak rozmyslaju oklamani. Vela Slovakov robi vo Viedni, lebo si to mesto vybrali kvoli vzdialenosti. Chapem Bratislavcanov, ze ked denne dochadzaju, tak nemozu do Vorarlbergu, do Tirolska, do Korutanska. To by sa im nedalo. Bratislavcanka ked ma doma deti (väcsie, skolopovinne, ktore uz moze nechat same doma), tak nebude predsa robit za tri stovky v bratislavskom obchode predavacku, ked moze za tisicku robit predavacku vo W. Tak jasne, ze tam dochadza denne, este stale sa jej to oplati. A pretrpi tam aj to primitivne zlozenie obyvatelstva. Mne staci, ked cez W len prechadzam a co vidim na ulici a co pocujem, ake jazyky okolo seba, aku hatlaninu vselijaku. To nie su len turisti. To su ludia, ktori prisli z Afriky, z Arabie, z Indie - normalne tam ziju cele roky, cele generacie... po nemecky ani slovo. Nestaraju sa, je im to jedno, vynimocne dokazu vybliaknut zo seba nieco po anglicky, inac by sa nedohovorili s predavackou v obchode. Ani na stanici by nevedeli kupit listok. Ale ich povinnostou je ucit sa jazyk krajiny, v ktorej ziju. A nie povinnostou predavaciek ucit sa po anglicky, po arabsky, po indicky, po filipinsky a este aj konvertovat na islam. A oni sa po nemecky neucia, spravaju sa ako krali, ktorych treba chvalit, velebit, oslavovat a ospevovat, este sa im aj prisposobovat, v skutocnosti su to spindiry bordelarske spinave - oni potrebuju okolo seba co najväcsiu spinu a co najväcsi neporiadok. Ked sa pridu ludia roznch narodnosti ubytovat do hotela, O. K. - kazdy je nejkay, ale co sa spinavosti a bordelarstva a nicenia majetku tyka - NIET NAD ARABA. Preto hovorim, lepsie je ist od Viedne dalej, pravdaze len pre toho, kto si to moze dovolit. Ked sa uz raz niekto natrvalo usadil v Bratislave, kupil si tam vlastny byt, zalozil si tam rodinu, on je stastny, ze ma aspon tu Vieden blizko a od Viedne sa nepohne uz dalej, ale kto moze, nech uteka odtial. Korutansko zaplnene Juhosmi. Komu sa paci Korutansko - nech sa vyhne Klagenfurtu (vela moslimov, aj arabskych, indickych vselijakcyh, plus vela primitivnych juhosov... pokrikuju na zeny, ze ich poj....bu, ozieraju sa, rozpravaju len primitivne reci o sexe - juhosi chlapi ako aj v slovenskych fabrikach, tak aj v uliciach Klagenfurtu) kvoli zlozeniu obyvatelstva. Lepsie je uz potom najst si podnajom na niektorej z mensich dedin, bezopdmienecne ale musi byt vodicsky a auto - bez toho sa clovek v Rakusku nepohne. Mne nevadi, ze si melu tou svojou hatlaninou, ked sa bavia medzi sebou, ale vadi mi, ze nerozumeju mne, ked im nieco vravim po nemecky. Vsetko pochopia naopak, nespravne, zle, clovek je unaveny z tolkeho vysvetlovania, psychicky vycerpany. Normalne mi dobre padne prist domov a pustit si ezotericku hudbu, asi si ju zacnem nosit aj do roboty, ked to takto pojde dalej.

Oblivion

A ty si bola vsade ked toto tvrdis? Ja mam ine skusenosti. Aj inde sa nadava ale nie tak ako na sk. A preco by nemali? Chudaci slovaci ti co musia byt doma. Nesledujes platy a politicku situaciu? Nestacia ti rozbite cesty? Ak si z blavy chod sa pozret aj ako sa zije inde. Tych par peknych domov nespasi fakt ze vacsina sk je totalna chudoba. Uz nehovorim o tom ze tu je rumunov a inych podobnych ako nasr.... Sa zamysli. Vraj sedlac. Mladi ludia nemaju sancu na vlastne byvanie a bez znamosti ani na dobry job. Si mimo.

Toeye

Ja som zila v Londyne a bola som spokojna. Vyhovoval mi ruch velkomesta a milovala som to, samozrejme treba byt obozretny najma vecer a v noci, hlavne ak sa zena vracia sama z prace, metra. Domov som chodila cez moslimsku stvrt, byvalo to tam rusne, akurat cez ten ramadam bol klud a bezpecne.
Ale to boli ine casy, par rokov dozadu. Teraz, co pocuvam od znamich z UK, tak sa to dost zmenilo a bud sa vracaju domov, alebo zvazuju inu krajinu, ktora este nie je tak osidlena inymi krajinami.
Krasna krajina, ale uplne zle pocasie, ktore sa rychlo meni a sposobuje zdravotne problemy a pracovny cas 6 dni v tyzdni po 12-16 hodin, alebo 2 prace.
Vratila som sa do tejto,podla teba hnusnej krajiny, krajina je to krasna, len nechapem jedno, ze preco nevedia byt Slovaci normalni, zit si svoje, ale stale sa musia hrat na strasne dolezitych, je to take sedlacke, ze az. A pri tom vsetci vyplakavaju ako chcu zit normalne a v klude. Vsetci Slovaci by mali absolvovat pobyt v zahranici, aby vedeli, kde je sever, naucili sa spravat, zit a utriedili si, co je naozaj dolezite. A hlavne dali ostatnym pokoj a nechali ich zit. Lebo vonku sa vedia spravat, ale pridu na Slovensko a zas sa prisposobia tej sedlacine a vychvaluju sa doma ako sa im super zije v zahranici, kolko zarabaju, kolko si mozu dovolit, ako sedlaci. Vsade sa zije tazko, v zahranici, doma a nikde nepadaju holuby do huby, ale sa maka tazko, ak nevies zit doma, nebudes vediet zit ani vonku. A este jedna vec, v inej krajine nebudes pocut ako nadavaju na svoju krajinu, ci svojich ludi. Tuto vysadu fakt maju, len Slovaci, lebo sa spravaju ako fajnotky, ktorym nic nie je dost dobre, no sedlacina proste.

Aliss

Snivajme, ze sa poliaci odmietaju ucit miestny jazyk, to tvrdim ja, ale nemyslim to v ramci UK. Myslim to v ramci severskych krajin, kde som zas ja :) A uz sa aj vela slovakov stazuje, ze ked sem pridu, nemaju sa ako ucit napr. v praci jazyk, lebo nepocuju nic ine, len polstinu....a verim, ze aj v UK to tak je, podla toho, co pises. Aj kamarati slovaci mi to vraveli. Inak, mozem sa spytat, akej praci sa venujes? Alebo v akom obore? Lebo vela zalezi aj na tom, co clovek robi a ci robi napriklad to, co studoval. Ja som na severe stretla vela sloveniek, ktore napriklad upratovali, no hanbili sa za to. Plat pomaly ako robotnik na stavbe (tiez vyborne platene), ale okunali sa, ze doma radsej nikomu nehovoria o tom, co naozaj robia...pride mi to smiesne. Na Slovenku robit uprarovacku je cosi podradne. Tu u nas je to cinnost ako kazda ina, ludia si ta vazia ci si upratovacka, ci smetiar, a este mas k tomu plat ako ITckar na Slovensku....dokonca vyssi :D :D

snivajme 123456

Ze sa Poliaci neucia v UK jazyk? Nebola som tam, ale verim tomu. Zase ja som bola v Rakusku, ktore je plne juhosov a to su prosim pekne potomkovia tych, ktori v 99tom usli z Juhoslavie pred vojnou. Potomkovia, hovorim - deti a vnucata. Po nemecky ani slovo, len si blabocu a vsade naokolo pocut tu ich juhosinu. Nemaju zaujem a snahu naucit sa jazyk krajiny, v ktorej pracuju a ked si chcu vypytat dovolenku od rakuskeho sefa, zrazu akoby zazrakom uz aj po nemecky vedia, ale ked im ja nieco po nemecky hovorim a chcem sa bavit s nimi normalne o zivote, o sukromi, o robote, o beznych veciach, tak vzdy vsetko chapu zle a naopak, az ma komunikacia s nimi unavuje a radsej sa uzavriem do seba a idem si domov. V robote mame prestavku a ideme jest, oni tam bliakaju po sebe po juhossky. Keby aspon po polsky hovorili, clovek by rozumel, ale hentomu nerozumiem, akurat hreseniu, to ano, ale nie o com sa bavia. A to som v malych dedinach chvalabohu a nie vo Viedni, kde by som ani nechcela byt vzhladom na zlozenie obyvatelstva. Lebo juhosi su aspon len ateisti (vynimocne malokto z nich moslim, aj to nie ortodoxny sunitsky, iba taky ten modernejsi siitsky), ale co je vo W, to radsej nekomentujem. Pre Rakusko plati zdaleka obist hlavne mesto, potom uz je dobre. Radsej pretrpiet juhosov s nezaujmom ucit sa nemcinu... Moje najoblubenejsie kolegyne a aj kamaratky boli zväcsa original Rakusanky. Kvoli jazyku sa mi nedalo bavit sa s inymi. Nie kvoli mojmu, ja som sa nemcinu naucila, to bola samozrejmost. Ale juhosky zijuce v Rakusku do 30 rokov ze sa neucia a ani sa nechcu, to je problem, hlavne, ze maju robotu a rakusky plat.

Ivka67

Dg150

Jazyk sa krásne naučíš pozeranim filmov napríklad ale najviac vtedy, ak travis cas s angličanmi samozrejme a počúvaš ako oni vlastne ten jazyk používajú

Ivka67

Ahojte. Mne sa napríklad Slovensko ako krajina páči ale úplne mi stačí keď tam idem len na dovolenku :) zijem v UK..zijem v malickom mestecku kde nie su moslimovia , tí su najčastejšie vo väčších mestách..to mestecko kde ja zijem je plné rôznych fabrík a dokonca ľudia z veľkých miest sem dochádzajú za pracou lebo je tu toho vela..napríklad aj nehnuteľnosti sú kvôli tomu drahsie ale nemenila by som. Je to tu pekné, malé a kľudné.
Mne sa na anglicku páči to, ze tu neziadaju od 25 ročného človeka ,ktorý si hľadá pracu, aby mal hneď dobre ze 10 ročnú prax tak ako u nas. Za toto dávam Slovensku veľké mínus. Na Slovensku alebo máš dobre známosti a si za vodou alebo v podstate môžeš ísť do zadku. Tu v uk nemusíš mať skúsenosti tu stačí ukázať ze si šikovný a veľmi rýchlo môže byť človek povýšený. Ja pracujem normálne na contract, mam dobru a dobre platenú prácu. O ľuďoch ktorí tu pracujú len cez agentúru ani nevravím. Tych berú všetci iba ako špiny a aj sa tak k ním správajú. Ak človek vie jazyk tak si veľmi pekne vie nájsť dobrú prácu a aj rychlo. Cez agentúru v UK nikdy. Alebo normálne na zmluvu alebo vôbec. Našťastie to nie je môj prípad.
Zivot tu nie je zlý len si to treba vedieť zariadiť :) drogéria ovelaa lacnejšia ako na SK, potraviny lacnejšie, poprípade porovnateľné ako na SK pričom platy su neporovnateľné, možnosť dostať sa kdekoľvek do sveta pretože tu máme blizko Londýn čo mi vyhovuje keďže rada cestujem. Čo sa týka poliakov tak tí nie sú zlí. Mam veľa kamarátov polskej národnosti a úplne v pohode ::) všetci dobre vychadzame.. skôr by som povedala ze takí ľudia pochádzajúci zo štátu litva sú veľmi čudný. Nepriateľský by som povedala ale nájdu sa medzi nimi aj v pohode ludia ale to asi iba 1 z 1000.
Ale tak každému sa páči niekde inde. Niekomu vo švajčiarsku, niekomu v nemecku, niekomu v amerike.. kazdy by mal žiť tam, kde sa cíti byť šťastný

Dg150

A do ktorej krajiny by mal ísť človek, aby sa naučil pekne po anglicky? Ja som počul, že vraj Slovensko je tou správnou destináciou. Ja poznám jedného, ktorý pracoval v Anglicku, aj tam sedel a on je teda iný surovec. On by teda nikoho neľutoval, že daj mi peniaze - tu máš, nech sa páči, on by mu povedal: ty lekvár, choď robiť, ty zdochlina je.lá, rýchlo by ho prebral k životu, ešte by mu aj po papuli jednu dal a nie že euro na vínko. A že čo chceš, akú výplatu? Robíš tri hodiny denne a chceš milióny? Za čo? Iná brutalita...

Aliss

Anyone, pred tym Norsko, v sucasnosti Dansko :) A ked budem mat este viac peniazkov, chystam sa na cas ist na Island

Anyone

Aliss ty kde zijes? Ja som za zivot v UK, ale ako vravim, Cornwall, Devon. Inak sa mi velmi paci Svajciarsko. NJ viem, tak problem by nebol:)