Laka vas nejaka krajina tak velmi, ze zvazujete odchod z tejto hnusnej krajiny?

Príspevok v téme: Laka vas nejaka krajina tak velmi, ze zvazujete odchod z tejto hnusnej krajiny?
Anyone

Mate to aj vy tak? Ze vas laka nejaka krajina, kvoli moru, horam, architekture, hocicomu inemu, nie peniazom teraz. Proste niekam vas to taha a vy neviete preco? Ja to takto mam s Anglickom, pritom pocasie nic moc, v mori sa kupat neda, hory nemaju, ale neviem to vysvetlit. Uz to mam takto x rokov a rozmyslam, ze sa tam odstahujem. Na SK si neviem zvyknut, vobec sa mi tu nepaci. Ked pridem z dovolenky, vzdy ako keby som dostala facku. Len vidim tie panelaky, zanedbane vlaky, cesty, domy, nehovoriac o financnej situacii obyvatelov, vacsina ludi sa tu stazuje, tak mi je zle. Az fyzicky zle. Citim, ze sem nepatrim. Jedine co ma tu drzi su kamarati a rodina, ale uz aj to sa pomaly lame. Je tu niekto kto sa proste len tak zobral a odstahoval? Nemyslim kvoli zarobku, ale len tak, lebo ho to niekde tahalo...

Aliss

Nuz, suhlasim...UK bola "vyhra" xxx rokov dozadu...dnes uz nie. Minimalne nie velke mesta. Lollka, aj tu je mega vela poliakov....neobtazuju sa ani ucit miestny jazyk, prosto si cez svojich sprostredkovatelov najdu robotu v kruhu poliakov a blacia od rana do vecera v praci to svoje. Ovladaju od A po Z zakony, presne vedia, co urobit, aby dosiahli kadejake davky, peniaze v hmotnej nudzi, za ktore potom idu na okruznu plavbu po Atlantickom oceane :D Nechcem zovseobecnovat, ale su to suflikanti. A to nehovorim o kadejakych inych narodnostiach, obsadili celu jednu stvrt v hlavnom meste, jednoducho vytlacili domacich. Raz som tade sla okolo 22tej, lebo som skoncila tak neskoro a dakovala som Bohu, ze tam stoji asi 10 policajnych hliadok. Ziju tam neskutocne agresivni jedinci, aj za bieleho dna vyzapuju po miestnych, priamo pred tebou predavaju drogy, samozrejme kym pride policia, zrazu nic pri sebe nemaju...Nastastie nezijem v hlavnom meste, ale doslova na dedine. Radsej obetujem 30 min busom, akoby som mala byt v centre :)

Sloniecko

je to dost cudne, ze chces ist prec z tejto "hnusnej" krajiny a napadlo ma, ze chces ist niekam snad do Singapuru, kde ked hodis nejaky odpad na zem, v najlepsom pripade dostanes velmi vysoku pokutu, vsade je cistota a ludia dbaju o prostredie a kriminalita je minimalna... a ty napises UK. Aj ti odpisali, aky je tam humus. Mam velmi vela znamych, ktori tam boli a zopar kamaratov/kamaratky, ktori tam ziju a pracuju. A ani jeden z nich sa tam nechce usadit natrvalo. Ludia su tam na seba zli, hlavne va vacsich mestach sa tam po nociach potuluju gangy, teenageri maju ako modernu zabavku napadat bezdovodne a knockoutovat cudzich ludi a nakrucaju si to na smarftony. Veci, ktore ti popisala Lollka som pocul aj ja habadej... staci sa len pozriest na chuliganov, ktori pravidelne letia do Prahy aj Bratislavy, aky neuveritelny bordel robia.

Aliss

Ano, len tak som sa zobrala a isla som prec :) Som z domova uz cca 7 rokov. Isla som do svojej vysnivanej krajiny a vela veci sa mi tu paci. Najma ludia a ta neuveritelna pohoda v praci, ta srdecnost s akou mi pomahaju, ak cosi potrebujem...Posledne roky to robim tak, ze som pol roka prec a pol roka na Slovensku. Nasu krajinu by som vsak nenazvala hnusnou. Ano viem, vlada, zarobky, ludska zloba, atd...no napriklad take zdravotnitvo, je u nas este velmi, velmi dobre! Aj napriek tomu, ze som v jednej z najdrahsich krajin, som na mieste, kde naoko vsetko uzasne funguje a je skvele nastavene, vela raz som si povedala "zlate Slovensko". Pri zapale pluc ma doktorka poslala 2 dni polezat bez liekov. Vraj co ma ona s tym robit :) Kolegyna kaslala krv a doktor sa radil s ujom "guuglom", ze co by to mohlo byt. Ludia tu chodia usopleni, najma deti. A tych negativ by som mohla opisovat neurekom. Nelutujem ani den, co som tu stravila a este stravim. Je to moj druhy domov, kde chodim za oddychom a pohodovymi ludmi, ktori necumia jak zaby z hnoja, ohovaranie tu nepoznam...ale za liecbou idem urcite na Slovensko. Ziadna krajina nebude idealna, vsade budu pre i proti. Je len na tebe, ci prijmes krajinu aka je, aj s jej prapodivnymi zakonmi. A zaroven dodam, ze ak sa ti vysnivana krajina nebude pacit, mozes ist zas "o dum dal" ;)

Kimmy_CA

Ja žijem už cez dvadsať rokov v Kanade - Toronte (pred tým sme ešte pár rokov bývali vo vedľajšom meste), prišla som sem ešte ako decko (aj keď už násťročné). Väčšinu rodiny (okrem mamy a nevlastného otca) mám ale na Slovensku alebo v Čechách. Predtým som vždy zvykla závidieť ľuďom čo žili v UK, že aké to majú fajné, že oni môžu často jazdiť domov, hoc aj na víkend, lebo im to trvá lietadlom možno dve hodiny zatiaľ čo mne z Kanady to trvá minimálne osem hodín, a aj letenky sú pre mňa samozrejme neporovnateľne drahšie (tak minimum tisíc dolárov). No ako to tak čítam, tak sa mi zdá, že tam v podstate ani nebolo moc čo závidieť.. a teraz neviem, či tomu mám byť rada, alebo mi to má byť skôr ľúto. Ale asi predsa len to druhé.

Anyone

Lollka ja som bola v Anglicku 10r naspat. Londyn bol uz vtedy plny farebnych a Manchester je hnusne mesto, jedno z najhorsich v UK. Mne sa paci iba pri mori. Cornwall, Devon, tam by som aj chcela zit. Malo cudzincov. Ale keby si mam vybrat v Europe inu krajinu, tak uz len Svajciarsko. Nic ine sa mi nepaci

Pag

Každému je dobre tam, kde nebol. "Sedemdesiat sukien mala a predsa sa nevydala a ja mala iba iba jednu, pýtajú ma až za Viedňu, ale ja tam nepôjdem, lebo nemám rád to, keď ma iní čepčia:-) Ja si myslím, že mladým rodinám by mali pomáhať mestá, ak nemajú peniaze na nájom, hypotéky a podobne, lebo čo bude byť najnižšieho štandardu? Chatka pri lesných včelách, sršňoch, hadoch, lienkach, škorcoch, ďatľoch, machoch a lišajníkoch? P.S. Humor je liek.

Lollka

Nimi je zasrata uz cela zapadna Europa cize nech pojdes kamkolvek na zapad, natrafis na nich. Tu v Nemecku som si vsimla ze najlepsie je to na dedinach, tam takmer nie su, par kusov ano ale ked ich je malo nezvyknu robit taky bordel. Cim vacsie mesto, tym ich je viac. Najlepsie je preto evidentne ist na dedinu. V UK som bola este pred uteceneckou krizou takze neviem si predstavit co je tam teraz. Z tych europskych narodnosti ktore som mala zatial moznost spoznat mam najradsej Nemcov, su to vacsinou velmi mili a napomocni ludia. Rakusania su uz viac horenosy, niektori su fajn, niektori na nas pozeraju ako na nieco podradne a daju nam to pocitit. No a Anglicanov som uz opisala, ti boli pre mna najhorsi.

Lollka

No ja som bola v Manchestri, tak na nejakom vidieku je to asi lepsie. Len tam je zas tazsie zohnat pracu. Ja som sa stretla este s tym, ze oni nenavidia Poliakov, Slovakov, Cechov. Samozrejme nie vsetci, stretla som tam aj v pohode a milych ludi, ale je to tam dost rozsirene. Viaceri Slovaci a Cesi sme mali prenajaty dom a decka od susedov nam hadzali smeti cez plot na zahradu. Uz jak spm tam dosla mi ti co tam boli dlhsie povedali, ze po zotmeni nemame vyhadzat von, su tam bandy vyrastkov a mohli by sme zle skoncit. Raz do tyzdna sme mali anglictinu v centre mesta a odtial sme sa vracali az po zotmeni. Stalo sa, ze sme v buse stretli sfetovaneho mulata (evidentne nejaky cernoch zalahol anglicanku a vzniklo toto) ktory ked pocul ze sa rozpravame cesko-slovensky (bola som so svojim spolubyvajucim Cechom), vrieskal po nas ze sme zasrani Poliaci a mame vypadnut tam odkial sme prisli. Spolubyvajuci sa ho snazil utisit a vysvetlil mu ze nie sme Poliaci ale Cech a Slovenka, nazval ho moj priatel, hentemu to bolo samozrejme jedno, vrieskal ze mame vypadnut z jeho krajiny a ze on neni ziaden jeho priatel a ze mu rozbije drzku. Radsej sme uz boli ticho, ale nadaval nam celu cestu a isiel vedla nas, nevedeli sme ci nema nejaky noz, tak sme nechceli provokovat. Nastastie sa nic nestalo. Dalsi spolubyvajuci bol na bicykli nakupit a zastavili ho vyrastkovia, pytali cigu, on nefajci tak nemal. Zacali byt agresivni, on sadol na cajgel sliapol do pedalov a zdrhol im. V kazdom pripade sa tam potulovali hlavne vecer gangy vyrastkov a tym sme sa snazili vyhybat. Oni tusim najviac na svete nenavidia Poliakov a my sme pre nich tiez Poliaci, no poviem uprimne, vyskusala som si tam zit, za skusenost som vdacna ale uz by som tam nesla. Co sa tyka Nemecka, teraz ked sem pustili milion imigrantov uz to tiez ide dole. Su uz rozlezeni po celom Nemecku, uz tu nie je miesto kde ich nenajdes. Ja zijem v malom mestecku kde ich nastastie este tak strasne vela nie je, ale uz aj tu je ubytovna pre nich, tym miestam sa je najlepsie vyhnut. Uz tam niekoho napadli a zautocili nozom, raz v noci prekazili nahodni okoloiduci pokus o znasilnenie. Co poznam Nemcov tak nikto ich tu nechce, nadavaju na Merkelovu tak nechapem kto ju stale voli. Zrejme bude este horsie, uvidime co bude dalej.

Anyone

Prepacte, ja mam uplne ine skusenosti. Normalnu pracu som mala, pekne byvanie v mestecku pri mori dole na juhu, ziadne obtazovanie, to zazivali kamaratky v Londyne. Je mi luto, ze ste mali taketo skusenosti. Moji znami mali horsie v Nemecku...

monicab

Tiez ked som mala este 24 rokov isla som skusit pobyt do Anglicka ako au-Pair a veru uzila som si tam toho viac ako dost.Anglicania su strasne na peniaze,velky mamonari a naviazani na svoje majetky az extremne.Bola som v jednej rodine a bola to anglicanka ta ich matka mala s neakym talianom 5 deti.Musela som cakat az kym sa nazeru jej decka az potom som si mohla zjest ovsene vlocky s mliekom.Raz som hladala neaky tanierik vo vytrine aby som si urobila jedlo.Ta ich mater zacala po mne ziapat ze ten porcelanovy riad je strasne drahy a ze sa ho nemam dotykat.Koli tomu ma vyhodila z jej domu.Potom som sa vratila naspat az neskoro vecer bludila po tej hnusnej dedine kde byvali a s placom prisla naspat.Musela som tam upratovat tie ich hnusne izby po jej deckach.Vsade mali bordel a spinu.Potom som sa presunula do inej rodiny kde boli obidvaja rodicia lekari.Mala som dost ked som raz zacula ako sa hadali ktory z nich je narade vyplatit mi vreckove.Bola som znechutena z celeho Anglicka a v zivote by som sa tam uz nevratila.