Ako pozerám čo to vlastne znamená anorexia aj bulímia, moje problémy spadajú do oboch skupín, je to možné spojiť oboje?
Môžem trpieť naraz anorexiou aj bulímiou?
Tomas, keď tak veľmi žiadaš aby som po Tebe zopakovala drísty, tak tie najväčšie sú tie, že keďže sa anorektik/bulimik sám rozhodne že bude mať túto chorobu, je HLÚPY...píšeš že ide o HLÚPOSŤ...dovoľ mi teda poopraviť Ťa: tu nejde o hlúposť, ale o vážnu psychickú chorobu zaradenú v Medzinárodnej klasifikácii chorôb ako psychiatrická diagnóza F50. To by sme podľa Teba mali každého psych.chorého človeka, napr. s depresiou, schizofrenika či každého závislého považovať za hlúpeho??? Myslím že táto Tvoja blbosť (nechcem napísať že hlúposť, aby som po Tebe neopakovala) hovorí za všetky ostatné...
tomas vôbec nič o tejto chorobe NEVIEŠ!!! Vyplýva to z tvojich príspevkov...tak tu prosím ťa nemýľ ľudí tými tvojimi drístami!
mrkvova :
Ci uz za to moze alebo nemoze to stále nemení nič na fakte ze sa jedna o psychicku chorobu.
Osobne si myslím ze si za to dotycny moze, pretoze dotycny bol pred vypuknutím choroby normálny, len potom si sam zmyslel ze je tucný a ze by mal jest menej. Proste je v tom i velka davka hluposti. Ked niekto nedá na ostatných ani vtedy ak dotycnemu podaju množstvo dokazov ktoré potvrdzuju že dotyčný kona nezmyselne, potom je to už len o hluposti dotycneho, a za svoju hlupost si kazdý svojprávny človek može sám.
tomas ale ty si pisal, ze O anorexii rozhoduje clovek sám, je len na nom či sa rozhodne jest tak ako má, alebo začne vymyslat rôzne hluposti.
tak ked ma psychicku chorobu tak za to nemoze
ale neviem kde sa berie tolko psychickych chorob, aj tato
Rozhodnutie: stretla som sa s odborným názorom, že anorexia je odrazom zlého vzťahu dieťaťa s matkou, a bulímia zasa to isté ale s otcom...pri mne to platí...
tomas, vsade pisu, ze to je psychicka choroba. ale nejviem, kde k tomu prichadzaju.
Rozhodnutie :
(mám zníženú možnosť pohybu, znamená to automaticky že mám bulímiu? )
Co má spoločné znížene mnozstvo pohybu (fyzického? ) s bulímiou ?
No a kolko vlastne vážiš, meriaš, kolko máš rokov, aký je tvoj jedálničel - čo jedávaš na ranajky, obedy, vecere ?
O anorexii rozhoduje clovek sám, je len na nom či sa rozhodne jest tak ako má, alebo začne vymyslat rôzne hluposti.
áno, býva to vyvolané nejakým vnútorným problémom, buď v rodine, alebo sa ti niekto vysmieval a podobne.
Pri spovedi to môžeš ale nemusíš spomenúť. Nie je to hriech byť chorá.
Bude však dobré, ak ho požiadaš o modlitbu, aby ti pomohli vyliečiť sa a možno ťa aj lepšie pochopí v čomkoľvek. Hriech bude však, ak sa nebudeš liečiť. Lebo v prikázaniach je: Nezabiješ. Týka sa to teda Tvojho života a Tvojho zdravia, že si ho nepoškodíš, a budeš si ho chrániť. Takže tu ti už niekto písal, že psychiater. V ambulantnej starostlivosti, pri dobrej spolupráci sa z toho dostaneš.
Mala som spolubývajúcu, ktorú zachránili v hodine dvanástej, keď odpadla na ulici. Deti však nemôže mať.
Takže sa nedokalič a vyhľadaj pomoc. Držím ti palce.