Môžem trpieť naraz anorexiou aj bulímiou?

daniela2

Podľa mňa to zvracanie je psychika. Ja som zvracala, keď som si uvedomila, že môj priateľ má nemal rád ako človeka, ale ako pes svoju kosť. Žalúdok a psychika sú prepojené.

Tomas12345

therainbow :

Ok, ja sa hádat tiež nemienim. svoje argumenty som ty k tomuto už povedal. Tak kazdopadne ty držím palce nech sa z tej anorexie dostaneš.

therainbow

Tomas, s Tebou sa ja už doťahovať nebudem...Ty si aj tak stále budeš omieľať svoje...ja nemám problém uznať že druhý má pravdu keď ju naozaj má...a ja anorexiu zažívam na vlastnej koži takže viem o čom píšem...

Tomas12345

therainbow :

Tomas, a čo povieš na toto?: ľudia s anorexiou a bulímiou majú poškodené v mozgu centrum, ktoré zodpovedá za vnímanie vlastného tela? Je to vedecky dokázané....a keďže je mozog poškodený, oni za to v podstate nemôžu a teda sa nejedná o HLÚPOSŤ!!!

Tie tvoje vedecky dokázané veci. Na anorexiu zvykne niekedy zaberať i psychoterapia. To len dokazuje že ide o chorobu zmýšlania a nie nejake poskodene mozgové centrum.

Prudký vzostup prípadov anorexie je v oblastiach kde sa vyskytuje i určitý tlak prostredia. Tak napríklad reklamy a články o chudnutí. propagovanie štíhleho tela, dávanie do popredia štíhlych tiel modeliek, a niekedy i šikana ludí ktorí boli tuční nárastu počtu prípadov anorexie prispieva.

Ano z časti je anorexia spôsobená i určitým tlakom z okolia. To však ale ešte neznamená že sa nejedná o hlupost. Ak budú vsetci skákať z okna, budeš skákať aj ty, pretože to robia všetci ? Clovek musí mat svoju múdrost ktorá mu povie čo je správne a čo nie, bez ohladu na to čo sa propaguje v okolí.

Toto su dôkazy že ide o chorobu mysle. Aké dalsie dokazy este potrebujes ?

daniela2

rozhodnutie,
oni chodia riadne do práce a riadne fungujú, kým z hladovania fyzicky nezoslabnú natoľko, že už nevládzu. Tuším v Rusku sú nejaké dievčatá- dvojičky, modelky, ktoré bojujú v nemocnici o život. Ono tá hranica medzi vládzem a nevládzem nebýva niekedy výrazná a nevládzem je často, umieram.
Vtedy býva narušená aj imunita, veď zoslabnutý organizmus dlho nedostával živiny, a postihnutý človek vie ťažko ochorieť aj na banálnu chorobu, alebo dokonca umrieť na jej následky. Preto je dôležité čo najskôr vyhľadať lekársku pomoc, dať si urobiť rozbor minerálov v krvi a krvný obraz a spolu s lekárom zostaviť vhodný jedálniček, ktorý pomôže organizmu byť zdravo štíhly s dostatkom živín ako aj zapracovať na svojom sebaobraze.
Paradoxne mnohí postihnutí vyzerajú práve počas alebo po terapii štíhlejšie, pretože predtým im napríklad príliš vynikli lícne kosti, ktoré boli neatraktívne a neladili so zvyškom tváre. Dostatok živín odstraňuje aj opuchy a veľmi tenkú, chorobnú pokožku. Najlepší vizuálny vnem však získava brucho, keď netrpí jednostranným zaťažením a prípadným zväčšením pečene, ale tráviaca sústava je používaná priebežne a zvyšuje sa pohyblivosť vnútorných orgánov, napr. svalov žalúdka, ako aj čreva, mizne tzv. hladovo zväčšené brucho.

mrkvova

Tomas, ono to asi len na prvy pohlad tak vyzera, ze to je jednoduche. myslim, ze aj gamblerstvo je psychicka choroba/porucha a nevedia sa jej zbavit, ti, co ju maju. preto trcia vsetci na psychiatrii v nemocniciach, ti, co sa chcu liecit.
Rozhodnutie, neviem, ako to maju, ci chodia normalne do roboty, alebo su na PN.

therainbow

Tomas, a čo povieš na toto?: ľudia s anorexiou a bulímiou majú poškodené v mozgu centrum, ktoré zodpovedá za vnímanie vlastného tela? Je to vedecky dokázané....a keďže je mozog poškodený, oni za to v podstate nemôžu a teda sa nejedná o HLÚPOSŤ!!!

Tomas12345

therainbow :

Ano, ide o hlupost.

Depresia je spôsobená bud nedostatkom serotonínu alebo je zapríčinena nevyplnenými životnými prioritami. Tu nemá s tým hlupost vela spoločného.

Schizofrenia taktiež nemá s hlupostou co spolocne. Dotycny pocuje rôzne zvuky s ktorými nemá stav inteligencie nič spoločného.

Ludia s anorexiou boli predtým zcela normálny, neboli nesvojprávny. Problem bol len ten ze uverili nezmyselnej predstave o tom že sú tuční. Darmo im doktori mohli vysvetlovať že nie su vôbec chudí, darmo im mohli ukázať 100 vedeckých studii o skodlivosti anorexie, oni si aj tak stálw hovorili svoje. Je to presne rovnaké ako s vegetariánmi. Darmo im hoci i 100 lekárov odpovie že to je nezmysek, darmo im ukážu stovky vedeckých studii oni si aj tak budu stále tvrdit svoje a pritom vegetariáni podobne ako anorektici boli tiež ludia ktorí boli pred uverením týchto nezmyslov normálny.

Rozhodnutie

Ale je to trocha iné ako keď má niekto inú psychickú poruchu však?
V zmysle že ľudia s anorexiou a bulímiou pracujú normálne všakže?