Dobrý večer mám mamu alkoholičku pije už 30 rokov naposledy skončila v nemocnici trpí alkoholickou demenciou cirhozou pečene nevládze stáť na nohách snažila som sa jej vybaviť domov sociálnych služieb ten však odmieta a domov si ju brať nechcem a u nej doma sa ju bojím nechať že začne znova piť a že si ublíži keď bude sama finančné prostriedky na 24hod novú starostlivosť nemám
Matka alkoholička
A kto ma decko porodit, sused? Ked si ho vedela spravit, ma ho vediet aj vychovat! Mohla ho radsej dat do decaku a dostalo by sancu na lepsiu rodinu a lepsi zivot nez s takouto hyenou. Pre mna je mater ktora opusti dieta hyena a spina a zasluzi si iba to najhorsie! Radsej mala ist na potrat a seba skantrit skokom z mosta nez toto spravit nejakemu nevinnemu dietatu
wtf :
Neviem to určite či ju vychovala, avšak vzhladom na štatistiku je najpravdepodobnejsia možnosť tá, že ju jej mama normálne vychovala. Počet % žien ktoré svoju dieťa dajú do detskeho domova alebo niekomu inému na starosť je naozaj malý.
Kazdý robí chyby, ale aj kebyže ho nevychová, tak už len to že kvôli nej vytrpela pôrod, už to je samo o sebe dostatocná vec. Ci tebe snad príde pôrod zo strany ženy ako úplná samozrejmosť ?
Moja mama zomrela tento rok v marci na celkové zlyhanie organizmu, na alkoholické poškodenie pečene a na poškodenie mozgu. Mala 48 rokov a nechala tu 3 deti. Najmladšia má 15 rokov a mám ju v náhradnej starostlivosti. Otec je tiež alkoholik. Narobili nám toľko zla, hanby, bolesti a smútku. Ale napriek tomu som im odpustila. Obom. Aj keď otec žije, nemá záujem. Keď nie niekto alkoholik je to jeho voľba. Mali veľa možností prestať. Ale bol im prednejší alkohol pred vlastnými deťmi.
moj dedko bol alkoholik. Vtedy bolo všetko zle, čo robila babka, bol taky agresivny. Napriek tomu, keď bola mama tehotna so mnou, povedal jej, že s nou pochodí po obchodoch, nech si kupi tie najkrajšie materské šaty, aké len majú.
A keď som nemal ani rok, bol to jeho napad, dať mi pod stromcek červenú tatrovku, do ktorej ma posadili a mame z toho fotky.
S dedkom sa naozaj zilo veľmi veľmi ťazko. Po mozgovej porazke, bol niekoľko mesiacov v domove dochodcov, ale to bol v takom stave, ze ho priväzovali k posteli, aby si neublizil.
Potom, ked uz vedel rozpravat a chodit, sme ho vzali domov.
Ale pokoj nebol. Zakazdym sekiroval babku, ktora nemohla nic robit kvôli nemu, lebo pozadoval, aby sa jej stale venoval, a to aj v noci.
Potom sa mu zhorsila chodza a babka zacala uvazovat, ze ho da do domovu dochodcov, lebo ho nevie zobrat ani na zachod, plienku odmieta a v noci ju zobudi 8 krat.
Myslim si, že ak si ludia slubia, v dobrom i v zlom, to sa nevztahuje na také zlo, ktoré clovek sam spôsobuje tomu druhému, ked ho ponizuje, ked ho sekiruje a neda si povedat, aby mal aspon v noci plienku, aby ten druhy clovek mohol v klude spat.
A ty Tomas skade vies, ze ho mater vychovala?? Kedze pije 30 r tak ho mozno akurat tak porodila a bud supla do decaku alebo hodila na krk babke, to je mater?? Taka hnusna hyena si zasluzi opateru od decka, ktore odkopla?? Daj sa liecit
tomas vidno ze si decko vies co je to zivot s alkoholikom? to nie je zivot a za to si jej matka moze len a len sama a este moze byt rada ze dcera prejavuje o nu este zaujem. Ja chapem aj druhu stranu, ze to nema lahke so zavislostou ale vzdy sa nejak da bojovat ked nemala na to aby kvoli dcere - dietatu prestala tak je to jedna sebecka hnusna osoba. alkohol je strasne zlo to neskutocne meni cloveka ty si nevies predstavit co je to za zivot,agresivita, klamanie,policajti vkuse nemozes ju nechat samu lebo podpali dom, nevies kedy ju zas najdes postatu na podlahe len stresy a bolest s takym clovekom. a to nie je ze je chora aza to nemoze je chora a moze za to sama! moze byt rada ze ju dcera chce supnut do domova a ne zhnit a umret na ulicia ja by som ti radila zbavit ju aj svojpravnosti. dost bolo chlastania pojde na tabletky ked je chora co je toto za zivot..alebo nech si vybere bud sovialne zariadenie, liecebna alebo ulica ale urcite u mna taka byvat nemozes..ja viem ze to boli...sama si neviem predstavit co by som na tvojom mieste robila :(
S takymito alkoholikmi sa nijak neda, treba pockat kym sa prepije k smrti, uz ma k tomu blizko.
Toto myslíš fakt vážne ? Tvoja mama ta vychovala, porodila ťa a dala ty život a ty sa jej za toto všetko ideš odvdacit tak že by si ju dal najradsej do domu dochodcov i proti jej vôli ? To že ta vychovala a porodila, na to ty bola dobrá, ale ked sa máš o nu už na urcity cas postarať tak to ty je už zatazko. Naozaj na zamyslenie.
Prijmi mamu k sebe domov, ale daj jej urcite kompromisy, hlavne taký kompromis že sa posnaži ten alkohol postupne vysádzať, 10% dávky po 10 dnoch.
Kto chce kam, pomôžme mu tam... Ako píšeš, do domu soc.sluzieb odmieta, domov si ju vziať nechceš, tak riešenie je aby žila sama u seba, tak ako doteraz a pravdepodobne začne s pitím znova. Čo navrhujes?