Matka alkoholička

Príspevok v téme: Matka alkoholička
Forest

Dobrý večer mám mamu alkoholičku pije už 30 rokov naposledy skončila v nemocnici trpí alkoholickou demenciou cirhozou pečene nevládze stáť na nohách snažila som sa jej vybaviť domov sociálnych služieb ten však odmieta a domov si ju brať nechcem a u nej doma sa ju bojím nechať že začne znova piť a že si ublíži keď bude sama finančné prostriedky na 24hod novú starostlivosť nemám

Tomas12345

Adriiii :

Ono to aj funguje ale práve kvoli tomu ze su ludia takí ako ty a vysadia to zo dna na den, preto je s tým taký problém.

Ale darmo, svoj argument okamžitého vysádzania nevies odôvodniť prečo je to správne, takže nečakaj že ty niekto uverí. A nehnevaj sa ale naozaj tomu neuverím len preto lebo si o tom ty myslíš že to je tak správne, navyše ked sa to ešte i prieči s logikou.

Adriiii

Hra sa na mudreho a pritom tej teme nerozumie, a pise o postupnom vysadzani alkoholu. Co si aj to nacital nejake priblble studie, ak by to fungovalo tak nebolo by tolko alkoholikov a znicene rodiny ludske zivoty. Vidiet,ze je mlady nema skusenost s ludmi a s alkoholikom toboz nie. Vravim len vek ho ospravedlnuje.

oxalis

Adrii aj v inych temach mu uz napisali svoje, mal by sa nad sebou zamysliet :) ale ked sa decko nudi,co uz asi mu to nikto nezakaze bude tu chodit a vypisovat sprostosti co si mysli

Tomas12345

Adriiii :

Ked dochádzajú argumenty, tak prichádzaju na rad nadávky a nic nehovoriace príspevky. Typické.

Adriiii

Tomas fakt si uplne mimo, nebudem ti tu vysvetlovat o zivote dospeleho dietata alkoholikov, pretoze si obmedzeny a nema to zmysel. Ty mas svoj nazor a vidim, ze aj premudrele odpovede na vsetko hotovy psycholog jedine ak tak vek ta ospravedlnuje inak si blb :))). Uz nereaguj na mna prosim ta.

Tomas12345

Adriiii :

No skus si prečítat moje prispevky ešte raz. Ja som nikde nepísal že ak je clovek alkoholik tak je to v poriadku, len som napísal to že nemožno vsetkych alkoholikov hádzať do jedného vreca, pretože su alkoholici ktorí su agresívny, a takisto su alkoholici ktorí síce chodia napití ale agresívny k okoliu nie sú - správajú sa inak normálne.

Problém je ten že ty si mala matku alkoholicku práve takého typu ktorá bola asi voči tebe i agresívna. Nemáš nezaujatý názor, pretože si si zažili iste problemy spojene s alkoholizmom, a preto považuješ alkoholizmus za najhorsiu moznu vec zo strany rodiča. Ak by ti napríklad tvoja mama zakazovala chodiť von, tak by si zase považovala za najhoršiu vec to že ty tvoja mama bránila vo vychádzaní. Takýto názor vsak nie je zcela objektívny.

(Ta celkova neodvera v ludoch ze ta nemaju radi taku aka si, hladas stale chybu v sebe a chces im stale vyhoviet a bojis sa ze zlyhas. Ver mi je to strasne a za vsetko toto dakujem svojej matke. )

Aj ja som bol v minulosti podcenovaný, a to nielen jedným clovekom ( ako ty svojou mamou) ale viacerými ludmi, tiež na mne hladali chyby. Jednudocho to je ich názor, ja som mal na seba vždy svoj názor a tak to aj v sucasnosti zostalo. Nech si tvoja mama myslí o tebe čo chce, jednoducho to ber len tak že to jej názor a tebe to môže byť zcela jedno.

(Nikdy som nemala normalnu matku nedalo sa snou porozpravat o beznych veciach neucila sa so mnou do skoly, nepodporovala ma v nicom. Aj ma tyrala, ja som jej vsak odpustila ale zabudnut nedokazem a nasledky si nesiem zo sebou cely zivot.)

No vsak asi mala tvoja mama nejaké frustrácie v zivote, nebola stastna a preto sa ani s tebou nevedela normálne vyprávať. Ako ťa týrala ?

(Preto nemas pravo sa zastavat alkoholiciek nepoznas ich myslienkove pochody ten nezaujem o vlastne dieta a ako to dieta nicia.)

Nezastávam sa, iba hovorím že netreba hádzať vsetkych alkoholikov do jedného vreca a mnohokrát označovanie alkoholikov za najhorsich rodicov na svete je neopodstatnene, pretože existujú i omnoho horší rodicia o ktorých sa ty ani nesníva, skús si zájst do krajín tretieho sveta a budeš prekvapená. Tvoja mama sa o teba síce nezaujímala, a niekedy mozno i nejaka ta bitka tam prišla, každopádne s celosvetovým priemerom tvoja mama obstojí ešte celkom dobre. Samozrejme, že s milujucimi rodicmi ktorí dieta rozmaznavaju sa zrovnávať nemôže.

(Neznasam alkoholikov a hlavne ked vidim na ulici zobrat peniaze zenu tak si hned pomyslim ze urcite aj ona znicila svojim detom zivot.)

Chceš teda povedať že tvoj život je taký zlý že by bolo lepsie kebyže sa nikdy nenarodíš ? Ak to tak nie je, ak žiješ na svete rada, tak potom nemáš dôvod byť na svojho rodiča naštvaná, pretože práve vdaka nemu si mala možnosť vôbec byť na svete. O zničenom živote môžme hovoriť u človeka ktorý ty život nedal, ale ty ho velmi znepríjemnil.

Tomas12345

oxalis :

Skôr sa ma dotkýna to ked niekto hovorí hluposti, alebo nic nehovoriace komentáre. To sa myslím že dotkne viacerých.

No však nemusíš už prispievat, len by sa patrilo ked už si mi tu napísala ako sa mýlim, aj svoje argumenty nejako dokázať. Ja som ty na tvoj predchádzajúci príspevok reagoval a snažil som sa ty ukázať a dokázať že vysadzovanie alkoholu zo dna na den je nezmysel a navyse i nebezpecny, a ze existuje ovelal lepsia cesta ( pomale postupne vysadzovanie) vysadzovania. Nemáš k tomu čo povedať ? Dochádzaju ty argumenty ? Ak je to tak, tak už len zo slusnosti by sa patrilo si aspon uznať svoju chybu (áno, je to niekedy tazke priznat si ze sa clovek v niecom zmýlil). Myslím, že kebyže máš nejake dobré protiargumenty na moj predchadjuci prispevok, tak by si ich už začala menovať. Vyhovoriť sa odrazu z debaty vie každý.

Pag

30 rokov a ešte ju nebolí glgáč? Podľa mojej teórie je to tak, že čím viac sa závislosťou zaoberáš, tak tým viac do toho upadáš. Podľa mojej druhej teórie, ktorá odporuje ten prvej žiadna závislosť na alkohole ani neexistuje a je to len vymyslená téma. Závislosti treba liečiť substitučnou metódou, pri ktorej nahradíš neg. závislosť pozitívnou závislosťou, dajme tomu sa staneš závislá od chovu labutí, bocianov alebo rozličných húseniek. Nuž, už prezliekať sa za labutiaka a lákať labutie samičky pri miestnom jazierku je trochu o niečom inom, ale boli aj takí experti:-) Tiež hodné napodobenia. Každý človek musí v prvom rade poznať sám seba najmä, keď je ako tak pri zdravom rozume.

Adriiii

Ahoj Anyone mam mail a nechcem sa tu zverejnovat ak mozes ty nechaj svoj mail a ja sa ozvem.Dakujem ze ma vies pochopit aj ze si prezila to co ja.Sme proste ine