Dobrý večer mám mamu alkoholičku pije už 30 rokov naposledy skončila v nemocnici trpí alkoholickou demenciou cirhozou pečene nevládze stáť na nohách snažila som sa jej vybaviť domov sociálnych služieb ten však odmieta a domov si ju brať nechcem a u nej doma sa ju bojím nechať že začne znova piť a že si ublíži keď bude sama finančné prostriedky na 24hod novú starostlivosť nemám
Matka alkoholička
Adri ak ti chyba blizka dusa, kamaratka, ktora prezila nieco podobne, clovek, ktory ta pochopi, nechaj mi tu prosim na teba kontakt. Mam 33r a som na to presne ako ty...
Tomáš vážne si mimo temy, poviem ti len tolko že som dieta alkoholicky mam 35 rokov 20 rocny vztah s muzom a ziadna svadba ani dieta proste mam obavy akoby som to zvladla, cim som starsia tym viac sa mi premieta detstvo pred ocami. Ta celkova neodvera v ludoch ze ta nemaju radi taku aka si, hladas stale chybu v sebe a chces im stale vyhoviet a bojis sa ze zlyhas. Ver mi je to strasne a za vsetko toto dakujem svojej matke. Nikdy som nemala normalnu matku nedalo sa snou porozpravat o beznych veciach neucila sa so mnou do skoly, nepodporovala ma v nicom. Aj ma tyrala, ja som jej vsak odpustila ale zabudnut nedokazem a nasledky si nesiem zo sebou cely zivot. Preto nemas pravo sa zastavat alkoholiciek nepoznas ich myslienkove pochody ten nezaujem o vlastne dieta a ako to dieta nicia.Neznasam alkoholikov a hlavne ked vidim na ulici zobrat peniaze zenu tak si hned pomyslim ze urcite aj ona znicila svojim detom zivot.
pochvalu mi davat nemusis, ale si trosku neprijemny, asi som sa ta dotkla. a co sa tyka tvojich prispevkov uz na ne nebudem nikde reagovat kedze ma ja ty troska vytacas. prispeivas do tem a hras sa na pana profesora, si neprijemny, hadas sa a este si dieta. ale peace. kazdy sme nejaky..
oxalis :
A co si akože čakala, že ta za tvoj nic nehovoriaci príspevok azda pochválim ?
O tom prečo nejde alkohol vysadiť naraz som už písal včera v inej téme ale tiež týkajucej sa alkoholu.
Alkohol vysadiť naraz nejde, alebo je to minimálne vysoko rizikové pričom pri okamžitom vysadení hrozí i strata života - pre telo by to bolo jednoducho až privelký šok. Naše telá su nastavené na postupne prisposobovanie a preto i vysadzovanie musí byť postupne, a nikdy nie okamžité. Telo má dobru prisposobivu schopnost, ale musí sa na to íst len velmi postupne. Pri velmi postupnom vysadzovaní sa telo začne stále menšiemu a menšiemu alkoholu v krvi prispôsobovať, ale kebyže to vysadí hned tak by sa tomu pochopitelne prisposobit nedokázalo, bol by to pre telo šok.
Ale toto sú veci ktoré by mal vediet uz i ziak na základnej skole, že vsetky návykove latky sa musia vysadzovat postupne.
Pokial sa jej mama odhodlá postupne alkohol vysadzovat, a nepraje si ísť do nemocnice, je morálnou povinnostou dcéry sa o mamu postarať a byť jej psychickou podporou. Pokial ale jej mama odmietat alkohol odmieta, tak v tom prípade dcéra nemusí byť povinná nastahovať si mamu k sebe. V takomto prípade je potrebna aby jej mama (hoci to sama nechce) na tu hospitalizaciu išla.
tomasko a co si tak zle naladeny.
si maldy radis nazaklade toho co is myslis nic si poriadne neprezil aspon teda urcite nie co sa tyka alkoholickeho rodica. on postupne alkohol nevysadi lebo to sa neda. ten sa musi vysadit naraz a vacsinou pod dohladom lekarov v pripade jej matky urcite v nemocnici...no a potom ked sa vyhrabe z najhorsieho ma volbu. bud nebude pit alebo zacne znovu pit...no a vacsinou to proste nedaju hlavne ti stari ktori su k tomu donuteni a myslia si ze uz vsetko pokazili v zivote a uz je ich zivot zbytocny. matka by musela chciet s tym nieco robit ked nechce utopi sa v tom a dcera nie je povinna ani z moralneho hladiska aby ju mala doma a umoznovala jej v pohodli jej domova zavislost ktora nici vsetko.
tomas..je sice pekne ako uvazujes ale veciam ktorym nerozumies sa snaz len porozumiet ale nerad nikomu nic....
wtf :
Sú alkoholici ktorý len pijú alkohol a nerobia problémy, a sú alkoholici ktorý aj pijú a robia problémy. Treba preto medzi nimi rozlišovať a nehádzat ich do jedného vreca vsetkych.
Ak má dieta panicku poruchu z rodica alkoholika tak tam muselo byť niečo viac a nie len to že rodič pil alkohol.
Az v zivote budes pracovat s detmi, ktore su takto poskodene rodicmi a ziju s dozivotnou traumou, kvoli ktorej maju zachvaty uzkosti, panicke ataky a podobne psychicke problemy, napriklad aj odmietanie porodenia vlastneho dietata, potom sa pobavime. Dovtedy ti nemam co povedat, pre teba by aj stetka co porodi a preda vlastne decko bola panna maria.
wtf :
Nemusela to dieťa vôbec porodiť, a dieťa by potom ani nebolo na svete a veľmi pochybujem že jej dcére to vadí že je na tomto svete.
Ciže ty by si sa radšej nikdy nebol narodil, než kebyže tvoja mama má byť alkoholicka ?
A co jej tá jej mama vlastne také urobila ? Nikdy autorka nepíše o tom že by ju v detstve jej mama týrala alebo zatvárala v pivnici. Jej chyba bola že sa stala zavislou na alkohole. Ty si snad bezchybny že nazývas hyenou každého kto v živote spraví nejakú chybu ?