Na co minut 30.000

Príspevok v téme: Na co minut 30.000
Sporko35

Z kazdej vyplaty som si odkladal, co som nespotreboval a teraz pozeram po rokoch, ze tam mam vyse 30.000 eur. Ja mam kde byvat aj dobre auto, na taketo veci nepotrebujem.
Poradte na co by ste ich minuli vy? Dajte mi prosim nejaku inspiraciu. Je mi luto, aby to malo hnit na ucte a navyse ma stve, ze ked tam pre nieco idem, tak ma otravuje bankova uradnicka, ze ci to nechcem zhodnotit (7% na 3 roky, totalna blbost tato ponuka...) a nuti mi zlatu kartu, no nech si s nou viete co...

Omen

Sporko, v tomto mám takmer rovnaký názor ako Achjaj. : )

Sumu by som rozdelila na tri časti:
1. rezerva na neočakávané výdavky,
2. vzdelávanie,
3. kúpa nehnuteľnosti (chalupa), cestovanie (aj mňa lákajú severské krajiny) alebo športovo - rekreačná činnosť - parašutizmus, paraglajding...

Tak snáď nájdeš nejakú inšpiráciu a svoje peniaze si užiješ v zdraví, spokojnosti a vo svoj vlastný prospech. : )

Sporko35

Ahjaj - za to Norsko velka vdaka. Bol som na vsetkych kontinentoch, aj nejake plavby mam za sebou, ale fakt mi nenapadlo Norsko a pozrel som, ze sa robia aj plavby a rovno odporucili aj Island - vsetko to mimo beznej turistiky.
Nejaku rezervu si samozrejme necham a rodicom sa skladame 5 surodenci na nove auto pod stromcek, ale to nejako vela nevyjde, ked sa to rozlozi, brat da na firmu, odpocita DPH a berie sa to na leasing.
Este niekto nieco dobre vie poradit?

hhahaha

Si prišiel ludi provokovat co. Ja by som hned vedela. Prave si zarabam desatinu z toho na umele prsia. Potom na auto, vodičak, prerobenie izby, šetrenie na byt, ach milion veci.

Pilcucko

Ale len si sa sem prisiel pochvalit :D pre boha kazdy vie na co by minul.. tak ked nevies na co minut tak ich hod do potoka alebo podaruj inak ti zhniju na ucte

ahjaj

nemíňaj ju. Rozdeľ na 4 časti.
1. úspory rastú, na čokoľvek nepredvídané.Dnes si zdravý, zajtra môžeš ochorieť. Dnes máš prácu, zajtra o ňu prídeš. Teraz je všetko v pohode, ale o 5 rokov byť nemusí, môžu Ti ochorieť rodičia a budú potrebovať nákladnú liečbu. Tejto čiastky sa dotýkaš len v prípade núdze. Nech nie je menšia ako 6000 eúr.
2. Do rodičov investuj už teraz, na Vianoce im daruj trebárs poukážku do kúpeľov.
3. zážitky, cestovanie
A investuj do zážitkov. Napr. ja keby som mala peniaze navyše, cestovala by som do Nórska pozrieť si fjordy. Alebo proste vidieť kúsok sveta.
4. kurzy
človek sa musí stále rozvíjať. V akom stave sú Tvoje znalosti cudzieho jazyka? Nechceš sa zlepšiť? Akékoľvek zaujímavé školenia, alebo niečo podobné.

Sporko35

Darca, nie, ja som makal a okrem toho platim dost velke dane a 2% z dani co sa daju venovat, tak prispievam na OZ, ktore pomaha detom.
Potrebujem nejaku inspiraciu, ako by som si ich mohol uzit ja. Nejake pekna dobra vec pre mna, zazitok, atrakcia.