baby ktore byvate same ako zvladate utiahnut hypoteku/podnajom?

Príspevok v téme: baby ktore byvate same ako zvladate utiahnut hypoteku/podnajom?
Katka235

ahojte dievcata a zeny prosim ako zvladate na Slovensku utiahnut prenajom maleho bytu alebo platenie hypoteky? Mate dve prace ? Rozisla som sa minuly rok s priatelom a vratila som sa k rodicom domov ale mame caste nezhody a ja som doma uplne nanervy. Zacala som si hladat preto byvanie vlastne no ceny za mesacny prenajom aj malej garsonky su moj cely plat. Co robit? Som doma uz naozaj zufala . Poradte prosim dakujem

Tomas12345

Lundi :

Ak si si ešte nevšimla očividne si lepšie platenú prácu v súčasnosti nájst nevie, inak by si už dávno našla nejaký podnájom. Nájst si nejakeho bohatého chlapa a urobiť s ním narýchlo dieťa len preto aby si od neho zaistila finančné zabezpečenie ? To myslíš vážne ? Toto sa môže zrodiť tak jedine v hlave zlatokopiek. Takýto vzťah by ani nemal zmysel, a chudák dieťa ktoré potom nebude mať otca. A ked už tak bohatých ludí je na Slovensku naozaj tak možno 1 - 2%, pričom pravdepodobnosť že sa zapáči nejakému bohatému chlapovi (ktorý navyše nie je zadaný), ktorému sa zapáči a ktorý si vyberie práve ju s ktorou sa vôbec rozhodne pre to mať s nou dieťa je naozaj velmi malá. Ovela pravdepodobnejšie, reálnejšie a i lepšie by bolo pre dotycnu to spolubývanie.

Tomas12345

Fulrd :

Prečítaj si ešte raz čo som napísal, lebo ty nevieš čítať s porozumením a dávas mi do úst to čo som ani nepovedal. Nenapísal som že s bývaním u rodičov neplatí dotyčný žiadne náklady, len som napísal že niektoré veci nemusí platiť ako napríklad nájomné, pričom kopu krát i cenu za energie platí dotyčný o dost menej pretože sa cena energií predelí počtom ludí v domácnosti. Ak toto nepovažuješ za ušetrenie penazí tak potom už naozaj neviem čo.

Jedine za čo dotycný bude musieť zaplatiť je strava, pitie, doprava a nejaké tie drobnosti (mobil, atd). Skutocne ak má človek hocijaku priemernú prácu, dokonca i slabšie platenu tak bývaním u rodičov dokáže značnú čast penazí ušetriť. To je jednoducho fakt, takže aspon neklam a neprekrúcaj slová.

Lundi

Tomas
Moja rada pre dotyčnú dámu je taká, aby si našla lepšie platenú prácu a mohla si dovoliť vlastné bývanie. Ak toho nie je schopná, potom si musí nájsť nového priateľa, podľa možnosti bohatého a s vlastným bytom, a nech si ho čo najrýchlejšie poistí deckom. Potom sa jej už nebude môcť len tak zbaviť a v prípade rozchodu ju bude musieť finančne zabezpečiť.

Ja som rada, že nemám takéto problémy, keďže už dávno bývam sama vo vlastnom byte a všetko si financujem sama.

Rikinopes

V jednom filme bola jedna hláša. Znela asi takto:
Bratře když máš problém že máš málo peňez, tak ti pomůže jenom hodňe peňez!
Tak asi tak nejak by som sa vyjadril k tvojmu promblemu

Fulrd

Tomas ty si dobre mimo clovek. Ty zijes doma a nic neplatis???? To kde si vzal, ze byvanim doma sa da usetrit?? Ja som byval doma do 27 rokov, kym som sa neozenil a nepostavil si dom a kazdy mesiac som platil spolu s nasimi inkaso, plus som sa skladal na jedlo. Neupratoval som, to robila 16 rocna segra, ale varil som kazdy vikend pre vsetkych. Byvanim vo vlastnom byte by som prisiel o viac penazi, ale byvanim s rodicmi som rozhodne neusetril, kedze som nebol odkundes a PLATIL som mesacne iste vydavky. Kto zije doma v dospelosti a neplati nic na domacnost, toho vyhodit na ulicu, nech si skusi nieco ine ako mamin full servis

Tomas12345

Lundi :

A akú radu si jej dala ty pani múdra ? žiadnu, a namiesto toho tu kritizujes.

Dotycna má teda len dve volby, bud si nájde lacne spolubývanie alebo bude musiet aj nadalej bývať s rodičmi. Pokial nemá dostatok penazí tak jednoducho v podnájme sama bývať nemôže. Snažím sa jej poradiť na základe jej financnej situácie. Nebudem jej predsa radiť nech si nájde podnájom ked je to v súčasnosti pre nu nereálne.

Osobne nevidím na tom nič zlého ked dieta býva s rodičmi. Asi ťa ešte nenapadlo že nie každý si dokáže nájst nejakeho partnera ci hockoho iného na bývanie, a kedže sám bývať nechce (komu by sa aj chcelo žiť samému) tak je pre dotycneho najlepsie riesenie bývat i nadalej s rodicmi a to minimálne až dovtedy dokial si dotycny nenájde niekoho na spolocne bývanie.

A mimochodom bývať s rodičmi je pre dotycneho i ekonomicky vyhodne. Nemusí vyhadzovať peniaze za nájom, a usetrene peniaze si môže šetriť na iné veci.

Aliss

Jedna moznost je spolubyvanie. Napriklad ja by som don uz nesla. Byvala som tak celu vysku a bolo to super. Ale ako nahle ma clovek stabilnu pracu a chce sa zas niekam posunut v zivote, preco byvat s dalsimi ludmi? Delit si domacnost, sukromie, mat rozvrh kedy sa upratuje, travit cas po praci s niekym? Lebo ved ti ludia budu vzdy s tebou v tom byte...Skor by som v tvojom pripade zmenila pracu. Ak zarobis tak malo, ze to vystaci na max.najom garzonky, niekde bude asi chyba, nemyslis? Alebo si najdi este vedlajsiu pracu, aby si mala nejake prachy aj na jedlo, ucty, cestovanie a volny cas. Dalsia moznost je pozriet sa na to, co zvycajne kupujes ale v skutocnosti nepotrebujes. Handry, sminky atd. Na to ide dost vela penazi. Treba vediet trosku ekonomicky zit :) A najma, zamerat sa teda na zmenu prace...inak to nevidim. Lahko sa to pise, ale nic ine ti poradit neviem. Takto som to riesila ja a bola som spokojna

Lundi

Tomas
Ty zrejme bývaš doma s rodičmi a nie si schopný sa osamostatniť, keď dávaš takéto "múdre" rady.
Lenže väčšina dospelých ľudí má rada súkromie, t.j. bývanie vo vlastnom, alebo aspoň v prenajatom byte, a nie na kope s ďalšími cudzími ľuďmi.
A tiež nie je v poriadku, keď dávno dospelé "deti" zostanú bývať s rodičmi, lebo sú lenivé a neschopné zabezpečiť si VLASTNÉ bývanie !!!

Tomas12345

Do prenájmu nechod, ten je drahý. Nájdi si radšej nejaké lacne spolubývanie. Neviem v akom meste bývaš, ale spolubývanie často krát býva i niekolko krát lacnejšie než bývanie sama v podnájme.