Mladý(24) a napriek tomu často chorý

Príspevok v téme: Mladý(24) a napriek tomu často chorý
vietor183

Dobrý deň prajem . Píšem tu z dôvodu že by som sa rád poradil ohľadom doplnkov a stravy na zlepšenie imunity. Pred rokom mi povedali že mám prieduškovú astmu a vyvinulo sa mi to z alergie. Mám často zápal horných dýchacích ciest a zápaly priedušiek . Momentálne zas ležím zo žalúdočným problémom. Asi pred mesiacom som začal užívať doplnky výživy na podporu imunity. Nie sú to umelé vitamíny ale veci na prírodnej báze. Len si nie som istý či je dobré ich konzumovať naraz každý deň . A či s tým nemôžem viac uškodiť hlavne žalúdočne. Prípadne či máte z danými doplnkami a potravinármi skúsenosť. Snažím sa aj športovať no vždy ked si kúpim pernametku do fitka aj tak vždy do mesiaca ochoriem . Rozhodol som sa s tým niečo robiť preto by som chcel každý deň ku strave zaradiť tieto veci :
Chia semiačka do jogurtu
vlašské orechy hrsť
tekvicové semená hrsť
cordyceps mycomedia 2tbl
olej z čiernej reasce v želatínových kapsuliach, 6 tbl 500mg
oreganovy olej v kapsuliach 1 tbl
grapfruitový 100% bio džús min pohár denne

Ak by ste mi vedeli poradiť niečo iné čo pomáha na dané ochorenie budem vdačný . Pitný režim s taktiež učím dodržiavať kedže som ho pred tým zanedbával. Dakujem a prajem pekný deň

OlgaP

Okrem doplnkov stravy a zdravého stravovania by stálo zato vyskúšať inhalátor. Astma nie je sranda a nemal by si riskovať a spoliehať sa čisto len na doplnky stravy aj keď tie sú veľmi dôležité pre celkovú imunitu. Moja dcéra používa jeden inhalátor od philipsu. Nejde mi poslať link len na inhalátor, ale je na tejto stránke www.philips.sk cca v strede.

Tomas12345

Noelinka :

Však mne je jasne ze si myslela lieky na imunitu na predpis, ale aj tak nechápem co si tou echinaceou akože chcela naznačiť ked si napísala že znižuje účinok liekov na imunitu ? A inak stále platí to že neexistuju žiadne vedecké výskumy ktore by potvrdzovali efektivitu výživovych doplnkov na imunitný systém. Iste, z času na čas sa môže stať že to niekomu na imunitu pomôže, je to však výnimka než pravidlo.

A mimochodom netreba zabúdať že 1% pacientov sa vylieči i bez chemickej liečby. Existuju i pacienti s rakovinou ktorým rakovina zmizla doslova sama od seba i ked im už lekári nedávali žiadnu nádej. Jednoducho zriedkavo sa stáva že telo človeka sa vylieči samo od seba. Možno to bol tiež tvoj prípad. A práve pre toto by bolo potreba vedecké studie, ktore by na velkej vzorke pacientov dokázali že nejde o náhodu, lenže také štúdie neexistujú.

Noelinka

Co sa tyka echinacei neodporuca sa brat ked chory berie uz lieky na imunitu mam teraz na mysli lieky na predpis od lekara nie doplnky. Mne bolo povedane ze echinacea, grepy, kolostrum, cesnak radsej vynechat inak loeky nebudu mat ten ziaduci ucinok. Nebojsa sa ja sa v tom velmi dobre vyznam.

Noelinka

Tomas lebo v tom case som nebrala nic ine len ten doplnok a chodim.kazde 3 m na mrv tak lrero viem ze sa zvysili

Tomas12345

Noelinka :

A ako vieš že sa ty B a T lymfo zvýšilo vplyvom výživovych doplnkov ? Nemuselo to byť nutne z toho. Len tvoja výpoved je strašne malo. Pokial by to pomohlo tisíckam ludí tak to by už bolo o niečom inom.

To že nejaka echiaceu znižuje ucinok lieku na imunitu ešte nič neznamena. Aj alkohol znižuje účinok niektorých liekov. Znamena to že alkohol je rovnako účinny ako daný liek ?

Noelinka

Tomas a terwz co? Ja mam odskusane a pomohlo odvtedy mam B a T lymfo vysoke ake nikdy predtým a ked chory na imunitu beru lieky na imunitu tak echi aceu nesmu brat pretoze znižuje ucinok lieku

Noelinka

Tomas a mas to aj overene alebo si ti len myslís? Ja mam tiez slabu imunitu a vyskusala som uz niekolko tych doplnkov a musim dodat ze nikdy som sa nesklamala v nich aj vyskedky som mala dobre. Takze ja si myslim ze tie doplnky pomahaju

Tomas12345

Tieto výživove doplnky sú nedostacujuce. Na imunitu to má len minimálny vplyv. Z výživových doplnkov je o niečo lepší betaglukán ale i ten nie je nič extra.

Co ty potrebuješ sú protizápalove potraviny typu kurkuma, skorica, cesnak, cibula. Rovnako dobre by bolo dobré i pokúsiť sa zcela obmedziť mučne jedlá, užívať kvalitne probiotika, a denne deci mrkvovej stavy. Mne takto zmizla psoriáza na oboch laktoch, čo je vlastne tiež zápalove ochorenie.

Omen

Vietor, tie orechy a semená sa užívajú denne ( tekvica, ľan, sezam, slnečnica...). Uľahčím ti to: každý deň môžeš zjesť 5 - 8 vlašských orechov + 2PL semien.
Parná sauna je vynikajúca, odporúčam. Vyskúšaj obe a používaj tú, ktorá bude vyhovovať tebe! : )
Čo sa astmy týka, môžeš sa z nej dostať. Aby si sa dostal, príp. zmiernil prejavy alergií, musíš vedieť, na čo si alergický a vyhnúť sa spúšťačom.
Ak by si nemal narušenú činnosť NADOBLIČIEK, nemal by si alergiu. Zameraj sa na ich posilňovanie, a tiež na PEČEŇ a ŽLČNÍK. Riešiť obličky v tvojom prípade nemá význam. Tie s tvojím ochorením nesúvisia.