Byť spolu alebo nie?

Príspevok v téme: Byť spolu alebo nie?
sunflower421

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Respektíve by som chcela vedieť váš názor. Tak dúfam, že mi poradíte. Kamarátkam to moc hovoriť nechcem :D
Spoznala som jedného muža, je o pár rokov starší odomňa.
Len ja kým študujem, pracujem dokopy, tak som si povedala, že nechcem známosť, pretože kariéra je teraz na prvom mieste a nechcem sa viazať. On aj s otcom majú dosť veľkú firmu, čiže takú potrebu nemal a mal priateľku, neskôr manželku (zobrali sa kvôli tomu, že otehotnela), potom si urobili aj druhé dieťa. Ale už rok spolu nežijú a je podaný návrh na rozvod. A otázka znie, mám si začať s takým človekom? Vadilo by vám, že má deti, a ešte stále manželku?
Určite spolu nič nemajú , stretávajú sa len keď si berie malé, ale viete ten pocit, že nikdy nebudete na prvom mieste, lebo má dcéry. A to, že je ešte stále papierovo ženatý. Mimochodom pre tých, ktorý budú mať potrebu urážať, ona si už nového chlapa našla, aj s nim žije :).
Inak je to super muž, podporuje ma, rešpektuje to, že študujem, na nič sa nehrá, na nič netlačí, pomáha mi ako sa len dá (keď potrebujem - nemyslím financie), aj keď sme zatiaľ len kamaráti, len ja neviem, či to je správne s niekým tkaým byť. Každý mi povedal, že som mladá, krásna žena a nemusím mať muža, ktorý už má záväzky.
Ďakujem Vám za názory :)

silwia

no mne osobne by to vadilo ale pokial to tebe nebude,tak kludne sa s nim daj dokopy.Ty si musis polozit otazky,ci si pripravena sa zvladat o deti a zvladat mozne problemy,ktore okolo nich budu

bytnebyt

Je to v pohode. Zalezi ake mas velke srdca a kolko ludi do neho zmestis. Ked sa tam zmesti tvoj chlap + dve decka, why not. Ked mas s jeho zavazkami problem, casom sa to bude stupnovat a nedate to. Mozes byt s nim a casom si s nim zalozit svoju vlastnu rodinu a jeho dve deti zaclenite a budete velka happy rodina. Vsetko je o nastaveni a uhle pohladu. A reci o tom ze vsak ma zenu a moralisticke kecy su davno klise. Najprv si vsak dobre vsimni nakolko obaja - on a jeho stale zena - beru svoje paralelne vztahy vazne...

sunflower421

Pako567 Je smutné, že riešiš toto, pretože ma nepoznáš.
Mám veľa kamarátov/ky, známych, ktorí sa majú horšie ako ja a predstav si, dobre s nimi vychádzam a nemám problém s nimi akokoľvek nadviazať kontakty. Mala som priateľa aj z horších sociálnych pomerov a predstav si, fungovalo to niekoľko rokov :) Nemala som s tým problém, pretože sme sa mali radi. A absolútne mi to nevadí, pretože je pekné, keď človek má všetko, ale horšie je, keď nie je šťastný, keď pri ňom nikto nestojí aj napriek tomu na akom aute sa vozí a čo doma má vo vytrínke či na účte. Milujem ľudí ako ty, čo hejtujú a pritom sami dusia tú nenávisť v srdci, čo mi je ľúto. Mohla by som sa mať aj 1000x lepšie, ale aj 1000x horšie. A preto nevidím dôvod stále riešiť to, že kto čo má a že som zlatokopka. Ale to som sa veľmi nechala uniesť.

Angelika3
Angelika, sme stále v štádiu, že sa spoznávame, veľa komunikujeme, ale máš pravdu, neľúbim ho (zatiaľ?). A určite, človek počíta aj s tým, čo mu z toho plynie, čo mu ten vzťah ako taký dokáže dať alebo naopak vziať. Preto je lepšie zvážiť či do toho ísť, ako keby som mala byť potom sklamaná, smutná z určitých vecí a okolností.

mimila
Nie sme v štádiu, že to "funguje", pretože sme to ešte ani neskúsili, ako som písala, je to muž, s ktorým som sa spoznala. Netrávime spolu toľko času :).

Omen
Ďakujem Ti veľmi pekne za pekný komentár. Verím, že sa časom rozhodnem správne. Rozhodne nechcem na nič tlačiť ani niečo hnať rýchlosťou svetla, pretože sa mi to nikdy nevyplatilo. Aj tebe prajem veľa správnych krokov v živote a veľa krásnych chvíl.

Samozrejme ďakujem Vám všetkým za komentáre a za čas, ktorý ste tomuto príspevku venovali :)

Omen

Sunflower, to je otázka, akoby ju napísal sám William. : )
Najskôr by si si mala ujasniť, čo chceš ty, či kariéru, vzťah alebo kariéru aj vzťah. Či chceš deti a či ich môžeš mať. Všetko sa dá, ak si to dokážeš zmanažovať.
Či by mi vadilo, že má deti? Nie! Vadilo by mi, že je ešte ženatý, aj keď už len "papierovo". Počkala by som do momentu, až bude rozvedený a rozsudok správoplatnený. Lenže toto nie je o mne...
Jediné, čo ma v tvojej téme zarazilo: "... viete ten pocit, že nikdy nebudete na prvom mieste, lebo má dcéry." Tým sa netráp, až budeš mať vlastné dieťa, pochopíš. A vôbec, niektorí muži majú "veľké srdce", také, kde sa zmestia jeho vlastné deti, partnerka (TY!), aj jeho práca! Naopak, to, že sa stará o deti, pripočítaj k jeho plusom.
"Každý mi povedal, že som mladá, krásna žena..." a zabudol dodať, že aj rozumná, nakoľko DOPREDU uvažuješ, radíš sa a až NÁSLEDNE konáš.
To, že "...nemusím mať muža, ktorý už má záväzky.", je pravda. Kľúčové slovo je, že "nemusíš", ale môžeš! : )
Je to len a len na tebe. Na tom, čo TY položíš na prvé miesto, čo je pre teba najdôležitejšie... Tak zapoj pri rozhodovaní nielen hlavu, ale aj srdce, aby si raz neoľutovala, že si prepásla šancu. Možno životnú, takú, čo sa už nezopakuje. Kiežby som videla do budúcnosti a dokázala ti dať jednoznačnú odpoveď. Tú, žiaľ, pre teba nemám. Tak ti aspoň poprajem pri rozhodovaní veľa šťastia! : )

mimila

tazko povedat, cije to dobra volba balebo nie, to by si mala vediet ty. ak vam to aj s jeho zavazkami funguje, tak proste preco nie

Angelika3

Ak by som ho ľúbila, tak by som do toho išla, ak by som ho neľúbila, tak by som do toho nešla. Keď ľúbiš, nie je pre teba nič dôležitejšie, než aby ste boli spolu, nech sú už ostatné okolnosti akékoľvek.
Ty ho však pravdepodobne neľúbiš. Na to uvažuješ príliš racionálne a príliš zvažuješ všetky okolnosti, výhody a nevýhody, ktoré by tebe osobne zo vzťahu plynuli.

sunflower421

Mamdost... v prvom rade ti chcem povedať, že podstatou nebolo to či ma alebo nemá firmu ale že nemá potrebu kariérne nejako rast keď kvázi nemusí :) aj my podnikáme, ale nie v odbore, ktorý ja študujem. Tak asi len toľko k tomu pre ujasnenie.