Presne v tomto duchu sme boli vychovávaní, že je to veľké zlo a práve preto vzťahy kolabujú a nedarí sa. Takže po vzoru čistých duší v našom vzťahu milovanie nebolo a ani nič čo by k tomu viedlo, farári sa tak na spovediach vyzvedali čo spolu robíme a to už máme bližšie k 40. Moc sme si toho vo vzťahu neužili, tešili sme sa, že si to po svadbe vynahradíme, ona vraj urobí čo len budem chcieť.
Prišla svadba ... a milovanie nebol niekoľko mesiacov, pretože tréma, máme už viac rokov a mne to celé zvädlo a zoslablo. Po pár mesiacov sa pomaly začalo dariť, manželka ihneď otehotnela, prišli nevoľnosti atď milovanie zas nebol. Prišiel pôrod, malé dieťa, veľmi veľa roboty, milovanie iba sporadicky. Dieťa má pomaly rok, začína to byť fajn, zrazu bum, manželka opäť tehotná, pretože akákoľvek ochrana je ťažký hriech. Náročné tehotenstvo, silné nevoľnosti, k tomu jedno malé dieťa, milovanie iba sporadicky až sa postupne vytratilo. Prišiel pôrod, dve malé deti z toho to najmenšie patrí medzi náročné deti, manželka sa bojí mať ďalšie deti, milovanie s ochranou je ťažký hriech a hlavne večer sme obidvaja vyšťavení, milovanie zmizlo. Rozmýšľam čo z toho manželstva vlastne mám, že sme si nič neužili a len žijeme život nalinajkovaný niekým iným, sami sme sa ochudobnili o to pekné a obohacujúce, miesto milovania si v samote uvoľním tlak, nežnosti pomaly, ale isto miznú.
Na jednej strane vidím šťastné páry, ktoré si všetko plánujú vrátane deti, navzájom milujú.Na druhej strane katolícke manželstvo, kde sa deti zásadne neplánujú, milovania je ako šafránu a to toto sa nesmie, strhaní rodičia, ktorí si navzájom odopierajú nežnosti aby nebol hriech. Pýtam sa, k čomu je to dobré, toto chce Boh?
Keď je milovanie hriech
Keby si použival rozum a neveril katolickým kktinám, tak nemáš takéto problémy...
BTW: Používanie rozumu neznamená napr. ,,blahoslavení tí čo nevideli a uverili"
link na stránku Ligy pár páru, ktorá ponúka kurzy v oblasti prirodzených metód ako aj poradenstvo v oblasti kresťanského prežívania sexuality v manželstve
Ak má žena veľa partnerov s ktorými sexuálne žije,berie si určitý genetický materiál ktorý ostane v zene.A keď bude mať raz dieta,všetok genetický materiál sa prenesie naň.
Musíš lepšie čítať napísal som,že aj muž má problémy . Najlepšie by bolo keby boli obaja ešte nikoho nemali. Najhoršie je že u vás žien to tam ostane, ale muži ak sa dôkladne umyjú je o 60% nižšia nakazlivosť. Preto je kladený väčší dôraz na ženy. Žiaľ ženy sú na tom veľmi, zle, preto by sa zo sexom nemali ponáhľať ! A ponúkať sa už v 12 až 13 ročné !!! Najhoršie je to , že pri vzrušení sa vagína roztiahne a pri stiahnutí v jej poroch to ostane , aj keď vypláchnete tak v póroch to tam je. Je proste celoživotné riziko s kým sa date do kopy.
Láska je pri milovaní nejdôležitejšia. Nejakým spôsobom to je zariadené, že ak sa naozaj aj srdcom milujú tak riziko zdravotných problémov je o 30% nižšie. Ako u tých kde je len sex !
Marosko-n
Zena sa nakazi ale muz ked trtka s niekolkymi za svoj zivot sa nenakazi?????
Ak pcha svoj penis do niekolkych vagin tak isto sa nakazi virusmi, bakteriami a plesnami a hubami. A tak nakazi dalsie a dalsie zeny. A co oral ked mu ho cmulalo v ustach niekolko zien za zivot? Ved v ustach mas tiez bakterie, plesne, virusy atd.
Muz by mal byt tiez panic pred svadbou nielen zena!!!
Muž do ženy zasieva semeno. Spolu so semenom aj vírusy, baktérie, hlieny s parazitmi. Manželia preto si musia zvyknúť na seba kým si ich organizmus vytvorí obranné látky na druhého partnera.
Keď má žena viac mužov, je v nej množstvo kmeňov vírusov,baktérii, a patogénov. Ak jej organizmus je imunitne slabší tak má rôzne zdravotné potiaže. Môžu sa objaviť potiaže aj po 10 rokoch a bude sa čudovať z čoho je chorá.Tým sa mení prostredie u ženy a môže mať potiaže aj muž ,hoci sú obaja naoko zdraví.
Preto je dobré ak žena je panna, alebo 7 rokov nemala žiadného muža.Preto aj Ježiš hovorí, či pri svojom druhom príchode náde z tisíc dievčat aspoň jednu pannu ? Vraj tak bude svet morálne skazený.
A preco cirkev stavia tak do popredia pannenstvo zeny pred vstupom do manzelstva a panictvo muza nie?
Preco v cirkvi sa odsudzuju zeny cudzoloznice a muzi nie?
Preco zena ma mat jedneho muza a muz moze trtkat mnohe a kurrvnikom ho muza nenazvu?
Oklamany,keď tak premýšľam doteraz si nic nenapísal ,napr.aku mám krásnu manželku a deti a akú mám dobrú ženu a ako ich veľmi milujem."Radsej dobrú ženu bez sexu,ako zlú zo sexom"
Kde su ti pravi krestania, co maju plne h*by toho, ako spravne zit? Co poradia v tejto situacii ha? Ani si nejdem citat komenty zvysne, isto sa tu par jedincov s bibliou v ruke snazilo o nieco....Mily autor temy. Pokial budes zit podla nejakych prikazani a "bububu" pravidiel, nebudes stastny. Vidis kam to vedie? Zena rodi ako ceresna, sex je nulovy, vy ste zrejme na prasky z domacnosti...a modlikanie akosi nie a nie pomoct. Keby som bola na tvojom mieste, riadim si zivot tak, aby som bola stastna. Nie aby som plnila prikazy knazov v kostole :) Mimo ineho, vy nepoznate prerusovanu suloz??? Zacnite pouzivat hoc aku formu antikoncepcie. Alebo sa modlite a zite obaja v trapeni, to Boh urcite chce!!!! (ironia samozrejme)
Drahý autor príspevku, si obeťou indoktrinácie svojich rodičov. Aj ja som bola, vdakabohu som na to vo svojich 22 rokoch prišla. Všetko to bola strata času, venovala som sa hlupostiam, namiesto osobneho rozvoja, slepo posluchala a prijmala veci od farara bez zamyslania sa. Stalo sa vsak niečo, čo vo mne prelomilo lady.
Prvá reakcia matky bola, že je vo mne satan a že už nie som dobre dievča (lebo len dobre chodia do kostola) a mladi, čo opustia kostol, su zli. Potom ju velmi trapilo, čo si o nej ludia pomyslia, ked už tam prestanem chodiť.
Stalo sa este par udalosti, ale toto ovplyvnilo naš vztah najviac. Prečo? Lebo sa ukazalo, že ma vždy mala rada len podmienečne, len vtedy, ked som robila veci, čo jej u ludi robia dobre meno. Jej jedinym zivotnym zmyslom a uspechom bolo mat deti, lebo sa to patri a HLAVNE nikdy nebrať antikoncepciu a nepouživať kondomy. A hľa, podarilo sa jej to, moze mat pred jej bôžikom čisty štit. Ale za aku cenu? Vzala si primitiva s opacnymi hodnotami ako ma ona. Ten ju trikrat nabuchal a vždy ju posielal na potrat, bil, robil jej zle. Pamätam si z detstva len hadky, bitky, nadavky, nepokoje - ale podstatne bolo že žila podľa šablony jej božika. Rodina ju stale nutila byt v tom manželstve aby sa nahodou jej svätučky božik nenahneval. A samozrejme nechat si deti, lebo zabit je hriech, potrat je hriech, rozvod je hriech. Už je rozvedena, ale až na navrh otca, ona by take niečo nikdy nenavrhla, lebo to by bol hriech. Ale zničiť deťom život, nevenovat sa im, nedat im ani lasku ani financie hriech už nie je a ludia nastastie pre nu do domu a do toho, čo sa tam dennodenne deje nedovidia. Neustale davat najavo detom, ako boli nechcene (ak to ludia nevidia) tiež nie je hriech. Spravit si nezodpovedne deti, aj ked mam nedostatok financii, tiež nie je hriech.
Znasilnovat deti, ak si farar, tiež nie je hriech. To, že cirkev ludi formou strachu drži v područi a tak na nich aj zaraba, tiež nikde nevidim v biblii ani nejakej cirkevnej priručke rozpisane ako hriech. To, že Ježiš žil v chudobe a jeho služobnici na zemi v prepychu, tiež nie je hriech a vobec sa to v nich nebije. To, že sa modlia za nenarodene deti ale NIE za nechcene deti, tyrane či znasilnene deti a pod. tiež nie je hriech, ved nenarodene su predsa nadradene narodenym.
Hej, Kolesarova je svätica len preto, že nemala sex. Ak by ju znasilnil, už by sväta nebola. Ani niktoru ženu (veriacu), ktoru niekto znasilnil, nikto z cirkvi takto nebude stavať na piedestal, aj keby žila životom Mariana Kuffu, lebo podla nich je to ona, čo zhrešila - bud bola zle oblečena alebo to zrejme aj tajne chcela alebo jednoducho nemala v sebe svätecku volu ako Kolesarova a svetsky hriešny smilny život jej bol prednejši viac ako JEDINA HODNOTA ZENY V OCIACH CIRKVI - čistota.
Zvlaštne je len vieš čo? Že nikdy som nepočula, že by cirkev takto omielala čistotu v spojitosti s mužmi. Stale ju omiela len v spojitosti so ženami, to ženy maju prahnut k manželstvu, rodiť deti, byť 100% cnostne, "čistotne", ale muž nemusi. Ten si podla nich može aj odskočiť. Alebo len pozostatok patriarchalnosti a neustala snaha o kontrolu ženskej sexuality? Kto v spoločnosti je viac zahriaknuty a dostane nepekne mena ak ma chlipne reči? Muž či žena? Ja sa chcem spytat: ma aj ich božik tento dvojaky meter na mužov a ženy? Alebo to len oni v tych sprostych hlavach tak vymysleli?
Odchod od tejto viery bol mojim najlepsim rozhodnutim. Snazim sa odnaučiť to, čo mi bola od mala vtlkane do hlavy. Ze sex mimo manželstva je pre ženu najväčši hriech a že ženska sexualita je hriešna, nečista a diabolska. A že aj v manželstve si tento hriech treba pretrpieť (lebo žial je to jediny sposob ako splodiť deti) a nie užiť, lebo tešiť sa na to, alebo uživať si to ako žena, by bolo hriešne, a fuj fuj necudne. Takže dobre rano, Cirkev je posadnuta kontrolou sexuality ludi, najmä tej ženskej. Preto všetky potešenia, čo ponuka tento svet - sex, peniaze, majetky, zažitky - považuje za hriešne. Sex ako hriech, peniaze ako koreň všetkeho zla a pod. lžive žvasty. Cirkev nechce, aby sa vam darilo, ani aby ste boli v zivote stastni. Chce zarabat na VASEJ poslušnosti a na tom, ako vam vymyla mozog. V tomto sa neliši od žiadnej sekty - ti na vrchu si žiju v hojnosti a ostatni ich posluchaju. Vodu kažu, vino piju.
PS: nie všetko, čo kaže cirkev, resp. skor biblia, je zle, je tam vela dobreho a človek sa tym može riadit, aj ked je neveriaci. ked uz sa tu spomina sex- tiež nie som za promiskuitny sex, kamaratstva s vyhodami a za suloze, kt. sa povazuju za formu zabavky. Som absolutne za to, aby bol sex z lasky, s niekym koho miluješ, komu doveruješ, koho si važiš a verim len v hodnotu takeho sexu - a to ako neveriaca. podla cirkvi a ich božika som však stale hriešnica, aj ked sa nesnažim degradovať hodnotu sexu, pretože ho mam s ochranou a mimo manželstva, navyše s rozvedenym - to som čista cudzoložnica v očiach cirkvi, aj ked ako len jedna z mala mladych som mala sex prvykrat len nedavno a to preto, že som dovtedy nenašla niekoho, komu by som mohla absolutne doverovat.
Je mi zle z tej pokryteckosti, z moralizovania farizejov a pomylenych ludi, z klamstiev, z podmienecnej "lasky" matky a jej božika, zo strašenia a oblbovania ludi pre peniaze. Zobud sa aj ty prosim. Ja o tohto bôžika a jeho zvratenych služobnikov nestojim.