Derealizacia, ako to riesit?

Príspevok v téme: Derealizacia, ako to riesit?
Kaido

Som v koncoch, myslel som si ze to mam z travy ale uz skoro 2 mesiace som cisty a nic, zda sa mi ze je to este horsie.
Mam otupeny pohlad, pozeram ako keby na jedno miesto a nevnimam ostatne predmety, hmlisty pohlad, otupene emocie, napr sa mi neda rozplakat, len zacnem a hned aj prestanem.
Do toho este depresie a rozne zdr problemy.
Ako by ste rto riesily vy? Rozmyslam ze ak to neprestane tak ukoncim zivot. S tymto sa neda zit.

Tomas12345

Kaido :

(Opat sa opakujem ako papagaj ak sa nemienis vyjadrit globalne k vsetkym a stale tu tliachas len o tom solenovi tak si diskutujes pre seba)

Vsal ale pokial si nepamätaš ja som ty jasne povedal že k ostatným výskumom sa vyjadrím až vtedy, pokial citáciami zo Solenu dokážeš svoju pravdu. Ja som ty citáciami dokázal že sa mýliš, a ty si na to zareagoval len posmeskami. Cudujes sa preto ze nereagujem na tvoje dalsie výskumy ? Vsak aký zmysel by malo reagovat na ne, a ukázať ty na citáciach ako sa mýliš, ked ty by následne znovu zareagoval len posmeskami bez udania dôkazu ? To naozaj zmysel nemá

( a utvrdzuje ma to len v tom ze si naivny hlupacik ktory uveril letacikom a psychiatrom. )

A ty snad veríš tomu že vsetky vedecké výskumy a to množstvo ludi v nich zahrnutych je zmanipulovaných vrátane tisíciek psychiatrov na Slovensku ? Kto je tu naivný ?

(Ku vsetkemu som sa ti vyjadril o prispevok nizsie, to ze si slepy a nevies uz ani citat ja nemozem,)

Kde si sa mi vyjadril ? Nikde si sa mi k citáciam od Solena nevyjadril, jedine čo si dal boli neodôvodnené posmešky.

(aj keby bola zriedkave co to na tom meni aby toto clovek riskoval? )

Ak je to zriedkave, tak potom to minimálne dokazuje to že si sa mýlil, a pretrvavajuce problemy v sexualite nie je časté.

(Zriedkavy je aj vyskyt psych ochoreni pri marihuane a na nu nadavas a demonizujes ani k tomu sa nevyjadris? )

Riešime tu teraz antidepresiva a ich vplyv na sexualitu. K marihuann sa vyjadrím ale až potom čo sa vyjadríš ty k mojim citáciam. Bud si priznaj to že si sa mýlil, alebo jednoducho dokáž že sa mýlim, ja som ty dokázal že sa mýliš na citáciach a ty len na posmeškoch.

(Kaslem ti na cely solen, ja som ho tu len uvideol ze sa tam rozobera tato tematika, NIE ZE SA MAS TYM RIADIT A JE TO ALFA A OMEGA VSETKYCH VYSKUMOV. Utrzok maly, ktory zapada do zahranicnych vyskumov, ktore som ti tu postol a stale si sa k nim nevyjadril a typujem ze ani nevyjadris. )

Ty stále nechápeš že Solen nijako nezapadá do tvojej teorie. Pokial si toto odmietas uvedomit, alebo mi dokázať (nie posmesky) opak, tak nemá zmysel ti dalsie veci dokazovať.

(Boze si malo chapavy alebo co, ja som nedebatoval len o tom ci su trvale sexualne ucinky ale aj o tom ako ich pri brani SSRI je v hojnom pocte a urcite viac nez 1z10! )

Je pozoruhodne že si mi poslal výskum od Solena v ktorom si sa mi snažil dokázať že pri braní antidepresív je hojny pocet neziaducich ucinkov v sexualite, ale pritom vyskum od Solenu nič také nehovorí. Takže prestan klamat, už som ty to na Solene vysvetlil. Ked máš pravdu tak ukáž mi to na citácii kde sa to tam nachádza.

brainfog

Nikto sa nemoze vyjadrovat k AD dokym ich nebral...je lahko niekomu nasledovat skurvene vyskumy...oni nesposobuju len to ale aj nechut do sexu a upln vravim uplnu stratu emocii..ano niektorim ludom pomoze ale naco ich brat ked nezaberaju lebo na derealizaciu totiz niesu AD asize...a ani ziadne antipsychotika a neuroly..ludia nikdy nepochopia co je derealizacia teda mozgova hmla vsetci to budu zvalovat na psychiku a robit z cloveka psychopata..ja som vdaka tomu stratila asi kazdeho az teraz vidim aky je clovek v skutocnosti sam a hlavne ekd ma problemy...neber na to neurol viem ze ti to utlmi uzkost aj vsetko ale to nie je cesta to ta este viac otapi

brainfog

Nikto sa nemoze vyjadrovat k AD dokym ich nebral...je lahko niekomu nasledovat skurvene vyskumy...oni nesposobuju len to ale aj nechut do sexu a upln vravim uplnu stratu emocii..ano niektorim ludom pomoze ale naco ich brat ked nezaberaju lebo na derealizaciu totiz niesu AD asize...a ani ziadne antipsychotika a neuroly..ludia nikdy nepochopia co je derealizacia teda mozgova hmla vsetci to budu zvalovat na psychiku a robit z cloveka psychopata..ja som vdaka tomu stratila asi kazdeho az teraz vidim aky je clovek v skutocnosti sam a hlavne ekd ma problemy...neber na to neurol viem ze ti to utlmi uzkost aj vsetko ale to nie je cesta to ta este viac otapi

Kaido

teo - ty internetovy blbvecek, kebyze vies co cvsetko prezivam, ake mam zdr problemy, nevladzem robit, v stredu som sa napr skoro predaavkoval neurolmi lebo okrem depresii mi dvaja ludia zlomili srdce, tak sa zdrz tychto tvojich prihluplych dedukciach a odhoadoch! Lebo ich mas velmi zle.

Tomas12345
Opat sa opakujem ako papagaj ak sa nemienis vyjadrit globalne k vsetkym a stale tu tliachas len o tom solenovi tak si diskutujes pre seba a utvrdzuje ma to len v tom ze si naivny hlupacik ktory uveril letacikom a psychiatrom.

Ku vsetkemu som sa ti vyjadril o prispevok nizsie, to ze si slepy a nevies uz ani citat ja nemozem, aj keby bola zriedkave co to na tom meni aby toto clovek riskoval? Zriedkavy je aj vyskyt psych ochoreni pri marihuane a na nu nadavas a demonizujes ani k tomu sa nevyjadris?

Kaslem ti na cely solen, ja som ho tu len uvideol ze sa tam rozobera tato tematika, NIE ZE SA MAS TYM RIADIT A JE TO ALFA A OMEGA VSETKYCH VYSKUMOV. Utrzok maly, ktory zapada do zahranicnych vyskumov, ktore som ti tu postol a stale si sa k nim nevyjadril a typujem ze ani nevyjadris.

Boze si malo chapavy alebo co, ja som nedebatoval len o tom ci su trvale sexualne ucinky ale aj o tom ako ich pri brani SSRI je v hojnom pocte a urcite viac nez 1z10!

teo

Vobec nie si v koncoch ani otupeny, podla diskusie,len potrebujes diskutovat, mozno aj sam so sebou inak by si reagoval aj na ine prispevky a rady, nielen na Tomas12345. Uz nazov temy naznacuje ze chces pisat o derealizacii, roznych vyskumoch, AD,nie o tom ze si chces siahnut na zivot, ale ako by si dosiahol, aby to co pises bolo precitane?

Tomas12345

Kaido :

Vyjadrím sa ty ku všetkým tvojim komentárom a i k tým ostatným výskumom čo si mi poslal, avšak až vtedy pokiaľ nebudeš stále odbočovať od toho výskumu od Solena. Predebatujme najprv ten výskum od Solena, a až potom sa pustím dokazovať ty nepravdy tvojich dalsich argumentov.

(Reagoval som na to co som mal, ked si myslis ze hento co si napisal su argumenty, tak si to mysli, sam si tomu celemu nepchopil a vytrhol z kontextu jeden vyskum,)

No tak to dokáž že sa mýlim. Nič z kontextu som nevytrhával, ak som vytrhával tak to dokáž. Lenže ty to dokázať nevieš, lebo to nie je ani pravda, a preto si vymyslas o nejakom vytrhávani z kontextu. Jasne som ty poslal asi 6 citácii ktore odporovali tvojej teorie. V jednej citácii ktoru som ty poslal sa dokonca jasne písalo že pretrvavajuce problemy v sexualite sa z dlhodobeho hladiska vyskytujú len zriedkavo.

Najväčší problém je ten že výskum od Solena v ničom nepodporuje tvoju teoriu, ba naopak, citáciami som ty dokazoval že jej odporuje. Doteraz si mi nedal ani jeden citá od Solena ktorý by tvoju teoriu podporoval. Ja som ty dal 6 citácii ktore dokazuju že sa mýlis. Aká bola tvoja reakcia ? Len posmešky a nepodložené tvrdenie o vytrhávaní z kontextu. Kebyže mi dokážeš na základe citácii zo Solena že moje citácie boli nesprávne, tak nepoviem jedno krivé slovo na teba, ty namiesto toho si ale nedal ani len jednu citáciu ale hlavne že nepodložené posmešky to áno.

(ESTE RAZ NIKDE SOM NEPISAL ZE SA TREBA RIADIT DOSLOVA PODLA TOHO VYSKUMU ZO SOLENU, JE TO LEN UTRZOK OSTATNYCH, KTORY ZAPADA DO TYCH DALSICH, KTORYCH JE VO SVETE XY. )

Lenže ty stále nerozumieš jednej veci a to je tá že správa od Solena nijak nepodporuje tvoju teoriu, takže prečo neustále hovoríš o tom že ju podporuje ? Ignoruješ citácie zo Solenu kde sa píše o tom že pretrvavajuce neziaduce ucinky v sexualnej oblasti u antidepresiv su len zriedkave. Takto to fakt nefunguje že si budeš vyberať len to čo chceš a ostatné ignorovať.

Kaido

Tomas123456
Reagoval som na to co som mal, ked si myslis ze hento co si napisal su argumenty, tak si to mysli, sam si tomu celemu nepchopil a vytrhol z kontextu jeden vyskum, ESTE RAZ NIKDE SOM NEPISAL ZE SA TREBA RIADIT DOSLOVA PODLA TOHO VYSKUMU ZO SOLENU, JE TO LEN UTRZOK OSTATNYCH, KTORY ZAPADA DO TYCH DALSICH, KTORYCH JE VO SVETE XY.

''Ano, mám to z toho, a verím tomu, prečo by som nemal tomu veriť ? Ten údaj si predsa výrobca liekov nevymyslel ale toto tvrdenie založil na základe nejakého rozsiahleho vedeckého výskumu.''
:D si na smiech, este raz pozri si tie zahranicne vyskumy, popripade si vyhraladaj na goodly dalsie a vyjde ti ze to nie je 1z10 ani nahodou, ty naivka.

''Chabý argument a navyše vysoko zavádzajúci. Vieš vôbec kolko ludí užíva AD ? Len v Amerike je to okolo 11% a to je okolo 33 milionov ludí. Z týchto 33 milionov ludi by stačilo ak by AD sposobili problemy v sexualnej oblasti čo i len u jedneho percenta, čo by predstavovalo počet ľudí o velkosti 330 tisíc. Z týchto 330 tisíc ľudí stačí ak sa na rôznych forach bude stazovat kazdy 10 clovek co by stále predstavovalo až 33 tisíc staznosti. 33 tisíc staznosti je dostatocny pocet aby vzniklo stovky for o tom ako ludom užívajucim AD vznikli sexualne problemy.''

Dalsi bulshit, na internete sa stazuje len zlomok ludi, si myslis ze kazdy kto ma problemy tak ide vyplakavat na internet a fora, je to len mizive % ludi, tak si tieto nerealne vypocty nehaj pre seba. Vies kolko ludi berie AD a nema ani pristup k internetu? Popripade starsi ludia, dochodci, ktori ani neriesia nejaku sexualitu? Ved toto kebyze mam ratat kolko je faktorov v umere toho, co sa objavi niekde na internetovom fore by nam vysli uplne ine cisla.

''Zvlastne, na jednej strane psychiatrov považuješ za ludí ktorí klamu svojim pacientom a predpisuju im zbytocne lieky len aby zbohatli, rovnako tak neveríš ani výrobcom daného lieku a ich príbalových letákov, ale na druhej strane jednej českej vyskumnej správe už veríš ? Alebo veríš tomu len preto lebo si myslis ze to podporuje tvoju teoriu ?''

Znova sa opakovat, vidis pre toto je zbytocne reagovat na vsetko co si napisa, znovu este raz jasne ze neverim vyrobcu lieku, ktory si liek sam vyraba a zaraba si na nom a nenapise uplne vsetko co by mal.
Verim ceskej sprave, nie samotnej ale vsetkym vyskumom, ktore dopadli podobne ako ta ceska sprava.

''Už z tejto vety vyplýva to že ak sa vôbec nejake neziaduce ucinky spojene so sexualitou vyskytnu, tak ukoncenim liecby väčšinou zmiznu. Zameraj sa na to slovo "väčšinou".''

Hej vacsinou, ty nadavas na travu ako najvacsie zlo, tam plati to iste vacsine ludom to nespravi nic a malemu % sa mozu spustit psychicke choroby, pritom jedno dehonestujes a druhe (AD) odporucas v kazdej druhej teme, mam riskovat takto avaznu vec ze mozno budem jeden z mala, ktoremu sa to stane trvalym nasledkom? Zobral by si si na vedomie keby to niekomu poradis a jemu sa toto stane? Co je to za prihluple uvazovanie?

''Tu si ale treba uvedomit za prvé to že ide len o jednu štúdiu ( len jedná studia je velmi málo) ale čo je dôležité je to že ide aj o malú statysticku vzorku len 147 pacientov. Co je ale najdolezitejsie je to že ide o štúdiu len jedneho jedineho antidepresíva, konkrétne sertralín. Nepíše sa tu nič o výskume vsetkých AD a chýba rozsiahla vzorka.''

Hej preto som ti tu hodil dalsich 10 vyskumov zo zahranicia,l, ktore to ptvrdzuju, takze nejde len o 147 pacientov ale ovela viac, cize sa to da nrat ovela objektivnejsie, stale si szamerany na jednu studiu ako keby ich nebolo podobnych ovela viac. Vsetky SSRI funguju na ten isty princip a je jedno ci je to setralin, escitolapram alebo ine.

A teraz sa konecne ty mozes vyjadrit k tym zahranicnym, kde mas aj rozsiahlejsiu vzorku ludi, aj su objektivnejsie pretoze ich je viac. DAkujem.

Preteba

Kaido, je mi úprimne ľúto, čo sa s Tebou deje, ale vieš ako sa hovorí, dovtedy sa hráme s ohňom, kým sa nepopálime. Nie je pre nikoho tajomstvo, že drogy nie sú výživa pre ľudské telo, ale jed. Zo všetkého sa človek môže dostať, len musí chcieť. Nie len povedať chcem, ale bojovať o víťazstvo. S depresiou si poradíš sám tak, že svoj pohľad odvrátiš od seba.

Tomas12345

Kaido :

(Myslis si ze ked napises komentar dlhy ako slohova praca je hodne nejakej velkej mudrosti :D... moc si nefandi, ja nemam na rozdiel od teba chut a hlavne cas cely den stravit na na fore a pisat komentariky. K tomu hlavnemu som sa vjadril ty si sa zas nevyjadril k dalsim mojim odkazom. Sam reagujes na co chces a mne to ides vycitat.(

Skopíroval som ty len par riadkov od Solena, tak neviem o akých slohových prácach to tu píšeš. Priamo si neodpovedal ani na jednu moj argument. Ja som ty odpovedal na vsetky tvoje otázky. Pochopitelne, ak si mi nevedel priamo odpovedat ani na jedem moj argument ktorý som ty predložil tak som si dal otázku či má vobec zmysel čítať tvoje dalsie odkazy a dat ty k nim argumenty vyplyvajuce priamo z clanku (nie len pseudo nazory(.

Takže stále platí to čo som napísal. Ja som ty citoval priamo Solena a ukázal som ty že Solen píše v podstate presný opak toho čo si ty prezentoval. Takže vzjadríš sa k tomu alebo nie ? Alebo prečo sa k tomu vyjadriť stále odmietas ? Ty mi predložíš výskum, ja ten výskum spracujem a ukážem ty tam priamo na citáciach že sa mýliš a ty následne na to odmietas reagovať, a ešte sa hraješ na urazeneho ? Naozaj nechapem tvoje spravanie.

(Budes tu dookola splietat to iste o tom solenovi? Nemusi to kopirovat, raz si to napisal, navyse ja nikde netvrdim ze riad sa podla tohto vyskumu, napisal som priklad je ich tisicky staci pozuivat google, trochu rozumu a nebyt zaslepeny. Tak este raz, tych vyskumov a potvrdeni toho co tvrdim je xy na internete a len ptvrdzuje to co som ja napisal. (

Lenže ty si ten výskum od Solena prezentoval ako výskum ktorý potvrdzuje tvoju hypotézu. Lenze opak je pravdou, a aj som ty na to dal citácie ktoré z výskumu ktoré na to poukazuju. Ak teda výskum ktorí si mi predložil nepotvrdzuje tvoju pravdu, a navyše odmietas odpovedať na moje argumenty k výskumu, tak potom ako ty mám nadalej verit a pokladat tvoje dalsie výskumy za doveryhodne ? Vyjadri sa k tomu výskumu od Solena k mojim argumentom, a potom sa pozriem i na tie tvoje ostanté výskumy. Ak sa nevies k tomu vyjadrit tak to aspon priznaj ze nevies nato argumentovat, je to snad take tazke si priznat chybu ?

(A k tomu solenu ved ja nikde nevravim ani ze toto je 100% vyskum podla ktore treba zovseobecnovat vsetky ssri, je to len kusok mozajky ktory zapada do dalsich vyskumov, ktore potvrdzuju to co pisem.(

Keby ten výskum od Solena aspon zcasti podporoval tvoj názor tak nepoviem proti tomu nič.Lenže výskum od Solena ukazuje pravý opak, citoval som ty vety v ktorých Solen píše o tom že pretrvavajuce sexualne problemy po antidepresivach su len v zriedkavych pripadoch. Je smutne ze si na toto nevedel odpovedat a zcela si to odignoroval.

Kaido

Tomas12345
Myslis si ze ked napises komentar dlhy ako slohova praca je hodne nejakej velkej mudrosti :D... moc si nefandi, ja nemam na rozdiel od teba chut a hlavne cas cely den stravit na na fore a pisat komentariky. K tomu hlavnemu som sa vjadril ty si sa zas nevyjadril k dalsim mojim odkazom. Sam reagujes na co chces a mne to ides vycitat.

Budes tu dookola splietat to iste o tom solenovi? Nemusi to kopirovat, raz si to napisal, navyse ja nikde netvrdim ze riad sa podla tohto vyskumu, napisal som priklad je ich tisicky staci pozuivat google, trochu rozumu a nebyt zaslepeny. Tak este raz, tych vyskumov a potvrdeni toho co tvrdim je xy na internete a len ptvrdzuje to co som ja napisal.
Ked si taky lenivy otvorit ten odkaz, tak ti aspon skopirujem odstavec, kde je vycuc vsetkych vyskumov zaoberajuci sa ssri sexual dysfunction

''In a study by Montejo et al (1999), a group of patients who were experiencing sexual side effects on an SSRI were switched to the dopaminergic antidepressant, amineptine [5]. After six months, 55% still had at least some type of sexual dysfunction. This is compared to only 4% in the control group who were treated with amineptine alone, and were not exposed to an SSRI.

Three large placebo controlled studies into the use of SSRIs as a treatment for premature ejaculation found that the ejaculation-delaying effect of the medication persisted for a significant number of participants, after the drug was discontinued [6–8].

Between 2006 and 2008, 8 cases of persistent sexual dysfunction following SSRI/SNRI treatment appeared in the medical literature [9–12].

In 2008 and 2009, there were published calls for epidemiological studies to investigate the prevalence of PSSD [13, 14].

Since 2011, the US Prozac patient information sheet has warned that:

“Symptoms of sexual dysfunction occasionally persist after discontinuation of fluoxetine treatment” [15].

In 2012, the Netherlands Pharmacovigilance Center, Lareb, published a report with details of 19 reported cases of PSSD from their database [16]. Fifteen reports came from consumers, with the remainder from general practitioners, a pharmacist, and a pharmaceutical company. The findings were subsequently published in the medical literature [17].

The fifth edition of the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5), published in 2013, states that:

“In some cases, serotonin reuptake inhibitor-induced sexual dysfunction may persist after the agent is discontinued” [18].

In the same year, Stinson completed a qualitative study on the impact of persistent sexual side effects of selective serotonin reuptake inhibitors after discontinuing treatment [19].

In 2014, Hogan et al listed 91 cases of persistent sexual dysfunction linked to SSRIs or SNRIs, sourced from an internet portal for reporting adverse events [4]. Waldinger et al described a case of persistent genital anesthesia following paroxetine treatment that responded to low-power laser irradiation [20].

In 2015, Ben-Sheetrit et al published a study of 183 possible cases of PSSD, including 23 high-probability cases, from an on-line survey [21].

In 2017, two review articles advised that patients should be warned about PSSD when using SSRIs [22, 23]. In the same year, a further case report was published involving decreased libido and moderate difficulties in maintaining an erection which had persisted for 12 weeks after withdrawal of paroxetine [24].

A further review article was published in 2018 [25].

In April 2018, Giatti et al published an article exploring commonalities between PSSD and post-finasteride syndrome (PFS) [26].

In May 2018, Healy et al published a study of 300 cases of enduring sexual dysfunction of which 221 were after the previous use of serotonin reuptake inhibitors [27]. These were sourced from RxISK’s adverse event reporting system.

Also in May 2018, a published petition was submitted to the Food and Drug Administration (FDA) requesting changes to SSRI and SNRI products to warn about PSSD and persistent genital arousal disorder (PGAD) [28]. Versions of the petition were also submitted to the European Medicines Agency (EMA) and the Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA).

For a more detailed review of the PSSD literature, see Citizen petition: Sexual side effects of SSRIs and SNRIs.''

K tomuto sa mozes vyjadrit, popripade ked ti ani toto nestaci hodim sem dalsich 10 webov.

A k tomu solenu ved ja nikde nevravim ani ze toto je 100% vyskum podla ktore treba zovseobecnovat vsetky ssri, je to len kusok mozajky ktory zapada do dalsich vyskumov, ktore potvrdzuju to co pisem.

Okrem toho mam aj osobne skusenosti zo zivota, poznam 5 ludi a vsetci 5ti mali po nasadeni SSRI skoro nulovy sexualny zivot, zial bohu jednemu to zostalo aj po vyasdeni. Ziadne 1z10 bullshit, ver si letacikom ked si taky naivny a zer chemicke sracky, ktore len zamoruju telo a nie su pre cloveka prirodzene, nech sa paci, ale nenut tu kazdemu AD a uz vobec nie na derealizaciu, kedze ani netusis co to vlastne je.