Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Derealizacia, ako to riesit?

Príspevok v téme: Derealizacia, ako to riesit?
Kaido

Som v koncoch, myslel som si ze to mam z travy ale uz skoro 2 mesiace som cisty a nic, zda sa mi ze je to este horsie.
Mam otupeny pohlad, pozeram ako keby na jedno miesto a nevnimam ostatne predmety, hmlisty pohlad, otupene emocie, napr sa mi neda rozplakat, len zacnem a hned aj prestanem.
Do toho este depresie a rozne zdr problemy.
Ako by ste rto riesily vy? Rozmyslam ze ak to neprestane tak ukoncim zivot. S tymto sa neda zit.

BrainusSaturnus

Stála sa snaž zamerať myseľ na niečo iné, aby nemyslel na tie psycho-stavy. Dajme tomu sa začni učiť jazyk alebo hrať na hudobnom nástroji. Mne to reálne pomohlo a chorobu sa mi podaril pravdepodone úspešne ignoráciou eliminovať/zrušiť. Už som na tom o dosť lepšie. Vlastnou vôľou tie stavy nikdy neostrániš, oni musia odísť samé! Treba vidieť aj za horizont, že raz bude dobre, možno to potrvá rok, dva, ale potom budeš mať pokoj a vyjde Slnko aj na tvoju "oblohu". Len si do toho galimatijášu nedaj ešte spraviť aj el. šoky, lebo to budeš mať v hlave iný guľáš a chaos a pamäť ti nebude fungovať dobre. Oni ti to asi ponúknu ako možné riešenie, že?
www.youtube.com

Tomas12345

Kaido :

Je zaujímave že nereagujes, respektíve uplne ignorujes moje argumenty a vysvetlenia ktore som ty dal. Cital si vôbec moju reakciu ?
Co si mi poslal výskum od Solena na to som ty reagoval a poukázal že si ten výskum zle pochopil a zle interpretoval.
Tak ešte raz :

" V klinickej praxi väčšinou platí predpoklad, že ukončením liečby postupne vymiznú aj nežiaduce účinky".

Už z tejto vety vyplýva to že ak sa vôbec nejake neziaduce ucinky spojene so sexualitou vyskytnu, tak ukoncenim liecby väčšinou zmiznu. Zameraj sa na to slovo "väčšinou".

Navyse dalej sa píše : "Zdá sa, že perzistujúca sexuálna dysfunkcia je reálnym, i keď zriedkavým následkom liečby antidepresívami". Aký další dôkaz ešte potrebuješ ? Vsimol si si to slovo "zriedkavy" ?

Neviem teda odkial z výskumu si nabral to že väčšina ludi ktora uziva AD má problemy so sexualitou ale pravdepodobne to bude táto veta : "štúdie so 147 pacientmi užívajúcich striedavo sertralín a placebo, udávalo počas 4 týždňov liečby aktívnou látkou 81 % pacientov predĺženie ejakulačného času".

Tu si ale treba uvedomit za prvé to že ide len o jednu štúdiu ( len jedná studia je velmi málo) ale čo je dôležité je to že ide aj o malú statysticku vzorku len 147 pacientov. Co je ale najdolezitejsie je to že ide o štúdiu len jedneho jedineho antidepresíva, konkrétne sertralín. Nepíše sa tu nič o výskume vsetkých AD a chýba rozsiahla vzorka.

Co z toho vyplýva ? Vyplýva z toho to že ohánať sa jednou malou štúdiou len na jednom jedinom antidepresive ( ktoré je navyše pravdepodobne zo sexualnych neziaducich ucinkov najhorsie) a jeho výsledky spájať s výsledkami všetkých antidepresív je viac než zavádzajúce.

PS : Tu ty dávam vysvetlenia k článku od Solena čo si mi poslal. Nemáš k tomu čo povedať, dochádzaju ty argumenty alebo prečo si zcela toto odignoroval ? Ty si mi dal nejaký výskum a ja som ti ukázal a i citoval čo sa v tom výskume píše. Tak by ma zaujímalo ako sa k tomuto vyjadríš, a vôbec prečo si na toto vôbec nereagoval ?

Pokial mieniš odignorovať polovicku co napíšem a vyberáš si len to na čo chces reagovat tak s tebou ziadna dalsia debata nemá cenu. Dokial mi neodpovies na tieto moje odpovede (ak máš pravdu, ako to že nedokážeš na toto zareagovat a dokázať svoju pravdu ? ) potom neviem ci ma zmysel aby som reagoval na tie tvoje dalsie stránky co si teraz poslal. Lebo aký význam ti má niečo dokazovat a dokázať ked ty to potom odignorujes a ani k tomu nevies napísať pár viet ?

brain fog

Ziadnenu cloveku,kt. Mal skutocnu brain fog a derealizaciu AD nepomohli a ked aj hej tak potom nemal detealziaciu...ked som to vysvetlovala doktorke ani nevedela o com rozpravam ale vsak skusime dat AD presne pokus omyl a ked nezabrali jedne tak dalsie a dalsie...brqin fog je jedna velka zahada a ma povod vo fyziologickych chorobach myslim ze ani dnesna medicina poriadne nevie z coho vznika a hlavne slovenski doktori uz vobec...kedze to ma pol percenta ludskej populacie..tuto slovenski doktori ta len poslu na psychiatriu a si pre nich len kus na ktorom zarabaju...a mozes hovorit kazdemu ako chces ze to nemas z psychiky nikto ti neuveri...ved nieje divne ze to mam 2 roky a nezmislo mi to ani na sekundu a to som skusala tieto lieky?

Kaido

Narazal som na to ze AD sa predpisuju, ked napr nevedia co cloveku je, tak sup s nim na psychatriu.

Bullshit? Ake vedecke vyskumy, ved sami psychiatri nevedia preco depresia vznika, predpisuju AD na system pokus-omyl a cakaju ked nieco zaberie. Aj na samotnom prib letaku sa pise, predpoklada sa ze depresia vznika v dosledku nedostatku tvorby serotoninu, vsetko len predpoklady, uvahy, nevie sa stale preco depresia ako taka vznika.

Ty a tie tvoje vedecke vyskumy :D ...vidim miliony stran uzivatelov ako sa stazuju na post ssri sexal dysfuntction, stratu libida, niektori dokonca aj stratu po vysadeni a ty mi ides tvrdit ze je to menej ako 1z10... ach to su akurat farm firmy napisu aby boli kryte, ale inak odrbavaju ludi, v liekoch su miliardove zisky tak jasne ze to je len biznis na ludi.

Samozrejme ze sexualne poruchy vznikaju, ssri funguje tak ze tlmi nervovu sustavu ako celok, je to by som povedal hlavny ucinok a odraza sa to aj na sexualite, preco sa potom asi ssri predpisuju na predcasnu ejakulaciu? A preco to skoro vzdy pomoze a nepomoze to len 1z10 ludi. Jednoducho pretoze to je vyslovny efekt fungovania.

Nie jedna ceska vyskumna sprava, je ich tam viac a nielen ceskych ale aj zahranicnych, staci hladat, len ked si zaslepeny a veris prib letaku tak sa nemam s tebou o com bavit.
Tu mas teda nejaku zahranicnu stranku kde je zoznam vyskumov na tuto temu a nejako mi to nevychadza na 1z10 stale.
rxisk.org

Popripade
www.patientcareonline.com

Je toho strasne vela, vybral som ti tie najprehladnejsie.

Tomas12345

Kaido :

(To ze sa AD predpisuju ako lentilky na hocico je uz davno zname tak preco by sa nemali aj na derealizaciu? )

Ocividne máš zlé informácie. AD sa predpisuju vzdy ako posledná možnosť, predtým sa odporúča zmena životosprávy, návsteva psychologa či psychoterapie. Na krátkodobe psychické problemy sa AD nedávaju, ale ak napríklad depresia trvá už dlhodobo, pacient ju nedokáže zmenou myslenia zažehnať, alebo ked vzniká depresia bez toho aby mal dotycny nejaky problém ( vplyvom chemickej nerovnováhy v mozgu ktore liecia len lieky na psychiku) tak v tom prípade nezostáva nič iné než siahnuť po AD. Je to lepsie ako keby si mal dotycny vplyvom pretrvavajucej psychickej choroby nejako sám ublížiť, alebo ublížiť okoliu.

(A Ake zaznamy? Tomasko ty sa zobud, psychiatri predisuju AD pretoze maju za to peniaze a dovolenky, v prvom rade. )

Bullshit. Psychiatri predpisujú lieky preto lebo na základe vedeckých výskumov sa potvrdila ich efektivita. Nepoznám psychiatra ktorí by konal inak. Alebo hádam chceš naznačiť že všetci psychiatri predpisuju ludom lieky o ktorých vedia že nemaju svoje dostatocne liecive ucinky ? Malé percento psychiatrov azda áno, ale všetci ? Naozaj sa tomuto dá skutocne veriť ? Tomuto ty naozaj veríš ?

(A k tomu ucinku ssri nepis ked nevies, to si si teraz pozrel pribalovy letak a pozrel si si tam 1z10? Aj tomuto veris? )

Ano, mám to z toho, a verím tomu, prečo by som nemal tomu veriť ? Ten údaj si predsa výrobca liekov nevymyslel ale toto tvrdenie založil na základe nejakého rozsiahleho vedeckého výskumu.

(Nemusi to byt priamo impotencia ale aj erektilna dysfunkcia, strata lybida... A to ma skoro kazdy kto bral ssri staci sa pozriet na internet a nazory od ludi do brali tieto sracky a potom sa stazovali ze sa im uz nepostavil a to podotykam aj po vysadeni! Alebo hladaj na zahranicnych staci napisat do googlu post ssri sexual dysfunction a vyhodi timilion odkazov.)

Chabý argument a navyše vysoko zavádzajúci. Vieš vôbec kolko ludí užíva AD ? Len v Amerike je to okolo 11% a to je okolo 33 milionov ludí. Z týchto 33 milionov ludi by stačilo ak by AD sposobili problemy v sexualnej oblasti čo i len u jedneho percenta, čo by predstavovalo počet ľudí o velkosti 330 tisíc. Z týchto 330 tisíc ľudí stačí ak sa na rôznych forach bude stazovat kazdy 10 clovek co by stále predstavovalo až 33 tisíc staznosti. 33 tisíc staznosti je dostatocny pocet aby vzniklo stovky for o tom ako ludom užívajucim AD vznikli sexualne problemy.

(A keby ti aj toto bolo malo tak ti dam odkaz na cesku studiu co sa zaoberala vyslovne tymto. A 1z10 tam vobec nesedi.)

Zvlastne, na jednej strane psychiatrov považuješ za ludí ktorí klamu svojim pacientom a predpisuju im zbytocne lieky len aby zbohatli, rovnako tak neveríš ani výrobcom daného lieku a ich príbalových letákov, ale na druhej strane jednej českej vyskumnej správe už veríš ? Alebo veríš tomu len preto lebo si myslis ze to podporuje tvoju teoriu ?

Ale ok, Solen je kvalitny zdroj a tak sa teda pustme na jeho rozbor. Pozrel som si tú štúdiu a nejak som tam nenasiel ziadne známky ktore by podporovali tvoju teoriu. Píše sa tam :

" V klinickej praxi väčšinou platí predpoklad, že ukončením liečby postupne vymiznú aj nežiaduce účinky".

Už z tejto vety vyplýva to že ak sa vôbec nejake neziaduce ucinky spojene so sexualitou vyskytnu, tak ukoncenim liecby väčšinou zmiznu. Zameraj sa na to slovo "väčšinou".

Navyse dalej sa píše : "Zdá sa, že perzistujúca sexuálna dysfunkcia je reálnym, i keď zriedkavým následkom liečby antidepresívami". Aký další dôkaz ešte potrebuješ ? Vsimol si si to slovo "zriedkavy" ?

Neviem teda odkial z výskumu si nabral to že väčšina ludi ktora uziva AD má problemy so sexualitou ale pravdepodobne to bude táto veta : "štúdie so 147 pacientmi užívajúcich striedavo sertralín a placebo, udávalo počas 4 týždňov liečby aktívnou látkou 81 % pacientov predĺženie ejakulačného času".

Tu si ale treba uvedomit za prvé to že ide len o jednu štúdiu ( len jedná studia je velmi málo) ale čo je dôležité je to že ide aj o malú statysticku vzorku len 147 pacientov. Co je ale najdolezitejsie je to že ide o štúdiu len jedneho jedineho antidepresíva, konkrétne sertralín. Nepíše sa tu nič o výskume vsetkých AD a chýba rozsiahla vzorka.

Co z toho vyplýva ? Vyplýva z toho to že ohánať sa jednou malou štúdiou len na jednom jedinom antidepresive ( ktoré je navyše pravdepodobne zo sexualnych neziaducich ucinkov najhorsie) a jeho výsledky spájať s výsledkami všetkých antidepresív je viac než zavádzajúce.

Kaido

To ze sa AD predpisuju ako lentilky na hocico je uz davno zname tak preco by sa nemali aj na derealizaciu?
A Ake zaznamy? Tomasko ty sa zobud, psychiatri predisuju AD pretoze maju za to peniaze a dovolenky, v prvom rade.

A k tomu ucinku ssri nepis ked nevies, to si si teraz pozrel pribalovy letak a pozrel si si tam 1z10? Aj tomuto veris?
Nemusi to byt priamo impotencia ale aj erektilna dysfunkcia, strata lybida... A to ma skoro kazdy kto bral ssri staci sa pozriet na internet a nazory od ludi do brali tieto sracky a potom sa stazovali ze sa im uz nepostavil a to podotykam aj po vysadeni! Alebo hladaj na zahranicnych staci napisat do googlu post ssri sexual dysfunction a vyhodi timilion odkazov.

A keby ti aj toto bolo malo tak ti dam odkaz na cesku studiu co sa zaoberala vyslovne tymto. A 1z10 tam vobec nesedi.

www.solen.sk

Tomas12345

Kaido :

Kebyže antidepresíva nemaju ziaden vyznamnejsi vplyv na liecbu derealizácie tak by ich doktori nepredpisovali. Psychiatri si predsa robia evidencie a záznamy a vedia kolkym pacientom ktorym predpísali tabletky, tabletky na derealizaciu zabrali a kolkým nezabrali. Ak by psychiatri videli že im ich tabletky na derealizáciu vôbec nezaberaju, myslis si ze by ich i nadalej predpisovali ?

Nie vsetky antidepresiva sposobuju impotenciu. Impotenciu síce lieky sposobit môžu, nejde vsak o velmi casty príznak. V skutocnosti impotencia sa vyskytuje u menej než 1 pacienta z 10. Navyše ak by ti nejaky liek impotenciu i spôsobil tak predsa psychiater ty môže ten liek hocikedy zameniť za druhý, ktorý ti už impotenciu splsobovať nebude.

Kaido

Tomas12345
Derealizaciu ma vela ludi, niekedy aj niekolko mesiacov a rokov, lieky ti ju skor prehlbia alebo ti nezaberu.
Okrem toho jedine AD co som ochotny uzivat je bupropin, pretoze ssri sracky ti sposobuju impotenciu a ti je posledna vec, ktoru chcem mat.
Takze pre mna cesta praskami nevedie. Aj tak je to len biznis na ludi.

Brain fog- korag4@gmail.com

brainfog

Pag- to ze sa to lieci na psychiatri ma dobre rozosmialo..vsetci kt.to maju ti povedia ze tieto lieky im vobec nepomohli(ano vyskusala som sakra vela druhov) alebo ze im to este viac zhorsili lebo icj otupovali...takze nie nie je to take lahke najlahsie je to zhodit na psychiku vsak...pozri si kolko ma derealizacia a mozgova hmla fyziologickych pricin(parazuty, toxiny, borelioza, leaky gut.......)