Připadám si dost nízko na společenském stupni.

Príspevok v téme: Připadám si dost nízko na společenském stupni.
obycejnymuz

I já jsem měl určité ambice, ale nepodařilo se mi nic z toho realizovat. Ve škole mi to přirozeně nešlo a pokud jsem chtěl mít lepší výsledky, musel jsem zabrat. Asi jsem se ani nechtěl učit pro známky a mnoho věcí mě navíc ani nebavilo, nebo mi to prostě nešlo. Takže jsem byl průměr a později i podprůměr. Tím pádem jsem kvůli výsledkům ani nemohl pomýšlet na "lepší" školy s maturitou a jediná volba byla pro mě učební obor. Jenže já si nakonec vybral maturitní a z toho jsem stejně "vyletěl". Zůstal jsem několik let se základním vzděláním. Později jsem za dost velkého úsílí vystudoval dálkově (maturita), ale ta škola je mi dnes na nic. Kdybych šel tenkrát na učňák, udělal bych lépe.

Dnes se živím jako dělník-pracuji dost tvrdě a stejně platově nesahám ani na průměr! Jen díky přesčasu se přiblížím zhruba k průměru. Časem bych chtěl určitě práci změnit, ale stejně si nebudu moci vybírat nikde jinde, než mezi dělnickými profesemi. Snad možná někde v cizině, ale tam se mi teď moc nechce.

Já dnes vidím mnoho mladých lidí a vím jaké mají nároky na mzdu a rozhodně se nechtějí živit manuálně, vlastně je i chápu. Vím, že asi stojím níž na společenském stupni, protože k takové práci určitě moc vysokou intligenci nepotřebujete a navíc se může jednat i o dost fyzicky náročnou a málo placenou práci. Já začínal na pouhých 14 200 Kč čistého+benefity a dnes jsem na 16 500 kč čistého+benefity (asi 1500 kč)+přesčasy (asi 2500-4000 Kč). připadávám to dost?

A otázka pro ženy (hlavně vysokoškolačky)-chtěli by ste za partnera obyčejného dělníka, nevadilo by vám to?

orol1

nic som nemyslela nijako, to len tak a som rada, zepises, aby si si nemyslel
mna ina nenapada, len ta montaz dveri alebo kuchara mozes ist robit alebo chyznu pre zmenu na chvilu

obycejnymuz

orol1: asi přímo toto bych dělat nechtěl. Jinak co jsi myslela tím, že tady už píšu tolik let? Tak dlouho to zase není. Ano plat řeším. Já nemám IQ oficiálně změřené, jen testy z publikace a z netu, ale je nižší, to vím. Jakou vhodnou práci by jsi mi doporučila kromě toho, co jsi uvedla-ta montáž asi ne, kdyby to bylo platově těch 1 200 euro, tak prosím, ale asi trochu jinou práci.

Pag

Ono ide aj o to, že aj prostredie má vplyv na človeka a formuje človeka. Nízke IQ nie je až také podstatné, ak ťa rodičia k niečomu motivovali alebo ťa v niečom podporili, čo sa zvyčajne nestáva. Takisto aj gény robia svoje. Ono to je všetko tak nejak. Nízke IQ, menej je viac, ide sa ďalej:-)

orol1

pozri si firmy napriklad osadzovanie dveri, montaznik dveri, len vlacis tazke bremena, napr. taketo daco
tomu platu tam ale moc nerozumiem
www.profesia.sk

Pisarek

Jo hlavne že spousta vysokoškolaček hulí čuráky fetuje a chlastá no to je úroveň.Znám spousta dělníkú vydelávají více než kdejaký titulovanej uchyl.

obycejnymuz

dpak: já jsem se s tím už také částečně vyrovnal, jde mi jen o to, abych nemusel dělat celý život to, co dělám teď a ještě za tak málo! Já jsem asi dost skromný, ale i tak bych chtěl určitě více. S tím co jsi napsala souhlasím. Mě osobně se dlouho nechtělo dělat nic, ale nakonec jsem to překonal a teď opravdu jedu! Asi nejsem jen dostatečně ohodnocen.

Já bych určitě neměl na rozdíl od mnohých mužů komplex z toho, že partnerka má vysokou školu, je chytřejší, vydělává více, než já.

dpak

ja tiez nerobim co som vystudovala v skole som prechadzala vzdyy na poslednu chvilu nechcelo sa mi ucit. leniva som doteraz ucit sa nieco co ma nezaujima :) ale o tom nepisem..pracujem tiez rukami aj ked som vstudovala s maturitou neskor som skusila vysku,ale.skola zahrnovala aj predmety ktore ma nebavili a niektore ani nesli - som skor kreativny a intuitivny typ ako logicky..
vobec sa za to nehanbim, pracujem manualne mam priemerny plat, vobec ma netrapi ze som nedostudovala vysku, netrapi ma, ze mi nejde matika a je mi uuplne u zadku ci si niekto mysli, ze robim podradnu pracu, pretoze praca je len nutne zlo a s mojim osobnym zivotom to nema nic spolocne. cez den som pracovnik cislo 958565522 a vecer a cez vikendsi zijem svoj zivot ako kazdy jeden tu pokial nevyhral euromiliony ze sa moze valat niekde od rana do vecera na plazi na Bali..nikto si nemoze robit co chce a ti co sa na druhych divaju z vrchu su len sami nestastni a takto sa utesuju ze ako su oni na tom dobre...preto sleduju tie farmy kde obsadzuju mentalne zaostalejsich ludi aby si ten pred telkou v kresielku mohol povedat aky je on niekde a niekto..a rano aj tak s dlhym nosom musi ist do prace s tym robotnikom aj s tou upratovackou stoja v dopravnej v zapche o siedmej rano. ...zivot plynie strasne rychlo a ani si ho nestihame uzit..a k tovjej otazke...no zien je na svete strasne vela a ci mozes oslovit vysokoskolacku? jasne. moj dobry kamos sa ozenil s vysokoskolackou..chvilku ho to stvalo ze nema titul a skusal vysku, no potom to vzdal..ale neviem o tom ze by mu raz ona nieco vytkla ze nema skolu..cisto to bolo len jeho pocit...neviem ved predsa nejde o to kto ma co vystudovane, ale ci si rozumiete, ci stoji za to...neznamena ze je vystudovana ze je aj super ...sa ti paci nejaka vysokoskolacka? ved skus...

obycejnymuz

orol1: můj základní plat je něco přes 16 000 Kč čistého, tedy asi 600 euro. Za cenu ztráty většího osobního volna se dostanu asi na 20 000 Kč čistého, tedy asi 770 euro. Já osobně bych chtěl vydělávat tak kolem 30 000 Kč čistého. Jen nevím jakou dělnickou profesi bych měl zvolit, teď dělám v logistice. Chybí mi možná výuční list a na vyučení už je asi pozdě.

mate59

To je dôležité,že si pracovitý a snaživý a je to ďalší krok k tomu, čo ťa posunie ďalej.Neboj sa skúšaj,si mladý, všetko máš pred sebou a verím, že to docieliš.A svoju princeznú takisto stretneš,je to iba otázka času.Držím ti palce!