Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Připadám si dost nízko na společenském stupni.

Príspevok v téme: Připadám si dost nízko na společenském stupni.
obycejnymuz

I já jsem měl určité ambice, ale nepodařilo se mi nic z toho realizovat. Ve škole mi to přirozeně nešlo a pokud jsem chtěl mít lepší výsledky, musel jsem zabrat. Asi jsem se ani nechtěl učit pro známky a mnoho věcí mě navíc ani nebavilo, nebo mi to prostě nešlo. Takže jsem byl průměr a později i podprůměr. Tím pádem jsem kvůli výsledkům ani nemohl pomýšlet na "lepší" školy s maturitou a jediná volba byla pro mě učební obor. Jenže já si nakonec vybral maturitní a z toho jsem stejně "vyletěl". Zůstal jsem několik let se základním vzděláním. Později jsem za dost velkého úsílí vystudoval dálkově (maturita), ale ta škola je mi dnes na nic. Kdybych šel tenkrát na učňák, udělal bych lépe.

Dnes se živím jako dělník-pracuji dost tvrdě a stejně platově nesahám ani na průměr! Jen díky přesčasu se přiblížím zhruba k průměru. Časem bych chtěl určitě práci změnit, ale stejně si nebudu moci vybírat nikde jinde, než mezi dělnickými profesemi. Snad možná někde v cizině, ale tam se mi teď moc nechce.

Já dnes vidím mnoho mladých lidí a vím jaké mají nároky na mzdu a rozhodně se nechtějí živit manuálně, vlastně je i chápu. Vím, že asi stojím níž na společenském stupni, protože k takové práci určitě moc vysokou intligenci nepotřebujete a navíc se může jednat i o dost fyzicky náročnou a málo placenou práci. Já začínal na pouhých 14 200 Kč čistého+benefity a dnes jsem na 16 500 kč čistého+benefity (asi 1500 kč)+přesčasy (asi 2500-4000 Kč). připadávám to dost?

A otázka pro ženy (hlavně vysokoškolačky)-chtěli by ste za partnera obyčejného dělníka, nevadilo by vám to?

triple

Ziadny spolocensky stupen neexistuje. Existuju len ludia ktory sa hraju , ze su vacsie ho.no ako ostatny. Lebo ak sa budu vsetci tvarit ze su nieco viac, ako to uz na slovensku a asi aj v cechach byva zvykom tak ani chleba nebude mat kto upiect. Kazdy je na niekom zavisly, ci chce alebo nie.

Angelika3

Ahoj, to si zasa ty, čo sa dookola sťažuješ na toto isté? Načo ti budú odpovede, keď ich v podstate nebudeš brať do úvahy, ale stále sa budeš rovnako zaoberať svojím "problémom"?

No ale aj tak ti chcem odpovedať na otázku, čo si položil ženám, teda či by chceli za chlapa "dělníka".

Nuž tak áno, chcela by som. Samozrejme je to individuálne prípad od prípadu, ale vo všeobecnosti som si všimla, že títo ľudia sú obvykle viac sexi, veselší, spokojnejší, prirodzenejší a nenáročnejší, ku šťastiu im stačí hoci len dobrá večera.
Pre mňa sú to dôležitejšie atribúty pre vzťah ako nejaký stupeň na spoločenskom rebríčku. Na tom ani tak nezáleži čo človek robí, ale aký je. Čo sa týka práce, tak stačí aby bol ten chlap proste pracovitý, nie nejaký zaháľač, ktorého by som musela živiť.

Takže vo všeobecnosti áno, ak by sme si rozumeli, tak by som rada s takým človekom bola.

Pag

A čo sa týka gitary, tak že len vraj behám hore dole po stupniciach, to nemá zmysel. Majú pravdu. Dúfam, že aspoň ten mozek už nemám ako gellatínu. Budem viac robiť, nebudem mať času, aby som ich trochen provokoval. Hi, I am the devil! Good evening:-D

obycejnymuz

orol1: ale chci měnit, to by jsi mi křivdila. Prostě jsem se musel na čas obětovat a navíc jsem rád-nejenom já, že jsem vůbec nějak začal! Myslíš že jsem neměl ambice? Ale realita je jiná a život ne všem přeje, někdo to nedostane zadarmo jako jiní a já patřím mezi ty, co nic zadarmo nedostanou! Takže se snažím alespoň takto. Já chtěl studovat, ale realita je zcela jiná a nakonec to stejně byly jen iluze, nejsem studijní typ a nikdy jsem nebyl, ačkoliv uznávám řád. Mýlíš se, když si myslíš, že je tolik lákavých příležitostí- není, to se jen tak tváří a realita je jiná, většina prací je stejně špatně i hůře placená než ta moje-možná se jen ti lidi tolik nezapotí. Ano, budu měnit a mým snem byla i cizina, snad se to povede, ale mám odpovědnost nejenom za sebe, tak už si nemohu dovolit chyby z minulosti! Ale děkuji ti za tvůj zájem mi poradit, toho si vážím, díky.

Pag

Orel, áno, rieším nízky plat, len neviem, či sa dokážem zriecť hoci len jedného z mojich odborov, lebo všetky ma tak trochen bavia a pripájam k nim ďalšie, ale isto nie kvôli nejakému pseudo-narcizmu, ale zo zvedavosti.

orol1

to mas len ako priklad. vsetko sa da, co chces.

kucharov je malo, je to tazka praca.

mal si hned povedat, ze nechces nic menit, len sa postazovat

obycejnyclovek

orol1: vyberou si ovšem toho nejvhodnějšího uchazeče a navíc ta praxe je velikou výhodou. Kdyby to bylo tak snadné, tak proč potom někteří absolventi v tomto oboru nepracují? Já v tomto nejsem odborník. Ano, kdyby byla možnost že by mě tam opravdu vzali bez vyučení a šlo by tam jen o tu vášeň a chuť se učit, tak prosím. Zatím mám jistotu a pokud nebude něco vhodnějšího, tak nemohu odejít.

Možná by bylo skvělé opustit Čr-já to dříve chtěl a Slovensko je mi blízké.

orol1

ty mas nizky prehlad :) kuchara mozes ist robit, ked ta to bavi.
Požiadavky na zamestnanca
Pozícii vyhovujú uchádzači so vzdelaním
základné vzdelanie
vysokoškolské III. stupňa
Vzdelanie v odbore
Nepotrebujeme vzdelanie ak je tam vášeň, srdce a nadšenie pre prácu.
www.profesia.sk

obycejnyclovek

orol1: o kuchaři jsem uvažoval už dříve, ale chybí mi praxe a nejsem v tomto oboru vyučen. Spíše jsem uvažoval o práci řidiče, ale zatím nemám řidičský průkaz-snad do budoucna. Potíž je v tom, že nemám ten výuční list. Nemám vlastně nic.