Připadám si dost nízko na společenském stupni.

Príspevok v téme: Připadám si dost nízko na společenském stupni.
obycejnymuz

I já jsem měl určité ambice, ale nepodařilo se mi nic z toho realizovat. Ve škole mi to přirozeně nešlo a pokud jsem chtěl mít lepší výsledky, musel jsem zabrat. Asi jsem se ani nechtěl učit pro známky a mnoho věcí mě navíc ani nebavilo, nebo mi to prostě nešlo. Takže jsem byl průměr a později i podprůměr. Tím pádem jsem kvůli výsledkům ani nemohl pomýšlet na "lepší" školy s maturitou a jediná volba byla pro mě učební obor. Jenže já si nakonec vybral maturitní a z toho jsem stejně "vyletěl". Zůstal jsem několik let se základním vzděláním. Později jsem za dost velkého úsílí vystudoval dálkově (maturita), ale ta škola je mi dnes na nic. Kdybych šel tenkrát na učňák, udělal bych lépe.

Dnes se živím jako dělník-pracuji dost tvrdě a stejně platově nesahám ani na průměr! Jen díky přesčasu se přiblížím zhruba k průměru. Časem bych chtěl určitě práci změnit, ale stejně si nebudu moci vybírat nikde jinde, než mezi dělnickými profesemi. Snad možná někde v cizině, ale tam se mi teď moc nechce.

Já dnes vidím mnoho mladých lidí a vím jaké mají nároky na mzdu a rozhodně se nechtějí živit manuálně, vlastně je i chápu. Vím, že asi stojím níž na společenském stupni, protože k takové práci určitě moc vysokou intligenci nepotřebujete a navíc se může jednat i o dost fyzicky náročnou a málo placenou práci. Já začínal na pouhých 14 200 Kč čistého+benefity a dnes jsem na 16 500 kč čistého+benefity (asi 1500 kč)+přesčasy (asi 2500-4000 Kč). připadávám to dost?

A otázka pro ženy (hlavně vysokoškolačky)-chtěli by ste za partnera obyčejného dělníka, nevadilo by vám to?

obycejnymuz

orol1: přiznám se, že v takové společnosti bych dělat nechtěl, ale většina takových není, vlastně tam kde jsem to v tomto docela jde. Ne každý dělník je "buran" a ne každý duševně pracující "slušňák". Dne je dost lidí co má maturitu, nebo i vysokou školu a pracuje manuálně!
A co vlastně předurčuje člověka k úspěchu? Určitě ne vždy jen pracovitost a poctivost-férovost. K tomu IQ: asi to hraje určitou roli, jinak bych nemohl mít tak nízký percentil z testu studijních předpokladů-já měl necelé 4! Asi tam hráli i roli jiné faktory, ale stejně jsou ty testy pro mě těžké. Na vysokou-tu náročnou-zkrátka nemám! Já bych chtěl opravdu najít co možná nejlepší práci pro sebe a problém je i v tom, že opravdu nemám kvalifikaci (budu si muset něco udělat a je toho hodně-od řidičáků až po různé jiné kurzy apod.).

Tomas12345: nechci přímo uvádět firmu, ale je to v podstatě logistika, práce chvílemi jednoduchá a nenáročná, ale jindy fyzicky dost náročná-dlouhodobě to nechci, je to nedoceněné! Chci dělat tam, kde budu já individuálně ohodnocován a odměňován. To že dokážu ušetřit je má vlastní schopnost, i to, že pracuji více- bez práce navíc by to bylo podprůměrně ohodnocené!

Tomas12345

obycejnymuz :

A co za prácu to teda robíš ? Tak ak ty to vystačí ku zivobytiu a este si aj nieco našporíš tak môžeš byt m yslím si že spokojny.

orol1

k tomu iq som citala, mozno na zamyslenie
Před sto lety byly testy inteligence převratnou pomůckou. Dnes člověka předurčují k úspěchu jiné kvality.

obycejnumuz

Orol1 ale ty nie si Nemec ani nikto z tej tvojej žobrákovej doliny.Okrem toho ani jednu vetu nepovieš a nepreložíš z nemčiny.A je kopa lepších bohatších štátov ako Nemecko.Lenže ty si nikde nebol preto to nevieš porovnať a keby si bol tak len v tom otrepanom Nemecku kde je už viac degešov ako si ty ako origin Nemcov a tam by si oberal jablká balil bagety a nosil fúriky s maltou lebo si pre Nemca iba betler žobrák zo slovenska a Nemec ťa má za nič toto si uvedom.Doma si vysypával koše behal s kosačkou po parku pucoval chodby od pluvancov a ty si už Nemec.

Storm39

Starajte sa o seba o svoje žobračie životy a rodyny sedlaci primitívny potom nedostanete na gamby špiny vidlácke.

RedPower

Medzi tých hlúpych agresívnych krčmových gadžových robotníkov patríš ty Orol1 pretože nič nemáš nič si nedokázal a nikde si od svojej vesnice nebol tak ako tá tvoja sedlač-korhel komunita.O tom že si úchylák si presvedčil každého.S tupými dedinskými hovadami sa ludia na úrovni nebavia.

orol1

v nemecku je minimalka 1500,-, cize pre nekvalifikovane prace. s nou to mozes porovnat.

iste, ze nejakeho blbeho, obmedzeneho, agresivneho robotnika, co ma rad krcmy, chlast by vs baba nechcela, to sa nemusis ani pytat. zrejme aj s takymi sa musis stretavat.

obycejnymuz

Tomas12345: úplně málo to není, ale mohlo by to být více, za to co člověk dělá! Já tomu dávám dost času, jinak je to nenáročná práce na myšlení (fyzicky spíše náročnější, ale to mi nevadí). Výdaje mám takové, že mohu šetřit a ne málo! Jsem skromný.

Angelika3: Každopádně jsem se hodně změnil a teď sám sebe mohu považovat za velmi pracovitého a nebojím se fyzické námahy a vlastně mě to i baví.

obycejnymuz

Angelika3: ahoj, pro mě je každá odpověď důležitá a není pravda, že si z ní nic nevezmu-zajímají mě cizí názory i rady! Díky za odpověď v podstatě jsi to vystihla a jde vidět, že co člověk (žena), to jiný názor. Asi není dělník jako dělník a určitě ne vždy platí to co píšeš, ale v mnoha případech to odpovídá realitě.

triple: já s tím souhlasím, ale přesto ta hierarchie existuje-je to paradox, ale už opravdu dlouho existuje-snad od nepaměti!

Tomas12345

16 500 kč čistého+benefity (asi 1500 kč)+přesčasy (asi 2500-4000 Kč).

Ciže 16500 cisteho + 1500 + prescasy dajme tomu že 3000 kč to máš dokopy 840 eur v čistom, no mne sa to zdá naozaj slusny plat. Aké máš výdaje ?