Problem s anglictinou. Prosim poradite mi?

Príspevok v téme: Problem s anglictinou. Prosim poradite mi?
Xanta

Zijem v zahranici par tyzdnov, dostala som sa tu s kamaratkou. Viem sa dorozumiet v zakladnych veciach a situaciach, ako je situacia v buse, v obchode, viem si vypytat co potrebujem atd...ale neviem s ludmi kecat a nerozumiem im nic. Minule som mala pohovor, taky neoficialny v kaviarni, tomu chlapovi som nerozumela nic. Jednak hovoril akosi potichsie a musela som ho par raz poprosit aby zopakoval vetu...Ak dlhsie pocuvam niekoho, zacinam sa stracat. Nerozumiem slovam, zlievaju sa mi do obrovskej masy...Poradite nieco? Denne sa snazim pocuvat anglictinu, nonstop mi ide anglicky program, filmy pozeram bez dabingu uz roky. Ale...nerozumiem pri dlhsich rozhovoroch tak 70% obsahu... :( som zufala

Alessandra99

Od Xanty: "pocuvam denne posluchy na urovni A1 - A2 a fakt fakt je to lepsie :) Okamzite si zapisujem slovicka, ktore neviem a denne si ich nahodne opakujem. Dala som si 30 dnovu vyzvu, kedy denne pocuvam, citam nahlas a opakujem slovicka, ktore boli pre mna nezname. Nechcem sa chvalit alebo nebodaj robit zo seba nieco super, ale po par dnoch uz rozumiem lepsie. Nasla som najroznejsie videa na youtube, ktore ti 100% pomozu. A nielen tebe, vsetkym. Je to pracne, kukat na video, zapisovat slova, pocuvat a bla bla. Ale za ten vysledok to stoji ;)"

SKVELÉ Xanta! Som rada, že to funguje :) Výsledok jednoznačne stojí za to. Určite treba vytrvať, aj keby prišli "slabšie chvíľky" (nechce sa mi, nemám čas, ...) Treba byť usilovný. Čím sa človek dostáva na vyššiu a vyššiu úroveň (resp. rozumie viac a viac v listeningu - keďže tento problém sme rozoberali :) - tým viac sa mu "otvárajú dvere" v danom jazyku = môže počúvať už aj videá na témy, kt. ho bavia a zaujímajú :)

Tá 30 dňová výzva znie úžasné :) Chválim : ) :)

A presne ako písal Tomáš - je to dlhodobý proces, to učenie sa jazykov. Je na to aj jeden citát v zmysle - učenie sa jazyka je maratón, nie šprint :)

cloo

A to je ďalšia vec, Xanta. Zbabelé utekanie zo svojej rodnej vlasti (pred problémami) za "lepším životom". Najprv tu vyrastajú, príjmajú všetko, čo im naša krajina ponukne a keď zdrhnú, ešte si pýtajú radu na slovenskom fóre. A písať budem kde ja uznám za vhodné.

Xanta

Cloo, o com prosim ta tocis? Zijem v zahranici, cim tu mam akoze hovorit? Krasnou slovencinou? Tvoj prispevok je naozaj blby, ale cakala som, ze tu pride niekto rypat....Zaloz si vlastnu temu a tam sa stazuj. Nas nechaj, nech si tu radime. Orol, podla Alessandrinho vzoru pocuvam denne posluchy na urovni A1 - A2 a fakt fakt je to lepsie :) Okamzite si zapisujem slovicka, ktore neviem a denne si ich nahodne opakujem. Dala som si 30 dnovu vyzvu, kedy denne pocuvam, citam nahlas a opakujem slovicka, ktore boli pre mna nezname. Nechcem sa chvalit alebo nebodaj robit zo seba nieco super, ale po par dnoch uz rozumiem lepsie. Nasla som najroznejsie videa na youtube, ktore ti 100% pomozu. A nielen tebe, vsetkym. Je to pracne, kukat na video, zapisovat slova, pocuvat a bla bla. Ale za ten vysledok to stoji ;)

cloo

Slovenský jazyk je tak krásny, má zaujímavú históriu a dnes sa všetci idú pretrhnúť v tom, kto sa skôr naučí "spikovať". Smutné je, že tento príšerný jazyk sa šíri ako mor a anglické slová vytlačajú ich ekvivalenty tých-ktorých krajín zo slovnej zásoby. Je mi z toho zle.

orol1

Xanta, nic s tym nerobim. Mna najviac bavi citat. Tak skusim ako pise Alessandra 99, dakujem aj ja za linky, su vyborne.

ITanglinar & Orol - mozete mi povedať, kolko ste sa venovali listeningu počas učenia sa angličtiny a aké zdroje (materiály) ste k tomu používali? Alessandra, ja skor len to citanie. Listening skor nahodny, sem tam nieco, vzdy ine, najviac asi listening k ucebnici. Speaking skoro vobec. Mne sa ani nechce nahlas citat. Jeden cas podobne ako Xanta som mala zapnute vsetko mozne, ale zachytavala som viacmenej len jednotlive slovicka. Stale premyslam ist kvoli tomu aspon nachvilu niekam von, najradsej by som do usa.

Kontr0lor

Informator5 - tiež som netušil že tam je toto ale keď som si v tvojom poste prečítal čo tam je tak už to tam jasne počujem a nechápem jak som nemohol. Ono tiež sa mi to celé zlieva a ak si k niečomu nepustim titulky tak nerozumiem moc. Potom keď pustím titulky tak naraz tam tie slovíčka zreteľne počujem. Ale pred tým len zvuky bez významu. :D Asi nemám dosť dobrý sluch alebo neviem. Proste môj sen je počúvať anj ako sk, a proste to v hlave neskladať. Potom ma akurát rozbolí hlava a už je to celé zle.