Som v slepej uličke

Príspevok v téme: Som v slepej uličke
ExtremelyShy

Som introvertná, extrémne hanblivá a na verejnosti sa správam neprirodzene, kŕčovito. S rodinou (rodičmi a súrodencami) dokážem hovoriť, ale s príbuzními nie. Odpoviem len jednoslovne a hanblivo. Celý život som nemala ani jednu kamarátku/kamaráta, vďaka mojej extrémnej hanblivosti. Ľudia naokolo si myslia, že som divná a často na mňa zazerajú. Pravdupovediac sa im ani nečudujem. Nechápte ma zle, vôbec nepokladám introvertných a plachých/hanblivých ľudí za divných, ale seba áno, pretože ja som samostatný prípad.

Bola som šikanovaná, terčom žartov a posmechov a stále som. Začala som byť kvôli tomu veľmi výbušná. Moja povaha ma tlačí k zemi. Ľudia ma tlačia k zemi. Začala som mať úzkosti, depresie, úplne som sa izolovala od ľudí a bolo obdobie, keď som bola tak na dne, že som zvažovala samovraždu, alebo že začnem piť.

Ťahá sa to so mnou až doteraz. Nemám rada alkohol, no bojím sa, že sa zlomím a začnem piť. Člo ek nikdy nevie.
Moja známa je tiež takmer taká, ako ja. Nedokázala to už vydržať, v kuse mala úzkosti, doma a hlavne na verejnosti. Začala piť. Počula som, že keď si človek, ako ja, vypije, je to oslobodzujúci pocit a musím priznať, že ma to trochu láka.
Onedlho musím začať pracovať (nedávno som skončila strednú) a neviem, ako budem fungovať. Preto sa bojím, že príde niečo horšie.

Viem, že úplne fit nikdy nebudem, no chcem to aspoň trochu zmierniť.

Zuzana209

ahoj, to že si hanblivá a introvertná vôbec neber ako vadu. to je len klamlivé zdanie "extrovertného" hlučného sveta - že všetci majú byť takí. v žiadnom prípade nezačni preto piť - prečo by si mala? u introvertov je bežné že majú niekedy len 1 kamaráta a možno niekedy aj žiadneho poriadneho, pretože potrebujú najprv dôverovať a vzťah dlhšie tvoriť..a hlavne prosim ťa - pretože ti ostatní ubližovali alebo ti okolnosti "dokazujú" že nie si OK - v žiadnom prípade sa nenechaj zdeptať a dohnať k tým najhorším myšlienkam!
napíš mi na: zuzatka@atlas.sk

Tomas12345

Alkoholom nič nevyriešiš, len si spôsobíš tak akurát závislost a bude ťa ten alkohol stáť vela penazí.

Ked chces nieco na uzkosti tak začni užívať Guajacuran. Uvolnuje to svalstvo, je to bez predpisu volnovpredajne a naozaj to velmi dobre zaberá.

Zmen myslenie a prestan sa trápiť pre to čo si o tebe druhí myslia, ich názory aj tak nezmeníš, jednoducho sa venuj sama sebe, rob to co ta baví, nájdi si v niecom zmysel a nájdi si koníčky a veci co ta budu baviť. Tých vecí je kopa, niečo si už nájdi.

Co sa kamaratstva týka, ak si nevies snajst nejaku realnu kamaratku, najdi si aspon nejaku internetovu s ktorou si budeš písat na socialnycch sietach. Bolo by tiež dobre kebyže žiješ s rodicmi, aspon budes mat nejaku spolocnost a nebudes sa cítiť tak sama.

Siriusly

energit - tvoja "rada" je smiesna. alebo skor smutna. si strasne necitliva. dievca je hanblive, ma uzkost ked je medzi ludmi, ludia si k nej dovoluju, smeju sa z nej, ona ma z toho depresie, rozmysla o samovrazde alebo o tom ze zacne pit a ty sa pytas preco nepracuje ? ze co robi ? nehnusis sa sama sebe ? dufam ze nemas deti lebo by som ich naozaj lutovala, hlavne keby mali taketo problemy ako tuto zakladatelka. nie kazdy sa dokaze "prebit" cez tu haved (ludia) tam vonku.

ty si podla mna namyslena, priama, priebojna, nebojacna a uhundrana zena (je mi jasne ze si zena) ktora si mysli ze ma vo vsetkom pravdu, ze zivot je prechadzka ruzovou zahradou a ze ludia, ako tuto zakladatelka su len lenivi ufnukanci. poviem ti novinku: MYLIS SA.

k takymto temam sa radsej nevyjadruj, lebo co sa tyka tohoto, si priserna radkyna. dakujem za pochopenie.

energit

ked si zmaturovala prečo uz nepracujes?! na čo čakaš? tolko mesiacov? musis si cim skor vytvoriť pracovne navyky, ked budes medzi ludmi, čím viac tym lepsie naučiš sa komunikovať, zlepší sa to..
alkohol problemy nevyrieši! ked chceš riešiť svoj problem skus zajst za obvodnym vypytat si odprucanie k psychologovi.. a chod k PhDr. si pokecať... chod medzi ludí, pravidelne prechádzky na čerstvom vzduchu, urob si z toho ritual, urobis nieco pre svoje zdravie, mozes sa venovat sportu, samej sebe,.. ked budes doma medzi 4 stenami revať do vankuša tvoje problemy sa nevyriešia... ked nebudeš komunikovať, tak sa komunikovať nenaučiš...

Bubak1

Ono, keď začne piť žena, tak to nevyzerá dobre, keď je žena opitá. Ženy sa aj rýchlejšie opijú, lebo sú chudšie. Ono tie stavy, ktoré máš, by si mala konzultovať rovno s Dr., lebo kvalita tvojho života je výrazne nižšia ako kvalita života bežných ľudí. Ono to všetko súvisí so živ. prostredím, že takto psychicky ideme dole, to je môj osobný názor. Okrem toho, čo kto porieši reálne, keď na to nebude mať žiadne zákony?! To, že sa niekto vycapí na billboard nič neznamená. Viete, že taká je pravda. Omen.

orol1

to, ze si hanbliva, by nemal byt problem. mozno uz mas problemy, ktore sa nejako specialne pomenuvaju a specialne liecia.