Uzavrety ci manipulator?

Príspevok v téme: Uzavrety ci manipulator?
Lucinda000

Ahojte, moj prispevok bude asi dlhsi a potrebujem poradit co si asi vy myslite kto vlastne je a o co mu ide. Je to manipulator? Citovo uzavrety clovek ci kto vlastne? Za vela rokov ho neviem spoznat ani odhalit.

Sme spolu uz 7 rokov, no nebyvame spolu, stretavame sa este ako pubertaci len sem tam a samozrejme ja sa prisposobujem jemu kedy moze a kedy ma cas, ja vzdy priskocim, pretoze mam kopec volneho casu a nemam nejake zaujmy, nakolko nemam ani s kym, s kamoskami vybehnem mozno raz za dva mesiace. On je z mojho pohladu velmi tvrdohlavy, chladny a doslova workoholik. Tatiez je neskutocny puntickar, vsetko musi mat dokonale a vsetko aj okolo domu a na dome si musi spravit sam svojimi rukami, lebo on to spravi najlepsie.
Od zaciatku vztahu to nebolo ruzove, ja som zbalila jeho, vtedy sme sa ale aspon vedeli aj zasmiat, no ak som mu davala kopec tej prvotnej lasky zamilovanosti, naspat uz vtedy to velmi neslo, skor mi to prislo len ako lutovanie, neviem. Po pol roku sme teda zacali uz oficialne tvorit par. No uz odvtedy ho nezaujimali vobec moje nazory a sny, sice sa spytal niekedy na moj nazor, ale aj tak vzdy spravil po svojom a len mi povedal vysvetlenie, ze preco je to tak najlepsie. Za tie roky nemal na mna takmer vobec cas, iba po veceroch a aj to hovoril skor len o robote alebo sme sa spolu vyspali, no ak sme mali vedla seba lezat, tak nic,nechytil sa ma a vacsinou len zaspala odisiel potom domov. Takto to bolo stale a postpne zacali hadky, lebo mne tie prejavy a city chybali, on vsak tvrdil, ze je to detinske a to robia a hovoria len suknickari a rozpravkari a on je vzdy ku mne priamy a ze mne sa nepaci pocut pravdu. Bolo to vsak cim dalej horsie. V spolocnosti, na oslavach a podobne si ma nikdy nevsimal. Venoval sa vzdy vsetkym naokolo a ako vymeneny clovek, mily, prijemny...clovek, ktoreho kazdy ospevoval aky je galantny. Vzdy si vsal vypil az tak, ze nakoniec chytil nervy a zacal vyvadzat a na druhy den ako keby nic a obvinil mna, ze ja za to mozem, lebo som bola zduta. Takto sa to stale vlieklo. Nemala som pravo povedat nic, nikdy si neuznal chybu. Ak som chcela vyriesit problemy, komunikovat a povedat si navzajom komu co vadi, ja som mala dlhy monolog a on nic. Nemal vacsinou ziaden zaujem, vzdy bol unaveny a povedal, ze uz je psychicky unaveny a nebavi ho o donekonecna riesit. Boli sme rozideni asi stokrat. Vzdy som to ukoncila ja a vzdy som naspat pribehla. On nikdy nic. Pri kazdom rozchode som zistovala co robil a vacsinou sa vzdy chodil bavit nemal problem, teda opijat sa. Najviac sme boli od seba 3 mesiace, myslela som, ze budem z toho vonku, no aj tak som pribehla naspat. Kazdym zmierenim som myslela, ze to bude lepsie, ja som sa snazila, ale on akoby robil vsetko napriek aby som mu dala zase odkop. Nechapem preco to robil, vzdy ked som sa ho na to spytala, odpovedal, ze ved aj tak je to medzi nami zle, tak co. A uz posledny rok zacal oslovovat zeny, len tak, pozyval ich na kavu a rozpraval o sebe ako o chudatku a ako rad pomaha ludom. Ja som to vzdy videla aj ked som bola s nim, vedel sa strcit do zadku aj casnicke aj hocijakej zene ktoru sme kdekolvek stretli alebo prisli do kontaktu. Aj na tych oslavach ked tam bola nejaka nova zena, zacal ju stale podpichovat rozpravat a ja som vzdy bola vzduch. On tvrdil, ze su nove, ze nechce aby sa citili zle, ale ze ja patrim predsa do rodiny, ze je to ine. Podotknem vsak, ze mne sa nevenoval ani na zaciatku aby som sa necitila zle, takze si znovu protirecil. Proste ja si myslim, ze ak chlap miluje, ma mat vytvorenu akoby stenu, ktoru neprebura ziadna ina a on sam este tie zeny oslovoval a kazdej sa prihovaral a on nevidel a nevidi na tom nic zle. A ta miluckost a prijemnost, az nechapem ako to dokaze. Ja pocuvam len aka som nemozna a nepodporujem ho. Tak neviem ci hlada to pochopenie inde. Velmi vela som prenho vyplakala a jeho to nezaujimalo nikdy, lebo zase vinil len mna, ze ho vidim ako zleho, pritom vsetko robi pre nas. Nedavno bol posledny rozchod a zase som ho velmi prosikala naspat. Prosila som ho, ze nemozem byt bez neho a dala som mu moznosti, ze bud nech mi povie ze ma uz nemiluje a nech mu zmiznem zo zivota a bude to pre mna lahsie alebo nech to teda este spolu skusime ale nebudeme si robit napriek a klamat. Prisahal mi, ze s nijakou nic nemal fyzicky. Ci sa tomu verit da, neviem, ja neverim dnes nikomu. No tak po tomto vsetkom sa vas pytam a prosim o radu. Myslite, ze ma ma naozaj rad alebo sa zahrava? Vzdy mi tvrdil, ze aj on tuzi velmi po rodine, preto preraba cely dom. Preco by sa zase ku mme vratil a skusil to znovu. Vzdy som mu hovorila ako som citovo slabsia, nech mi neublizi a povie na rovinu nechcem ta, ale ze on ma klamat nebude. Tak sme znovu spolu, ale ja sa stale uz bojim co bude dalej a napriek tomu co mi povedal, tak sa bojim ci nesluzim len ako zadne vratka dokym mu do zivota nevstupi nejaka ina a mna odkopne ako handru. Aj ked ma predtym on nikdy neopustil. Aj co sa tyka sexu, necitim nikdy, ze by to bolo milovanie a z lasky, ale len sex. To len na podotknutie, ale tak kazdy clovek je iny, viem, ze vela je takych co tie city prejavit nevedia, ale samozrejme nejdem si ho zastavat. Len chcem otvorit oci, no nedava mi to vsetko zmysel. Jedno mi hovori tak, druhe onak, ja som vzdy len zastanca spravodlivosti a pravdy. Tvrdi, ze uz to nie je ako na zaciatku, ale ze ma este miluje. Aj ked podla mna to sa neda predsa lubit na percenta. Ved bud je to tam alebo nie. Co si o tom myslite? Som uz ako na ihlach, nie som najmladsia, mam 31 rokov, on 36. Preto si aj hovorim, ze ved na co by bol so mnou keby to nemyslel vazne? Ved ma uz taktiez dost rokov, aj ked je pravda, ze unho je to lahsie, len vyde a nema nudzu o zeny, to o nom tvrdili vzdy vsetci aj ked on to zahra ako vzdy na skromnost. Myslite, ze mu mam este verit? Ma to este zmysel? Ved dala som mu na vyber, ak ma naozaj nechce, neh mi to povie do oci, ale on tak nespravil a zostal zase so mnou. Ale preco potom to chovanie ked to bolo zle. Ja som cakala praveze zmenu k lepsiemu a nie este viac si ublizovat. Naozaj tomu vsetkemu nerozumiem. Prepacte za tak dlhy peispevok, ak sa to nieomu chcelo citat, prosim poradte mi co si o tom myslite. Aj tak to vsetko je pisane len v skratke. Dakujem pekne.

Lucinda000

A tu SF neviem ako by som riesila. Snazim sa len sama, lenze telo kona za mna. Uvidim co dalej, co praca, moje reakcie a celkovo ako sa budem psychicky citit, lenze stale ked ma nieco vaznejsie caka, tak mi buse srdce, som nervozna, citim kaoby som nic nestihala a predstavim si s kym budem hovorit a proste si ten stres niekolkokrat znasobim, je to hrozne.

Lucinda000

Joj prepac, o tej psychologicke som zabudla napisat. Ved aj tak tu pisem litanie a mam tolko toho na rozume, ze nieco pozabudnem, aj ked viem, ze si sa uz pytala viackrat. Vies co, tazko je hovorit, kedze som bola len na dvoch sedeniach. Ale zatial v skratke je to ako rozhovor s nejakou znamou ci kamoskou. Prvy raz som vacsinou hovorila ja a priblizila svoj problem, ako vidim seba,jeho a celkovo ako vyzera nas vztah, ako sa trapim, co citim a co prezivam a ako neviem preco. Ideme velmi pomaly, takze neviem ci to bude mat nejaky efekt a ucinok. Jedine co som sa tak hlbsie zamyslala bolo, ked sa ma spytala, ze preco po kazdom rozchode som za nim zase isla. Hovorim jej, ze vsetko sa vo mne nakopilo a konala som sialene a ona sa ma znovu spytala, ze co sa vo mne nakopilo, ake pocity? A normalne som jej nevedela odpovedat, len to, ze su to moje negativne predstavy ako je stastny, ako si uziva s inou, ako sa dotyka inej a ako pride ona uz do hotoveho domu. Ona mi vsak povedala, ze aj keby to tak je, ide tu o mna a o moj zivot a aj keby to inej dal, tak predsa vidim, ze mne to dat nevie. Taktiez som jej hovorila o jeho neustalych sluboch co sa tyka domu, ze ked ho dorobi, tak potom k nemu pojdem byvat, ale to mi sluboval uz milionkrat a ona sa ma spytala, ci mu toto vsetko verim? Taktiez navrhla, ze ci by nechcel prist aj on na sedenie, ale jasne, ze on nechcel, uz davnejsie ked som ho o to velmi prosikala, takze musi pomoct len mne, aby som sa od neho odputala. Inak ziadne nejake metody som nezaznamenala, neviem. Druhy raz co som bola u nej, bolo take o nicom pocasie, ze som citila ako sa jej velmi do prace nechce, tak to bolo nic moc, ale aj tak som vdacna, ze sa s nou o tom rozpravam, lebo je to ine ako s nejakou priatelkou. Takze tolko asi k tomu. Ty si uz vlastne ako dlho sama? Tohto sa bojim, ze budem nanho neustale mysliet a premyslat co robi, lenze ja to mam o to horsie, ze sme z jedneho mesta a mozem nanho hocikde hocikedy natrafit a keby sa aj rozhodnem ist vecer von a zbadam ho tam s nejakou zenskou, nechcem si predstavit co by to spravilo s mojim vnutrom. A nieco na tom bude co napisala daniela, ze nas nieco viac na tych psychopatoch laka a pritahuje, ktovie cim to moze byt a preco je to tak. A ty akym sportom sa venujes? Asi si to aj spominala, ale neviem, posilka ci beh? Ja sa neviem prinutit a chodis sama?

Pascala

Ahoj Lucinda, konecne, ze si sa tu ukazala. :) Ja si nepisem s nikym, tak ked tu dlho nikto nie je, tak je mi aj smutno. :) Naozaj som velmi rada, ze sa Ti dari. Podla mna uz mas to najhorsie za sebou.
O tej psychologicke a tych sedeniach sa Ti asi nechce nic pisat, co, ale nevadi. Mna by okolo toho dost zaujimalo, ze ako na to oni idu, ci to vedia rozanalyzovat a ci sa aj dozvies nieco nove o sebe..
Tiez by som mala ist po lekaroch, nejake preventivky..
Ano, myslim nanho stale dost, nejako sa mi to vratilo. Nie, odvtedy som ho nevidela, neviem ako sa ma. Ale ak mi nieco pomaha, tak sport, este stretka s dvoma kamaratkami.
Teraz ma bude tahat nahor aj to, ze ty to tak dobre davas. Naozaj ma to tesi, ked viem, co je to byt stale v tom istom kruhu. Ozaj, aj tu SF nejako riesis, ci neda sa vsetko naraz? Drz sa aj nadalej :)

Lucinda000

Ahjaj, napisala si to velmi dobre a hlavne vystizne. Presne tak to citim aj ja, ale myslim, ze tentokrat som stale na dobrej ceste sa od neho odputat. Stale sa mi dari aj nadalej nekontaktovat ho a nevtierat. Nechodim k nemu ani mu nevyplakavam ak porusi slub alebo, ze netúži po mojej spolocnosti. Predtym som chytala hystericke zachvaty alebo sialenu placlivost, ale niekolko mesiacov bojujem a snazim sa, uz vo mne nezostala asi ziadna nadej, len myslim viac na seba. Stale coraz viac ako clovek sa mi hnusi a kazdym dnom, jeho chovanim ma o dalsi krok od neho posunie. Je mi smutno, to ano, ale necitim uz, ze ten smutok je za nim, ale vseobecne ako tuzim mat niekoho, kto by ma lubil a velmi by chcel byt so mnou. V tomto chlapovi uz necakam nic a ty si ho velakrat zastavala, ale podla mna k partnerke dobry clovek nie je. Vzdy som dostavala od neho len ponizenia a niekedy sa ma ironicky spytal, ze co si myslim, ze ma bude dobijat alebo co? Proste ako k tej najposlednejsej. Verim, ze sa pomaly ako clovek staviam po tolkych rokoch na nohy. Stale sa snazim nieco robit, mat vyplneny cas. Mam nejake zaujmy co mozem robit sama doma, velmi mi tak utecie cas, potom tu pracu na skrateny uvazok, tesim sa vzdy aj tej psychologicke, taktiez sa davam dokopy aj po fyzickej stranke, teda nejake vysetrenia a co nemam v poriadku, pomaly osetrujem. Co sa tyka sebavedomia, je to velmo tazke ho zvysit a hlavne nabrat tu istotu a netriast sa, to mi velmi nejde, ale momentalne najvacsie pozitivum, ze ma zobrali do novej prace, tak som zvedava ci sa mi podari zotrvat alebo znovu zlyham. Sama si velmi drzim palce, nech uz konecne nabehnem na ten spravny rezim a aj cely zivot. Tiez si stale pisem s jednym muzom, ale vobec ma nepritahuje, no komunikacia s nim mi ako tak pomaha a mam sa aspon pisomne na koho obratit, len aby som sa necitila sama. Uz sa konecne karta raz musi obratit. A vy ako zienky? Ahjaj co ty po zdravotnej stranke? Mas nieco nove? Nejake nove vysledky? A herb, ty ako sa drzis a citis? Stale myslis na svojho ex? Aj o nom nieco vies a stretavas ho niekedy?

Pascala

Ahojte. daniela2, velmi zaujimave. ktovie, ci to plati aj opacne, ze taketo zeny su pritazlive pre muzov,
ahjaj, to by jej tiez mohla psychologicka vysvetlit, ze preco asi sa ten jej sprava prave takto.

daniela2

o zamilovaní sa do psychopatov: "S každým z testovaných mužov natočili dvojminútové video, v ktorom dotyční hovorili o tom, ako by si predstavovali prvé rande a čo od vzťahu očakávajú. Potom boli tí istí muži testovaní na prítomnosť určitých psychopatických rysov.
Natočené videá ukázali ženám, ktoré na základe videí vyhodnotili atraktivitu potenciálneho partnera, jeho sexualitu a sebavedomie. Ukázalo sa, že najlepšie hodnotenie ženy udelili mužom, ktorí získali najviac bodov v testoch na duševné poruchy.

ahjajjaj

ahojte herb a Lucinda,
vieš Herb, Lucinda je veľmi inteligentná baba a to musí byť aj na sedeniach aj tej psychologičke jasné. A ako vnútorne nezainteresovaný človek s nadhľadom tam tiež nejak prichádza k tomu, že u Lucindy by malo dôjsť k víťazstvu inteligentného zdravého rozumu nad stokrát pošľapanými emóciami, a verím, že k tomu príde. Jej tzv. priateľ jej to dosť sťažuje tým, že nemá gule na to, aby sa s ňou rozišiel a chlapsky rozhodol. Podľa mňa má ten chlap strašné mindráky, že si inú nenájde, a na Lucindu a jej nálady si už zvykol, a pod. a ľudsky ju má aj trochu rád, aj keď on asi nemá rád ani sám seba, inak by si jasne povedal, že nechce babu, ktorá sa s ním stokrát rozišla, nie je on predsa holubník, do ktorého sa dá vlietať a vylietať, ako sa komu zachce. Resp. pri prvej kritike z Lucindinej strany by sa snažil o nápravu, a nie to urobiť tak, že dobre, ako chceš. Na vzťahu majú bojovať obe strany aby bol lepší. Ten Lucindin je v rezignácii, žiadna strana už nebojuje.

Pascala

Ahoj Lucinda. No vidis, nakoniec aky pokrok, dobra si. Takze to pojde, hlavne, ze si zacala. Ta psychologicka, to je ta, na ktoru si sa tesila, co si minule pisala, ze ti chce pomoct? Skoda, ja nemam ani potuchy, ako vyzera sedenie u psychologicky, kolko trva a z coho sa sklada. Keby sa Ti nahodou chcelo, mozes k tomu napisat viac? Ja si neviem predstavit , co by som hovorila, keby som isla aj ja. Este ma prekvapilo, ze pises, ze sa cudovala, naco s nim si. Ako sa moze odbornicka cudovat citovym zavislostiam.

Lucinda000

Ahojte, prepacte, ze sa hlasim po takom dlhom odmlcani, no nevedela som co napisat, vsetko bolo a vlastne aj je stale po starom a ked citam problemy ahjaj, tak mi je az trapne tu pisat o svojich co su v porovnani s jej uplne zanedbatelne, tak mi to je az trápne co tu ja riesim a ahjaj ako to vsetko zvlada a celi tomu ako vie. V takom pripade ja uz by som bola neviem kde. Vobec si to neviem ani predstaviť ake to mas a teda ani sa vcitit do tvojej koze absolutne neviem, ale velmi ti drzim palce, aby si mala stale silu a optimitmus s tou chorobou bojovat a aj naďalej mas moj obdiv, ze sa vies tesit z malickosti.
Co sa tyka mna, skúsim to nejak zhrnut, praca nula bodov, stale rovnako, idem teraz len na pohovor, dalej zacala som chodit psychologicke, ale inej nez predtym, zatial to nie je nic extra, ale vzdy sa tam tesim, ze sa aspon vyrozpravam a ona sa ma pytala prečo v stale v takom vztahu som a nevie to pochopiť, ale verim, ze sa mi snazi pomoct a aj zamestnat sa, objavit v sebe stratenu istotu v samu seba. Dalej teda co sa tyka partner, velmi vztah ochladol aj mojej strany, prestala som bojovat, plakat, nevolam mu, nepisem, neozyvam, snazim sa presvedcit samu seba, moje podvedomie, aby som to konecne ukoncila a uverila tomu, vydrzala. Tentokrat sa mi to celkom dari, ale zase mam obavy co ak pride realita a naozaj sa to stane a zase sa vsetko bude opakovat. Teraz to vsak citim inak ako po minule razy, predtym som mala v sebe vzdy stipku skrytej nadeje, ze co ak co ak.. Co ak sa zmeni? Teraz viem, ze nezmeni a ked som ochladla, on milionnasobne, jemu to je skratka fuk ako ja cela. Posledne dni som s nim ani nebola a velmi mi to pomaha, ucim sa zit bez neho a najlepsie je, ze sa konecne trochu tesim aj ked som s inymi ludmi a viem ist aj niekam bez toho, aby som cakala telefonat od hentoho. Velmi sa vnutorne presviedcam, dookola si premietam to zle a ze to jednoducho neovplyvnim. Je mi jedno kde co je s kym je co robi, nekontrolujem ho, nepodozrievam, nechcem vediet nic. Velmi sa mi ulavilo, ze som dlhsie nebola unho ani u jeho rodiny, citim sa taka kludnejsia, volnejsia a slobodnejsia, pretoze v pritomnosti jeho rodiny som citila len taku lutost, ze som chudera a take prazdne reci...neviem ako to pojde dalej, ale ci psychologicka ci milion inych ludi mi odporucilo sa s nim rozist co je pochopitelne. Dnes som s nim bola, mala som dlhy monolog po dlhej dobe, ale povedala som vsetko co som chcela, mam dobry pocit ako som to podala a na nic som nezabudla, on si to vypocul a nekrical ani nenadaval co ma tesi, lebo som si tym aspoň ulavila. Ini mi aj povedali, aby som mu jednoznacne nastolila ultimatum bud alebo a dala cas do konca roka. Neviem ci to ma zmysel davat, on sa aj tak vykruti a neviem ako to vsetko spravim, ale chcem novy rok zacat s novou Ja a uz nemotat sa v bludnom kruhu, ktory je neskutocne dlhy. Vypisala som si tiez vela veci, ktorymi ma kedy ponizil, odohnal, rozplakal, ublizil a sem tam si ich vždy prejdem a doplnim o dalsie a to ma velmi podporuje v tom, ze sa mi viac hnusi a stale mi menej chyba. Uz to snas po tak narocnej ceste dokazem. Hlavne nabrat to sebavedomie, trosku optimizmu a pojde to. Keby bola uz len ta praca kde by som to vydrzala a zvladla, bolo by to super. Viem, ze nemozem hladat ideal, nic nie je idealne, ale aspon aky taky priemer. Uvidim co mi zivot najblizsie prinesie a konecne prepnem to svoje zacarovane zle zmyslanie.

ahjajjaj

ahoj herb, Lucinda by sa jednoducho mala prestať nechať ponižovať v tom vzťahu-nevzťahu. Nemajú spoločný majetok, nemá ich čo spolu držať. Mala by skúsiť buď školu, alebo čokoľvek, chodiť do spoločnosti a pod. To je na tom herb, že Ty pracuješ na polovičný úväzok. keby si pracovala na celý, asi by si nemala toľko priestoru na sebaľútosť, mohla by si si šetriť peniaze na budúcnosť, alebo si aj pokupovať všeličo pekné. Prvým krokom by mohol byť 3/4 vý úväzok. Už to by bolo viac peňazí. Prípadne, ak to nie je až tak dobrá práca, tak si hľadať niečo iné.... Potom cestovanie, zoznamovanie sa s inými ľuďmi.