Uzavrety ci manipulator?

Príspevok v téme: Uzavrety ci manipulator?
Lucinda000

Ahojte, moj prispevok bude asi dlhsi a potrebujem poradit co si asi vy myslite kto vlastne je a o co mu ide. Je to manipulator? Citovo uzavrety clovek ci kto vlastne? Za vela rokov ho neviem spoznat ani odhalit.

Sme spolu uz 7 rokov, no nebyvame spolu, stretavame sa este ako pubertaci len sem tam a samozrejme ja sa prisposobujem jemu kedy moze a kedy ma cas, ja vzdy priskocim, pretoze mam kopec volneho casu a nemam nejake zaujmy, nakolko nemam ani s kym, s kamoskami vybehnem mozno raz za dva mesiace. On je z mojho pohladu velmi tvrdohlavy, chladny a doslova workoholik. Tatiez je neskutocny puntickar, vsetko musi mat dokonale a vsetko aj okolo domu a na dome si musi spravit sam svojimi rukami, lebo on to spravi najlepsie.
Od zaciatku vztahu to nebolo ruzove, ja som zbalila jeho, vtedy sme sa ale aspon vedeli aj zasmiat, no ak som mu davala kopec tej prvotnej lasky zamilovanosti, naspat uz vtedy to velmi neslo, skor mi to prislo len ako lutovanie, neviem. Po pol roku sme teda zacali uz oficialne tvorit par. No uz odvtedy ho nezaujimali vobec moje nazory a sny, sice sa spytal niekedy na moj nazor, ale aj tak vzdy spravil po svojom a len mi povedal vysvetlenie, ze preco je to tak najlepsie. Za tie roky nemal na mna takmer vobec cas, iba po veceroch a aj to hovoril skor len o robote alebo sme sa spolu vyspali, no ak sme mali vedla seba lezat, tak nic,nechytil sa ma a vacsinou len zaspala odisiel potom domov. Takto to bolo stale a postpne zacali hadky, lebo mne tie prejavy a city chybali, on vsak tvrdil, ze je to detinske a to robia a hovoria len suknickari a rozpravkari a on je vzdy ku mne priamy a ze mne sa nepaci pocut pravdu. Bolo to vsak cim dalej horsie. V spolocnosti, na oslavach a podobne si ma nikdy nevsimal. Venoval sa vzdy vsetkym naokolo a ako vymeneny clovek, mily, prijemny...clovek, ktoreho kazdy ospevoval aky je galantny. Vzdy si vsal vypil az tak, ze nakoniec chytil nervy a zacal vyvadzat a na druhy den ako keby nic a obvinil mna, ze ja za to mozem, lebo som bola zduta. Takto sa to stale vlieklo. Nemala som pravo povedat nic, nikdy si neuznal chybu. Ak som chcela vyriesit problemy, komunikovat a povedat si navzajom komu co vadi, ja som mala dlhy monolog a on nic. Nemal vacsinou ziaden zaujem, vzdy bol unaveny a povedal, ze uz je psychicky unaveny a nebavi ho o donekonecna riesit. Boli sme rozideni asi stokrat. Vzdy som to ukoncila ja a vzdy som naspat pribehla. On nikdy nic. Pri kazdom rozchode som zistovala co robil a vacsinou sa vzdy chodil bavit nemal problem, teda opijat sa. Najviac sme boli od seba 3 mesiace, myslela som, ze budem z toho vonku, no aj tak som pribehla naspat. Kazdym zmierenim som myslela, ze to bude lepsie, ja som sa snazila, ale on akoby robil vsetko napriek aby som mu dala zase odkop. Nechapem preco to robil, vzdy ked som sa ho na to spytala, odpovedal, ze ved aj tak je to medzi nami zle, tak co. A uz posledny rok zacal oslovovat zeny, len tak, pozyval ich na kavu a rozpraval o sebe ako o chudatku a ako rad pomaha ludom. Ja som to vzdy videla aj ked som bola s nim, vedel sa strcit do zadku aj casnicke aj hocijakej zene ktoru sme kdekolvek stretli alebo prisli do kontaktu. Aj na tych oslavach ked tam bola nejaka nova zena, zacal ju stale podpichovat rozpravat a ja som vzdy bola vzduch. On tvrdil, ze su nove, ze nechce aby sa citili zle, ale ze ja patrim predsa do rodiny, ze je to ine. Podotknem vsak, ze mne sa nevenoval ani na zaciatku aby som sa necitila zle, takze si znovu protirecil. Proste ja si myslim, ze ak chlap miluje, ma mat vytvorenu akoby stenu, ktoru neprebura ziadna ina a on sam este tie zeny oslovoval a kazdej sa prihovaral a on nevidel a nevidi na tom nic zle. A ta miluckost a prijemnost, az nechapem ako to dokaze. Ja pocuvam len aka som nemozna a nepodporujem ho. Tak neviem ci hlada to pochopenie inde. Velmi vela som prenho vyplakala a jeho to nezaujimalo nikdy, lebo zase vinil len mna, ze ho vidim ako zleho, pritom vsetko robi pre nas. Nedavno bol posledny rozchod a zase som ho velmi prosikala naspat. Prosila som ho, ze nemozem byt bez neho a dala som mu moznosti, ze bud nech mi povie ze ma uz nemiluje a nech mu zmiznem zo zivota a bude to pre mna lahsie alebo nech to teda este spolu skusime ale nebudeme si robit napriek a klamat. Prisahal mi, ze s nijakou nic nemal fyzicky. Ci sa tomu verit da, neviem, ja neverim dnes nikomu. No tak po tomto vsetkom sa vas pytam a prosim o radu. Myslite, ze ma ma naozaj rad alebo sa zahrava? Vzdy mi tvrdil, ze aj on tuzi velmi po rodine, preto preraba cely dom. Preco by sa zase ku mme vratil a skusil to znovu. Vzdy som mu hovorila ako som citovo slabsia, nech mi neublizi a povie na rovinu nechcem ta, ale ze on ma klamat nebude. Tak sme znovu spolu, ale ja sa stale uz bojim co bude dalej a napriek tomu co mi povedal, tak sa bojim ci nesluzim len ako zadne vratka dokym mu do zivota nevstupi nejaka ina a mna odkopne ako handru. Aj ked ma predtym on nikdy neopustil. Aj co sa tyka sexu, necitim nikdy, ze by to bolo milovanie a z lasky, ale len sex. To len na podotknutie, ale tak kazdy clovek je iny, viem, ze vela je takych co tie city prejavit nevedia, ale samozrejme nejdem si ho zastavat. Len chcem otvorit oci, no nedava mi to vsetko zmysel. Jedno mi hovori tak, druhe onak, ja som vzdy len zastanca spravodlivosti a pravdy. Tvrdi, ze uz to nie je ako na zaciatku, ale ze ma este miluje. Aj ked podla mna to sa neda predsa lubit na percenta. Ved bud je to tam alebo nie. Co si o tom myslite? Som uz ako na ihlach, nie som najmladsia, mam 31 rokov, on 36. Preto si aj hovorim, ze ved na co by bol so mnou keby to nemyslel vazne? Ved ma uz taktiez dost rokov, aj ked je pravda, ze unho je to lahsie, len vyde a nema nudzu o zeny, to o nom tvrdili vzdy vsetci aj ked on to zahra ako vzdy na skromnost. Myslite, ze mu mam este verit? Ma to este zmysel? Ved dala som mu na vyber, ak ma naozaj nechce, neh mi to povie do oci, ale on tak nespravil a zostal zase so mnou. Ale preco potom to chovanie ked to bolo zle. Ja som cakala praveze zmenu k lepsiemu a nie este viac si ublizovat. Naozaj tomu vsetkemu nerozumiem. Prepacte za tak dlhy peispevok, ak sa to nieomu chcelo citat, prosim poradte mi co si o tom myslite. Aj tak to vsetko je pisane len v skratke. Dakujem pekne.

Lucinda000

Ahojte, ahoj ahjaj. Och, ani nehovor, ja som tiez stale unavena a nechce sa mi nic, nebavi ma nic. Ta robota je taka, ze musim, aj ked sa tam necitim dobre, ale nic ine nezostava. Rano vstavam dost skoro, tak som potom cely den unavena, aspon nemozem tak intenzivne premyslat a trapit sa, ale cakam len kedy pojdem spat. Viem, ze bola chyba sa ozývať exovi, ale neviem ani preco sa takto stale ponizujem a doprosujem. Bola som aj u psychologa a ani tam uz nemam chut ist. Vobec ma to nepodporilo ani nepomohlo, ale to som celkom aj cakala kedze sa stalo co sa stalo. Vobec nevedel ani co povedat a najviac sa ma dotklo ked ma oznacil za velke decko. Vraj uz nemam cakat v tomto veku na nejakú lasku, z ktorej padnem na zadok. A ze sa mam pozerat na ine hodnoty, pokial ma ten druhy uplne neodpudzuje, no da sa to? Po tomto sa mi nechce zit uz vobec, lebo ja budem asi vecna snivajuca osoba co naozaj tuzi po laske, opore a vsetko s tym spojene a je mi jedno v akom veku, ale z lasky chcem padnut na zadok, no zial, asi to tak nefunguje, ale asi mam nejake detske emocie ci co, inak si to neviem vysvetlit. Ja uz na to vsetko nemam slov, proste musim ten zivot nejak prezit, co uz. Asi musim byt vdacna, ze som neni uplne hotova ako na zaciatku ked som mala naozaj tie najhorsie myslienky. Mam nejake pomylene a asi aj zabrzdene zmyslanie, no co uz, neviem ako to prepnut. Vzdy som zila asi moc pohodlne a toto je vysledok. Uprimne, najradsej by som nezila ako sa takto nicila, ale nejdem sa lutovat, to su len moje pocity, no viem, ze to nejde a tak som teda tu.

ahjajjaj

ahojte dievčatá. Asi ste sa už obe vrátili do práce a tým pádom predpokladám, že sa máte lepšie, najmä Lucinda. Ja som obdržala nejaké zákazky, na ktorých pracujem, keď vládzem a vo štvrtok idem k psychológovi. Inak som stále unavená a nič sa mi nechce. Ráno som zničená z toho, že by sa patrilo vstať, a zas ma čaká nový deň, v ktorom mám síce všetko, len sa z toho nedokážem tešiť. Lucinda, keď si písala, že si sa ozvala bývalému, hneď som tušila, že sa niečo stalo s tým Tvojím kamarátskym vzťahom, že sa Ti ho nepodarilo udržať a preto si sa cítila osamelejšie ako inak. Škoda, že sa ten chalan do Teba zaľúbil. Ale na druhej strane je to zároveň aj Tvoje zrkadlo, ktoré hovorí, že si hodná lásky. Už si mala to ďalšie posedenie s psychológom? Herb, teším sa s Tebou z Tvojho športu, a že chodievaš behať. Nezanevri na to, som rada, že si na tom lepšie, z posledného príspevku to aspoň bolo citeľné.

Cherry

Ten tvoj ex je manipulatívny narcista a nezaslúži si ani aby si ho opľula. Vykašli sa na neho. Radšej si odsekni prsty ako by si mu mala písať. Si zacyklená - závislá - na predstave o ňom. A stále to v sebe živíš. Tiež som to zažila. On sa nikdy nezmení a ani sa do teba zázračne nezamiluje. Skús si nájsť nejakú záľubu, aj ked viem, že tu najlepšie pomôže jedine nový objekt záujmu, čo ale tiež nemusí byť vždy šťastným riešením. Postupne systematicky ťa tento ,,vzťah´´ likviduje - presne ako závislosť. Takže skôr by som sa zamerala hlavne na to, prečo sa toto stalo, prečo si sa stala na niekom tak závislou, zrejme to má hlbšie pozadie a treba to riešiť pretože závislosť sa väčšinou vykríva len inou závislosťou takže aby si z jednej závislosti neprešla ešte do nejakej horšej - napríklad čo sa týka toho alkoholu, lebo zrejme máš k tomu sklony. Zaslúžiš si chlapa , ktorý ťa bude chápať, podporovať ťa a popri ktorom sa budeš môcť rozvíjať a nie takto upadať.

Pascala

Tak to je prekvapive s tym kamaratom, skoda, ze teraz sa to mozno pokazilo, ked to potrebujes.
Podla mna ti k tomuto zlemu stavu dopomohol alkohol.
Viem ako sa mas a je mi to moc luto, tiez mi bolo takto nanic, alkohol, pisanie, dobijanie a odkazanie na jeho volu alebo nevolu. Uz to naozaj nechcem nikdy zazit. Teraz chodim von s jednou kamaratkou, kazdy den si ideme bud zabehat, alebo sa prejst, alebo na kavu, niekedy aj dve veci z toho. Je to super a citim sa celkom fajn. Sviatky boli alebo este su tiez celkom fajn, rozhodne ovela lepsie a pokojnejsie ako tie minule, od toho ex nic neocakavam, snazim sa nanho nemysliet. Velmi mi pomohli clanky o psychopatoch a uvedomenie si, kto on vlastne je a ze iny nikdy nebude a ja mam rada len iluziu, predstavu o nom.
Konecne citam knihu a pozeram filmy, serialy, to mi riadne dlho neslo. Ale tiez je za tym vela usilia, premahania sa, aj pohlad do zrkadla, v novom roku by som chcela uz inak fungovat, takto blbo fungujem uz niekolko rokov, uz mam dost.
Lucinda, drzim ti palce, nech sa ti v novom roku splnia sny..

Lucinda000

Stale rozmýšľam ako to je. Tiez si myslim, ze uz asi netuzim ani po nom, ale po laske, no ked vidim vsetkych naokolo a tie pary co sa podvadzaju, rozchadzaju, menia partnerov, tak vzdy som velmi smutna a sklamana. Sviatky vyzerali u mna asi tak, ze som bola nonstop vonku, ako som pisala aj predtym, tak som dost holdovala alkoholu a zabave, najskor mi to veľmi pomahalo, no zaslo to az tak daleko, ze spolu s nedostatkom spanku mi bolo priserne zle, na zvracanie a prestalo to ucinkovat. Celkovo vianoce a vsetko som si nepripustala, brala som to len ako obycajne bezne dni, ziadne caro, nic,lebo by som sa uplne ubila. Potom som teda znovu vklzla do vtierania sa exovi co bol najhorsi krok aky som mohla spravit. Velmi som sa zamotala. S tym kamarátom? Ano, aj s nim som travila cas ako aj s tou kamoskou, no a asi sa stalo to najhorsie, ze sa do mna zalubil co som vobec necakala. Ja som mu vzdy povedala svoju situaciu a ako to citim, aka som, vsetko, no vraj to neovplyvnil. Mne sa to velmi pacilo ked sme chodili ako kamosi, mala som vyplnený cas a mala som si s kym pisat, no po tomto co sa stalo som prestala pisat, lebo viem, ze ma stale nadej, ze sa vo mne nieco zlomi a to nechcem. Nechcem mu ublizit ako ten moj ex mne. O tom, ze som sa ozvala exovi, tento kamos ani nevie a bojim sa mu to povedat, no musim, lebo vzdy som bola ferova a teraz už aj klamem. Neviem naozaj ci sa osud so mnou zahrava. Tento kamarat je presne to, po čom som tuzila, pise mi nadherne spravy, vyhladava, chce tráviť so mnou cas, stale ma chvali, je romanticky, proste top top, na ziadnu inu nepozrie, nebali, vsetko venuje len mne, aj kamosky potvrdili, ze je to rarita v dnesnej dobe. No a ja? Nic. Absolutne nic to so mnou nerobí, nepohne, nepritahuje ma a ziadna iskra. A zacat si s nim z rozumu? To nie. Ja asi fakt nie som normalna. Dobreho chlapa odkopnem a zlého dobijam. U psychologicky som nebola dlho, ale coskoro mam k nej ist, takze som sama zvedava co mi povie.
Herb, ty si ako travila sviatky a uz ti je lepsie? Ty sa uzasne drzis, mas moj velky obdiv.
Ahjaj, uplne ti rozumiem, ze si unavena a bez nalady. Ak je clovek stale doma, to je snad ten najhorsi zabijak aky existuje.
Ja vidim ten zivot strasne negativne, lebo bez lasky neviem najst iny zmysel. Kazdy povie, ze clovek ma byt stastny sam so sebou, ale to je podla mna len utecha alebo asi to kazdy znasa a vnima inak. Mozem sa venovat comukolvek, vselijake konicky, kamosky atd, ale je to len na odputanie myslienok a aby som nebola v depresiach, ale stastie v nicom okrem lasky nikdy nenajdem. Aj vonku ma o mna zaujem vela chlapov, ale vsetko su to blbci, proste nic normalne okrem toho jedneho.

Pascala

Ahojte, prajem Ti Lucinda a ahjaj len to najlepsie v novom roku, hlavne zdravie, aj vsetkym, co sem zabludia s dobrou radou.
Lucinda, kasli nanho, ahjaj to vyborne zhrnula, aj kebyze ste zase spolu, co mas z toho, len stratu dalsieho roku. Skus zase odznovu, spis si vsetky jeho negativne vlastnosti, tak ako si to uz raz urobila a pomohlo ti to. Musis hladat silu a odhodlanie v sebe, nikto iny ti ju nedoda. Zameraj sa v myslienkach na nejaky iny zmysluplny objekt, hoci na vysnivaneho princa na bielom koni a on pride.
S tym kamaratom si pises alebo stretavate sa? Mozes s nim chodit castejsie von aj s tou kamaratkou, naplanovat si aj kino a pod. Verim, ze po sviatkoch ti bude lepsie.
ahjaj, no aky dobry napad s tou besedou. Skoda, ze ti nevysiel ten Silvester, ale snad tam pojdete niekedy inokedy.

jeanValjean

Akoby som počul, musím sa mu prosiť aby sa ospravedlnil.Je to za niečo?možno to podvedome skrývaš ,pozmenila si realitu na ospravedlnenie svojej chyby možno hej aby si to nebrala v zlom ale stáva sa to ..poznám jednu čo jej muža zavreli kvôli tomu že bol iného vyznania,ona ho pár rokov čakala ale nevydržala a aby si to ospravedlnila sama pred sebou tak všetkým naokolo porozprávala story ako ju týral, bil,dieťa sa nestaral.....pri tom ona nikdy pred tým nepracovala boli vonku s malým tak bolo vidieť, že sú šťastný. Tak aj z jej strany sa to dá pochopiť ako dalej z coho kolko atd.Niekedy treba proste mať ten pohľad z obidvoch strán korektný. Skús sa pozrieť jeho očami, neidealizuj sa,povedz si chcela by som ja samú seba ,opýtaj sa tak ako by sa on pýtal všetky možné otázky. Píšeš tu už dlho tak je to pekné na druhej strane tá trpezlivosť, vytrvalosť, túžba, láska hmmmm no niekde v prenose je chyba.Láska je nezištná nepodmanuje,stretá sa vždy v polovici medzi oboma musí aj bolieť a o to viac ak niečo pred ňou uprednostníte.Je to 50/50

ahjajjaj

Ahojte dievčatá. Lucinda, v takomto prípade je fajn mať dobrého kamaráta, chlapa, s ktorým sa každý deň porozprávaš, posťažuješ a telefonujete si asi hodinu. Tým ten pocit, podeliť sa o deň, zdieľať náladu, zaženieš a staneš sa nezávislejšia od Tvojho bývalého. K tej psychologičke si prestala chodiť, myslím, že by si mala znova. To je, že kebyže súhlasí, že budete znovu spolu, ste tam, kde predtým, bez progresu. Si atraktívna baba, a chceš raz rodinu, deti. S ním to nepôjde a nie si pri ňom šťastná. Si nešťastná s ním, ale aj bez neho. Ak je niekto vo vzťahu nešťastný, má sa liečiť, a keď je nešťastný mimo vzťahu, má sa liečiť tiež. Rozhodne odporúčam tú psychologičku. Čochvíľa príde jar, snaž sa byť na slnku, keď sa dá, vitamín D a svetlo pôsobia protidepresívne.
Ja na tom tiež nie som príliš dobre. Neviem sa prinútiť chodiť von, naposledy som bola vonku 27. decembra. Predtým som sa nútila, každý deň trochu chodiť...
Silvester mi nevyšiel podľa predstáv, ostali sme doma, ale nebol zlý. Vlastne nič nie je zlé, len ja som nejak unavená.
Herb, navrhla som v knižnicu organizovať besedu s autormi knihy Nevyhorení a postavili sa k tomu konštruktívne, že je to dobrý nápad, a aj knihu, že objednajú do knižnice. Mne má prísť tá kniha až po 7. januári.
Lucinda, podľa mňa svojho expriateľa nemáš už tak rada, len túžiš po láske. Problém je, že on Ti ju nedokáže dať. Keď si sa s ním viackrát rozišla, bolo to tak preto, že si to tak cítila. Ale človek nie je holubník, z ktorého odletíš a priletíš, ako sa Ti zachce.
Mali sme v manželstve predtým horšie obdobia a uvažovala som o tom, že odídem od manžela. Ale vzťahy sú také, že neverím novým začiatkom, a po rozchode to už nie je také, lebo je nabúraná dôvera a všetko. Preto by som sa neodporúčala nikomu vrátiť sa k niekomu s kým sa už rozišiel, nie je to perspektívne.

Lucinda000

Ahojte, najskor by som vam vsetkym chcela popriat vsetko dobre do noveho roka.
Hanbim sa aj pisat ako sa mam a co sa v mojom zivote udialo. Neuverite, ale znovu som sa ozvala svojmu expriatelovi, uplne ubohe z mojej strany a cim viac odmieta, tym viac sa mu doprosujem,stale. Znovu ho dobijam a on je chladny a odmerany. Vraj bol uz totalne zničený tiez z nasho vztahu a ze aby sme to nechali otvorene, lebo ze asi ani jeden z nas to nevie ukoncit, pritom on sa vie neozvat, lebo taky je, no vraj trpi, akurat nema potrebu fnukat a stazovat sa. Hovori, ze na začiatku to bolo vzdy pekne a potom to upadlo do toho zleho ako vzdy. Zase sa neviem zatat a neozyvat sa mu. Som uz totalne sialena co robím. Len sa zamotavam dokola a dokola. Vobec uz sice neplakavam, ale je mi strasne zle a ťažko, nechce sa mi zit, lebo tato priputanost a zavislost je choroba. Ja uz neviem ani ci ho este lubim, ale stale musim byt s nim aspon v nejakom kontakte. Co vam poviem, krasne som zacala novy rok, nevladzem nevladzem nevladzem.

Slecna_D

5 jazykov lasky - kniha ktora je presne pre teba :) on ti prejavuje lasku inak a nechape aky jazyk lasky mas ty .... prosim pozri si aspon o com je :) mozno ze ju najdes aj na youtube zadarmo ...je PRESNE pre Vas :) nevzdavaj to ;) vzdat sa je lahke ... len nerob to iste a neocakavaj iny vysledok