Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Menštruácia mi ničí život

Príspevok v téme: Menštruácia mi ničí život
Bea_ta

Celý môj život sa riadi iba podľa krámov. Som z toho zničená a už nevládzem. Nezvládzem si stále prať oblečenie, stále kontrolovať zadok a prebúdzať sa v krvi. Nedokážem si užiť život keď kedykoľvek idem na dovolenku automaticky sa mi spustia krámy. Je jedno že už som ich v ten mesiac mala, ajtak prídu. Dovolenka? Krámy. Koncert? Krámy. Festival? Krámy. Mám ich veľmi silné a kvôli určitej záležitosti nemôžem nosiť tampóny, takže všade so mnou cestuje plná taška vložiek. Potrebujem oddych, ale ako? Nedá sa toho zbaviť a ničí to život mne aj môjmu priateľovi. Premýšľam nad operáciou vaječníkov, no priateľ nesúhlasí. Prosím, komentáre ako: ,,Veď je to úžasné, robí ťa to ženou!" si nechajte pre seba, pretože ak ma ženou robí to, že celý život v neopísateľných bolestiach krvácam iba preto aby som mohla v ešte horších bolestiach a krvi porodiť dieťa, radšej sa dám preoperovať na muža.
Stotožňuje sa niekto?

Monika1984

Ak nie si nejako zasadne proti daj si predpisat antikoncepciu ta ti tieto problemy upravi, avsak ked raz vysadis budes opat na tom istom. Chapem ta mam to roky rokuce podobne ako ty a tiez dovolenky a pod. bez menstruacie takmer nikdy neboli. Nie som pubertacka ani nemenstruujem prvy rok ale 20 rokov. Cyklus mam 31 dnovy. Hak som brala 5 rokov.

Biela Kobra

Pre tých romantikov, ktorí zastávajú teóriu, že menštruácia je raz za mesiac: Áno, ale trvá cca 7 dní (u niekoho kratšie, u niekoho dlhšie). Niektoré ženy tých 7 dní celé prekrvácajú a potom ešte niekoľko dní špinia. Pričom nejde o 31-dňový mesiac, ale o priemerne 28-dňový cyklus (niektoré ženy majú aj 21-dňový, iné 35-dňový). Keď zoberieme LEN tých 7 dní za 28 dní, je to 91 dní do roka, čo sú úplne celé tri mesiace. Aby ste si to lepšie predstavili, je to tak, ako keby žena krámovala nepretržite každý rok od 1. apríla do 30. júna.
U niektorých žien, podobne ako u Bey, menštruáciu spúšťa aj mimo termínu akýkoľvek stres. Menštruáciu riadia hormóny a aj adrenalín je hormón a potom nasleduje pekná reťazová reakcia, ktorá končí krvácaním...

Bea, silná a častá menštruácia je príznak nejakého iného problému. Trpela som, podobne ako ty, celý život. Babské reči "po prvom sexe, po pôrode atď. ťa to prejde" neplatia. Jediné, čo mi na to zabralo, bola hormonálna antikoncepcia, avšak neexistuje žiadna bez vedľajších účinkov. Okrem perorálnej (tabletkovej) HAK by ti mohla ešte pomôcť Mirena, popozeraj na internete a popýtaj sa svojho lekára.

Ja by som ti ešte odporúčala poobzerať sa aj po alternatívnych metódach, lebo z vlastných skúseností viem, že klasická západná medicína má v tejto oblasti ešte značné rezervy a chemická cesta nie každému vyhovuje. Zhodou okolností pri takýchto problémoch naozaj môže pomôcť akupunktúra, ako ti radí nižšie mjanik. Ešte by som ti poradila obrátiť sa na nejakého odborníka v čínskej medicíne, ktorá presne podchycuje takéto problémy, neodstraňuje následky, ale snaží sa prísť na koreň veci, lebo ako vravím, príčina toho, že tvoje telo takto reaguje, bude inde, nie v samotnej maternici. Neviem, odkiaľ si, ale na strednom Slovensku ordinuje doktorka Kampošová, ktorá má doktorát z čínskej medicíny, a jej vyšetrenie je naozaj komplexné. Akurát, že táto liečba je drahá, lebo poisťovňa ju neprepláca. Ale snáď by sa oplatilo vyskúšať.
Držím palce.

Tomas12345

No ale predsa ani menštruácia netrva stále. Tusim najvyraznejsia je v období puberty ale potom sa mi zdá že už jej intenzita klesá nie ? A navyse nie je menstruacia len raz do mesiaca ?

osudzien

je to trest bozi pre zeny menzes, bolesti nevolnosti cez tehotenstvo, bolesti pri porpde zato ze Eva zviedla v raji Adama a priviedla hok hriechu aj v Biblii sa pise otom rodit budes v bolestiach ...atd.
Antikoncepciu neber nici to zdravie je to svinstvo same hormony. Ak nemozes tampony asi si este panna a gynekologa asi tiez nenavstevujes ale mala by si ist nech ta vysetri lebo ak ti chodi menzes nepravidelne skor ci neskor mas ho dost silny , nieje nieco v poriadku.
A mas oravdu my zeny trpime crly svoj zivot. Kramy bolesti krce tazkosti v tehotenstve bolesti nevolnosti samotny porod bolesti po nom natrhnutie hradze sestonedelie zapaly prsnikov po porode unik mocu zase menses a stale dolola a naloniec prechod cize menopauza co je tiez utrpenie zien. A to vsetko kvoli jednej Eve !!!

Abcd888

Keď sa ti niečo nepáči, dá sa to povedať aj normálne bez toho, aby si niekomu povedala, že je sprostý. A mne tu povieš, že som sprostá. Haha. Nie viac ako ty :) čo ty vieš, možno aj vyberú.

naturelia

ABCD ... dalsia , na svoj vek si teda dost sprostá,.. rovnako ako zakladatelka.. aka operacia?!!! ziadna operacia nie je!!!
existuje operacia - hysterektomia - odstranenie maternice! ale na to musi byt sakra dovod! -to znamena rakovina! - vtedy sa to robí...musi zasadnut eticka komisia ktorej to odovodnis... a koli tomu "lebo mam kramy!" ti maternicu nevyberu!

michaela99

Paneboze dievca! Presne ako hovori Naturelia, zacni brat antikoncepciu a menstruacia sa ti upravi. Budes ju mat raz mesacne, vacsinou v rovnaky den. Exisruje aj antikoncepcia, ktoru mozes brat stale a menstruaciu nedostanes vobec. O tom sa ale porad s tvojim gynekologom.