Práca v obchode

Príspevok v téme: Práca v obchode
robotka

Robila som 14 rokov robotnícku pri páse. Teraz som si chcem podať žiadosť do nejakých obchodov. A mám otázky, kto by vedel? Problém je, že nepoznám nikoho, kto robí v obchode.

1. Koľko hodín a dni sa robí v obchode? Voľno je len cez víkendy alebo aj počas pracovných dní?

2. Chodíte v práce v obchode tiež zničení alebo je to celkom v pohode?

3. Spotíte sa veľmi v práci v obchode? Lebo ja na smene pri prácach na rôznych linkách som sa potíla veľmi. Za jeden deň, teda jednu smenu mi tričko smrdelo tak, ako keby som ho nosila týždeň keď mám dovolenku.

Veľmi ďakujem.

orol1

suhlasim, hladaj si nieco ine, nie obchod, zacni si pozerat trebars inzeraty, mozme ti pomoct

sk.jooble.org

alebo na profesii.sk alebo este inde

robotka

Keď ja neviem, čo by som iné mohla robiť? Vo výrobe nám stále nadávali, že sme neschopní a pomalí, tak sa bojím, sebavedomie mám na nule, čo by som zvládla?

denisaf

robotka strasne zalezi do akeho obchodu ides... je rozdiel byt v takom kauflande/tescu/lidli a rozdiel predavat niekde v meste v obchode s oblecenim kde pridu za den dvaja ludia... a nad inou pracou neuvazujes? preco prave do obchodu?

robotka

uuleuskauu, aby som nezabudla, veľmi ti ďakujem. Tiez som zažila, to čo ty. Chcela som aj študovať externe VŠ, ale z tej roboty som bola unavená a vôbec som nemyslela. Najprv mi to nemyslelo cez týždeň nočných a neskôr ani pri ostatných smenach. Permanentne unavená, intrigy na pracovisku za smiešnu mzdu. Mozog a telo sú momentálne strašne unavené.

robotka

uuleuskauu, ty si mi najlepšie odpovedala.

buchta, keby som vedela, ako sa robí v obchodoch, tak sa to predsa nepýtam. Ale na to treba použiť logiku a to ty zjavne ne poznáš. Ty budeš určite ta chúďa vedúca, čo vie iba stať so založenými rukami a keď má raz za polrok riešiť nejaký problém a je z toho hotová.

Ostatným diskutujúcim ďakujem za odpovede. Viete to aj bez urážania, keď sa niekto opýta na niečo, v čom sa nevyzná.

uuleuskauu

Robila som vo vyrobe a v obchode a v dalsich primitivnych robotach. Za seba poviem, lepsie mi to vyhovovalo v obchode. Vo vyrobe som sa potila pravdaze, vsak tam neboli ani okna, nevetralo sa a zly, vydychany vzduch bez kyslika urobi svoje a pravdaze ludia alergicki na plesne si mozu trhnut nohou, pre nich este horsie bez vetrania - bez prudenia vzduchu, niektori tam aj odpadavali. Co bolo ale pre mna vo vyrobe uplne najhorsie, to boli nocne. Mohla som prist domov, spat 11 hodin a unavena som chodila ako zbity pes, cez prestavku som tvrdo zaspala v robote vzdy a musela som kazdu noc poprosit kolegyne, nech ma zobudia na konci prestavky, lebo ja naozaj tvrdo spim. Mohli sme si dat aj kávu a aj som to s nou skusila, ale nepomohlo. Jedine, co ma udrzalo pri zivote, bol polhodinovy spanok pocas prestavky - nebyt toho spanku, uz som mrtva. A darmo som spala doma 11 hodin, ziadny efekt, plus som uplne stracala pamät a schopnost logicky mysliet, ked som robila nocne. A to som nestudovala a nemusela som sa nic ucit, len obycajne bezne veci ako precitat si clanok v casopise, pozriet nieco v telke - nic! Absolutna neschopnost si nieco zapamätat v takom tyzdni, kedy robim nocne. A to sme mali nocne osmicky, nie dvanastky ako dnes vo väcsine vyrobnych podnikov. Odrobit tak jednu nocnu dvanastku, tak skapem na mieste. V obchode praca ma neunavila. Volne dni boli zadane rozne, urobil sa mesacny plan a niekedy padol volny den na vikend, niekedy padol volny den na pracovny den. Dva volne dni v kazdom tyzdni. ZIADNE NOCNE! - to bola najväcsia vyhoda. Teda ani ziadna unava. Ked spim napriklad 6 hodin denne, ale odpsim si to v noci, neunavi ma to natolko ako ked odspim 11 hodin denne, ale spim za svetla, za bieleho dna a v noci robim. Clovek nie je sova, aby mohol donekonecna ponocovat bez unavy. Mierna nevyhoda prace v obchode: sem, tam sa vyskytne problematicky zakaznik, ale s tym uz treba ratat. Vo vyrobe zase intriganske kolegyne a to je horsie. V obchode ako kde, niekde aj tie intriganky, to sa neda vopred vediet, ake kolegyne budes mat. Ale radila by som ti, aby si sa nevzdala svojho planu ist do obchodu, bude to tam predsa lepsie ako vo vyrobe. Uz len kvoli tomu, ze spankovy rezim budes mat na poriadku a nemusis kvoli nocnym umierat zaziva.

addia

Záleží o aký obchod pôjde, ale väčšinou sa robia 12tky aspoň teda vo väčších obchodoch, centrách a dlhý krátky týždeň

robotka

To som sa možno zle opýtala. Ja viem, že robia aj v sobotu a niekde aj v nedeľu. Viem, že to môže byť všade iné Ale nemôžu predsa robiť 6-7 dní v kuse bez voľných dní? Myslím, keď robia po hodín 6 alebo 7 dní za sebou, majú potom 2 dni voľna alebo viac? Keď robia 12 hodín, koľko dní za sebou môžu pracovať? Koľko dní voľna potom majú?

Nevýznam sa v tom, lebo mi sme boli nútení chodiť na nadčasy alebo zostávať v práci dlhšie aj nad rámec. Akože je to dobrovoľné, ale kto nepríde, má zrážky zo mzdy, prípadne sa vyhrážali vyhadzovom.

Ďakujem.

nikuska333

v kazdej robote sa clovek narobi...co sa tyka prace v obchode, tak zalezi od toho aky je to obchod...tazko ti takto zodpovieme otazky..treba sa ist poinformovat..v niektorych sa robi dlhy a kratky tyzden, v niektorych maju dany rozpis a v butikoch v meste sa vacsinou robi 8 hodin..